Limone

Skidorter i Italien
Limone Piemonte, oftast bara förkortat Limone, är en italiensk skidort i den nordvästra delen av landet, precis vid gränsen till Frankrike och den franska Rivieran. Limone räknas bland landet allra äldsta alpbyar. Det går oftast snabbare att ta sig hit från Nice i Frankrike än från den närmsta italienska flygplats som ligger i Torino. Själva området är både solsäkert och snösäkert, för att inte nämna den fantastiska maten.

Byn är väldigt charmig men bjuder på ett begränsat nattliv, vilket gör staden lite extra attraktiv för barnfamiljer eller par som är ute efter en romantisk skidweekend i Italien. För det finns väl inget bättre än en härlig liten by bland de italienska bergen. Fyll din dag med skidåkning och din mage med gott rödvin, pasta carbonara och alla andra klassiska italienska maträtter. En utmärkt skidort för dig som längtar bort från de vanliga svenska skidorterna. Ta med hela familjen eller varför inte överlåta barnen till mormor och morfar och på så sätt kan du och din partner ägna lite kvalitetstid med varandra.

Limone Snöprognos

 • Söndag
  0 in regn
  Duggregn / sol
  62°F
  1 mph
 • Måndag
  0,1 in regn
  Regnbyar
  62°F
  2 mph
 • Tisdag
  0,2 in regn
  Regnbyar
  61°F
  0 mph

Fakta om Limone

Nedfarter (Totalt: 41)
Grön Nybörjare:0
Blå Lätt:8
Röd Medelnivå:26
Svart Avancerad / expert:7
Total pistlängd:50,3 miles

Liftar (Totalt: 17)

Fallhöjd
Limone Fallhöjd
Högsta punkt: 6841 ft
Fallhöjd: 3527 ft
Lägsta punkt: 3314 ft

Områden
Snowparks:1
Barnområden:2
Land: Italien
Piedmont

Recensioner av Limone

Vad tycker du om Limone?
5
4
3
2
1
william
william (Gäst)
2009-12-30
Har varit där 8-9 gånger nu, och det är ett fantastiskt ställe! Håller med Henke-Hammond, sälen släng er i väggen! Det är både billigare, bättre, skönare och framförallt BÄTTRE väder där. Nu var det dock 3 år sedan jag var där senast, men jag och fyra polare tog flyget till Nice v.7. Transfern ordnade vi med en snubbe från hotellet med en minibuss och det tog 1 timme upp till Limone. Ja ni läste rätt, DET TOG EN TIMME UPP TILL LIMONE FRÅN NICE!

Vädret var sjukt bra hela veckan. Lite lite snö på vissa ställen dock, men annars var backarna väldigt bra preparerade. När vi var där gick vårt flyg hem ganska sent sista dagen, så vi tog tåget ner till Nice. Där kunde vi gå i jeans och t-shirt vilket kändes helt sjukt när vi precis några timmar innan kört skiten ur oss i parken.

Positivt med Limone:
+ Hyffsat stort skidsystem, som är sammankopplat med Limonetto.
+ Det solsäkraste skidsystemet i alperna.
+ Fantastiskt god mat.
+ Nära till medelhavet.
+ Billigt jämfört mot mer populärare skidorter som Chamonix, Verbier, Bad Gastein osv. Man får verkligen det man betalar för plus lite till.

Lite mindre positivt:
- Nattlivet, det finns en irländsk bar, en "amerikansk" bar och en nattklubb som är öppet på fre-lör.
- Afterskin = Ta en kaffe eller corona på byns olika caféer.


Totalt gick resan på 5500 - 6000 inkl. allt. och då käkade vi ute samt drack öl varje dagen.

Kolla på Jon Olssons hemsida, där kan ni ladda ner 2 filmer om hans liv och där är några klipp från Limone med.=)

Henke-Hammond
2008-05-09
Limone Piemonte..
Bara namnet får en att tänka på mat och vin, men skidåkningingen är kanonbra med mestadels rödsvarta pister och med närhet till offpist överallt.

Efter två dagars snöande sprack det äntligen upp och gav oss en av de bästa veckorna någonsin. v11 har tydligen de flesta italienarna ledsnat på åkningen och prioriterar solen framför allt, vilket ger oss "seriösa" åkare fritt i systemet. Liftköer? Vad är det? Och framförallt på sidan om, här glassar men med ett snyggt Spyder-ställ och matchande race-plankor i pisten. Mina Bandit B3:or rynkade de föraktfullt näsan åt, men gissa vem som hade roligast på HELA berget!?

Att ta sig hit görs med fördel flyg Sterling till Nice, mjölktåget upp ca 2timmar för att mötas av ett fantastiskt system sanslöst nära Medelhavet.
Bokar man dessutom hotell med halvpension inkluderat liftkort 7 dagar kommer man lätt under sextusen totalt. Och då menar jag totalt... för något nattliv exiterar inte här. Man äter en fantastisk 4-rättersmiddag på hotellet (minns halvpensionen) kanske tar en drink ute på någon bar, men räkna med att bli ensamma för på veckorna är det dött.
Vi skrattade gott åt danskarna som kom dit samtidigt som oss och laddade på som om det var St.Anton. Att se deras besvikelse och frustration i slutet på veckan var tragikomiskt.

Nykära par och barnfamiljer. Åk hit!
Det blir inte mysigare än så här.. För barnfamiljerna säger jag bara: Glöm svenska fjällen, maten och priserna hemma där en korv och pommes kostar 89 spänn (Vemdalen) eller värmestugan som alltid är full för att det är så j-a kallt ute, är Limone ett litet paradis. Plats och harmoni är nyckelorden. Hittar man billigt flyg eller har en bra bil, räknar man hem det.

Tjej- och killgäng som är ute efter party, afterski och kontakt. Glöm Limone. Det är gubbar och tanter på 70+ i fina pälsar som dominerar gatubilden efter kl22.. Ganska charmigt ändå!?

eviktore
2008-02-21
Skitnajs system. Gott och billigt käk, bra kaffe och god inhemsk öl. Sedan var åkningen även den superb. det var mulet och snöade men vi klagade inte för det. 30 cm puder i pisten är inte helt fel. Får bra betyg eftersom snöförhållandena när vi var där var underbara och då blev åkningen något euforiskt!

+ Stort och varierande system
+ Möjligheter till offpist i systemet
+ Bra och snabba liftar
+ Relativt lite folk

- Ganska dyrt att bo
- Trist uteliv

Pistkarta

Pistkarta Limone

Närliggande skidorter

Artesina Mondolè Ski9,3 miles
La Colmiane19,9 miles
Isola 200020,5 miles
Beuil Les Launes29,8 miles
Auron31,7 miles
Valberg32,9 miles
Gréolières les Neiges39,8 miles
Le Sauze46 miles

Flygplatser nära Limone

Torino Airport
Körtid: 1 timme, 47 minuter (96 miles)
Avstånd: 69 miles
Nice Côte d'Azur Airport
Körtid: 3 timmar, 13 minuter (101 miles)
Avstånd: 42 miles