Recensioner om Lindvallen/Högfjället

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lindvallen/Högfjället?
Ninni
Ninni (Gäst)
2019-02-10
Skidskola och lärare jättetrevliga.
Men inga gondoler eller sittliftar med skydd-och det blåser mkt! Dyrt!!
Vårt radhus på Vintervägen ett verkligt smäckbygge! Avflagnad färg på väggar och fönster, dragigt. Allt av lägsta kvalité. Gabondörrar slitna, lyhört. Ostädat!!

Johan
Johan (Gäst)
2019-02-02
Synd att dom inte pistar varje dag så föret är under all kritik. Frågan är om man kan kräva pengar tillbaks på liftkortet.

Rickard
Rickard (Gäst)
2019-01-02
+ trevlig och bra personal i hela Sälen
-/+ fullt överallt i restauranger och afterski
- dåligt liftsystem med tanke på antalet besökare. Bygg fler stolsliftar!
- blir fort uppkört
- dålig variation på backar
- ingen terräng att tala om
- fruktansvärt dyrt för vad man får
- ständigt blåsigt
- mycket barn och nybörjare

Stefan Åberg
Stefan Åberg (Gäst)
2018-02-27
Detta året gick skidresan till Lindvallen/Högfjället och boendet Skistar Lodge. Vi brukar åka till Hemsedal, men eftersom vi nu har en liten 18 månaders kille så tänkte vi att han har mer att göra i Sälen med bad osv. Aktiviteter utöver själva skidåkningen är Sälens nog allra starkaste kort och det finns verkligen något för alla.

Skistar Lodge!!!
Jag måste säga att Skistar Lodge Lindvallen är det bästa boendet vi någonsin haft. Hela Experiums upplevelser utan att ens ta på sig skor eller ytterkläder. Barnen var ute o lekte i korridorerna utanför lägenheten, dem liksom hittade varandra på ett naturligt sätt. När dem sedan blev sugna på choklad eller tilltugg sa dem bara rumsnumret i resturangen så blev dem serverade och det skrivdes upp på notan som betalades vid utcheckning.

Skidorna och pjäxorna ställde man i ett ombytesrum som låstes upp med hotellkortet, så man behövde aldrig ha en massa grejer ståendes i lägenheten. När man sedan tagit på sig all skidutrstuning så gick liftarna precis utanför dörren. Där ligger Valleland och barnområdet, vi vuxna (och lite större barnen) kunde direkt ta liften till toppen cirka 100 meter åt vänster.

Så allt som allt så är det nog bannemig den bästa skidsemestern vi haft, barnen vill aldrig bo någon annanstans och vi alla var helnöjda.

PS, att snödjupet var 130cm gjorde ju inte saken sämre.

JonasPertoft
2018-02-18 (Ändrad: 2018-03-01)
För en familj som vår: Fantastiskt. Prisvärt. Mysigt. Spännande. Om du bara tittar på backarnas längd och svårighet så kan du googla på Alperna istället. Men om du är en familj som vill hitta en perfekt plats för en omväxlande vecka för alla – ja då har du hittat rätt.

Vi och en annan familj hyrde en stor stuga på 150 kvm uppe vid Gammelgården. Förvånansvärt billigt och förvånansvärt vackert, precis uppe vid trädgränsen. Tittade man på kartan så låg det lite avigt till, men 300 meter ner till Stora vägen så hade vi Skidbussen som tar en runt i hela Sälenområdet. (Bilden visar vägen som vi åkte ner varje dag). Och ytterligare 50 meter längre ner gick transportliften mellan Högfjällshotellet med sin lilla men fina backe och Lindvallen med sitt betydligt större system.

Vad är det som är så bra då? Jo, det finns så många skidskolor att välja på, så vi lätt kunde pussla ihop två familjers behov så att det tajmade perfekt. Man varvar med äventyrsbad, bio och caféer.

