Recensioner om Lindvallen/Högfjället

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lindvallen/Högfjället?
Grums
2007-05-30
Helt fantasilöst. Men man kommer inte ihåg många av de fester man varit på runt denna anläggning!:)

linneea
2007-05-21
Även om det är en lång tid sedan jag åkte i Lindvallen så har jag en del att säja.
Lindvallen är mest för barn familjer som vill lära sig åka. Dom har fantastiska skidlärare som verkligen han sin sak. Själv har jag lärt mig åka skidor där och tack vare dom har jag blivit en bra åkare. För dom som redan kan åka skidor bra kan lika gärna dra någon annan stanns. Köerna är hemska och priserna skyhöga men det kan det vara värt om man vill ha en bra skidutbildning.

ps. 14 årig tjej på sx:10 åkt sedan 3 år ålder

v-larsson
2007-01-04
lindvallen suger väl egentligen åkmässigt men om man väl tänker tillbaks på sina stunder där så längtar man tillbaks. jag menar inget ställe är så gjorts som tex li´ftsjungning med kompisarna som lindvallen. och mitt motto är att det är kul att åka skidor vartfan som helst bara man åker med rätt folk. åkningen får en 2:a men med tanke på hur kul man ändå har haft där får den en 3:a

Jibber_of_karlstad
2006-10-27
Jobbade en säsong uppe i lindvallen när jag hade sabbatsår från skolan !
Åkningen är ingen direkt höjdare, dom "svarta" backarna skulle jag snarare vilja klassa som blåa och parken är inte riktigt vad jag gillar, den vimlar av kids som inte håller linjen, danskar som trillar osv, men sjävklart har anläggningen sina pärlor, i början på säsongen när inte alla nackar är öppna kan man hitta fina offpist ställen med orörd lössnö, dock med lite taskigt lut på backarna. Vill man däremot ha riktigt puderåkning finns den härliga skidbussen som tar en bort till hudfjället och väggen, åk en bit bortanför väggen så kan du hitta ritigt bra lössö förutsatt att det snöat nyligen =)

telisgubben
2006-10-05
fina backar för familjeskidåkning, men som sagt...man tröttnar rätt snabbt om man vill ha stora utmaningar och massor med variationer. Kidsen gillar dock anläggningen skarpt så nån vecka då och då blir det.

bobibacken
2006-08-02
Högfjället är en av de lugnaste anläggninarna i Sverige, speciellt i Sälen, inte superavancerad åkning men en del roliga backar som ravinen kent o lite roliga saker som lilla ravinen dit vi åker med alla kids i skidskolan.

strasbourg
2006-05-29
Åk inte hit om du är jibber! Inga bra hopp och de kommer sent på säsongen. Annars kan man åka hit, stället är lagom stort för en weekend. Jag rekommenderar att bo på Ski Lodge och äta på Lammet och grisen.
Lite tråkiga backar. Om man tittar på pistkartan ser Lindvallen ser det ut som en limpa, alla backar går rakt ner.

alexanderhyun
2006-04-25
Väldigt tråkigt system tycker jag då jag var där med skolan i 9onde klass. Ett berg, alla backar går parallelt med varandra neråt. Kan vara ganska roligt för kissn00bsen och för barnfamiljer! Man skulle kunna jämföra Lindvallen med Åre Björnen.

Skiersdown
2006-01-03
Det är en limpa, alla backar ser nästan lika ut. Dock är backarna bra. Inget brant att ens tala om...

Grymt för barn. Det är sällan liftköer.

Det duger för en weekend, men i såna fall borde man satsa på tändådalen/hundfjället!

zaeta
2006-01-03
Jag tycker inte att Lindvallen är någon höjdare om man tycker om lite mer offpist,funparks och höga farter pga att det är väldigt korta backar tar bara nån minut att åka ner, alldeles för mycket folk men det beror väl på när man åker dit och speciellt småbarn som tar upp hela backen men det beror väl på att det inte finns nåra speciellt bra barnbackar och
i princip alla backar blir nästan sönderkörde redan vid kl 12.

Men det är bra för barnfamiljer eftersom det är lätta backar och man behöver inte åka så långt och bra personal.