Recensioner om Lindvallen/Högfjället

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Lindvallen/Högfjället?
Erlingfors
2008-02-17
Tjenare! Jag har varit i sälen nu under sporlovet -08. Vi drog bland annat till Lindvallen för lite åkning. Har man barn och kasnke lite oerfarna åkare med sig så är Lindvallen ett bra ställe tycker jag.

Men om man gillar lite mer utmanande åknignen, som jag själv föredrar. Så är Lindvallen inte det bästa stället. Dem har 2-3 backar som är okej, men inte så mycket mer att erbjuda på högre nivåer. Har man lite fantasi så kan man hitta lite go offpist på vissa delar av skogarna imellan, framför allt borta vid 303 liften.

Högfjället då! Det är inget vidare om man inte är riktig nybörjare eller ett litet barn som första gången står på skidor.

+ Gustav backen ( när den inte är överbefolkad eller sönder körd)

+ HC

- Mycket barn familjer och nybörjare, om man söker åkning så är detta ett minus.

+ Fin snögubbe på toppen av Gustav :D

Sammanfattning : Nybörjar område.

KarlPeter
2007-11-27
Lindvallen är det sista valet jag hade gjort ifall jag skulle köpa en resa.
Jag var där förra året 1 vecka, vecka 2.
Jag tycker urvalet av backar inte är det bästa, ingen rolig park, afterskin var fullt med bord så man knappt kunde stå upp. Inte mycket stämde tyckte jag.

Caiman
2007-10-07
Lindvallen har korta backar och mycket småbarn med sina familjer. de håller dock till mest runt gustavsbacken. Så om man håller till borta vid märta express är det inte särskilt mycket folk

skid_max
2007-05-31
Duger som träningsbacke, men inget man väljer för friåkning! bra att träna slalom i Branten!

henrikmjoberg
2007-05-30
Här hittar man garanterat massor av folk. Pisterna är inte branta men breda som en motorväg. Lindvallen är en anläggning för stora familjer som vill hålla ihop och inte färdas alltför långt norrut i Sverige.

Grums
2007-05-30
Helt fantasilöst. Men man kommer inte ihåg många av de fester man varit på runt denna anläggning!:)

linneea
2007-05-21
Även om det är en lång tid sedan jag åkte i Lindvallen så har jag en del att säja.
Lindvallen är mest för barn familjer som vill lära sig åka. Dom har fantastiska skidlärare som verkligen han sin sak. Själv har jag lärt mig åka skidor där och tack vare dom har jag blivit en bra åkare. För dom som redan kan åka skidor bra kan lika gärna dra någon annan stanns. Köerna är hemska och priserna skyhöga men det kan det vara värt om man vill ha en bra skidutbildning.

ps. 14 årig tjej på sx:10 åkt sedan 3 år ålder

v-larsson
2007-01-04
lindvallen suger väl egentligen åkmässigt men om man väl tänker tillbaks på sina stunder där så längtar man tillbaks. jag menar inget ställe är så gjorts som tex li´ftsjungning med kompisarna som lindvallen. och mitt motto är att det är kul att åka skidor vartfan som helst bara man åker med rätt folk. åkningen får en 2:a men med tanke på hur kul man ändå har haft där får den en 3:a

Jibber_of_karlstad
2006-10-27
Jobbade en säsong uppe i lindvallen när jag hade sabbatsår från skolan !
Åkningen är ingen direkt höjdare, dom "svarta" backarna skulle jag snarare vilja klassa som blåa och parken är inte riktigt vad jag gillar, den vimlar av kids som inte håller linjen, danskar som trillar osv, men sjävklart har anläggningen sina pärlor, i början på säsongen när inte alla nackar är öppna kan man hitta fina offpist ställen med orörd lössnö, dock med lite taskigt lut på backarna. Vill man däremot ha riktigt puderåkning finns den härliga skidbussen som tar en bort till hudfjället och väggen, åk en bit bortanför väggen så kan du hitta ritigt bra lössö förutsatt att det snöat nyligen =)

telisgubben
2006-10-05
fina backar för familjeskidåkning, men som sagt...man tröttnar rätt snabbt om man vill ha stora utmaningar och massor med variationer. Kidsen gillar dock anläggningen skarpt så nån vecka då och då blir det.