Äventyrligt? Ja, vi åkte hundspann högt upp på kalfjället och kände oss som polarfarare. Hundarna gläfste och snön yrde och vi kände oss som förflyttade till en annan värld när vi kom till den lilla stugan i Storfjällsgraven. Där lagade en tjej våfflor på vedeldad spis och vispade grädden för hand. Fjärran från liftköer och after-ski.

Sammanfattningsvis: Du kan lätt sy ihop en perfekt skidvecka för din familj. Man kan bo billigt och äta hemma, eller bo dyrt och bränna pengar. Slappa i en pool eller ut på äventyr. Du kan försöka hinna åka i Sälens alla backar eller sitta uppe på kalfjället och äta kexchoklad. Det kan bli så bra som man vill!JesperHayland
2017-12-12
Lindvallen är en allt för känd turistort och som kan vara nog så överbefolkat mellan veckorna 6-12.
Det börjar såklart med danskarnas sportlov v6-7 och sedan kommer södra/mellersta/norra Sverige v9-11.
Trots detta kan den som är ute i god tid på morgonen åka sig less på de välpistade nedfarterna.
Det finns gott om matställen för de flesta smaklökarna och väldigt barnvänligt med såväl bra skidskola som barnområden.
Skidskolan håller en väldigt hög lägsta klass med barnen i fokus.
Boendena är vad det är, men med tanke på antalet boendenätter per stuga och säng så kan jag inte säga annat än att de gör ett bra jobb med stugstädningen och service.
Priserna är vad de är, dock toppen att det ingår gratis skidskola vissa veckor vid köp av liftkort till vuxna.

Bilden är tagen i Lindvallen men har nog spenderat mest tid i Hundfjället med dottern på 3 år.


Jonny L
Jonny L (Gäst)
2016-11-17
Har allt för barnfamiljer! Välskötta backar, bra utbud av restauranger, badland, fint fjäll mm

Igor Ahlbaum
Igor Ahlbaum (Gäst)
2016-03-07
Lindvallen har Sveriges största barnområde samt många knappliftar men den krävande åkningen saknas
Positivt
Åttastolsliften Gustav,Märta liften och express 303 är bra
Mc Donalds
Mycket barnbackar
Bra restaurang utbud
En del roliga röda backar
Högfjället har trevliga carvingbackar
Negativt
Fruktansvärd seg transportsträcka
Alla backar går i samma väderstreck och är väldigt lika varandra
3/57 backar är svarta inte bra
För mycket puckelpister och parker
Korta backar

Erlingfors
2008-02-17
Tjenare! Jag har varit i sälen nu under sporlovet -08. Vi drog bland annat till Lindvallen för lite åkning. Har man barn och kasnke lite oerfarna åkare med sig så är Lindvallen ett bra ställe tycker jag.

Men om man gillar lite mer utmanande åknignen, som jag själv föredrar. Så är Lindvallen inte det bästa stället. Dem har 2-3 backar som är okej, men inte så mycket mer att erbjuda på högre nivåer. Har man lite fantasi så kan man hitta lite go offpist på vissa delar av skogarna imellan, framför allt borta vid 303 liften.

Högfjället då! Det är inget vidare om man inte är riktig nybörjare eller ett litet barn som första gången står på skidor.

+ Gustav backen ( när den inte är överbefolkad eller sönder körd)

+ HC

- Mycket barn familjer och nybörjare, om man söker åkning så är detta ett minus.

+ Fin snögubbe på toppen av Gustav :D

Sammanfattning : Nybörjar område.

KarlPeter
2007-11-27
Lindvallen är det sista valet jag hade gjort ifall jag skulle köpa en resa.
Jag var där förra året 1 vecka, vecka 2.
Jag tycker urvalet av backar inte är det bästa, ingen rolig park, afterskin var fullt med bord så man knappt kunde stå upp. Inte mycket stämde tyckte jag.