Livigno

Skidorter i Italien
Denna lilla italienska kommun nära gränsen till Schweiz har ett namn som från början härstammar från ett gammalt tyskt ord för Lavin. Det kan låta olycksbådande, men tänk då också på att laviner tenderar att hålla sig till de lutningar som skidåkare tycker är mest njutbara. Vid stabila förhållanden kan Livigno bjuda på åkning i världsklass!

Namnets ursprung kanske också ger en ledtråd till varför skidåkning utanför pisterna varit förbjudet fram till säsongen 2012/2013. Numera finns dock inga hinder för att röra sig utanför de preparerade nedfarterna och det erbjuds till och med heliskiing. För de som inte trivs utanför preparerade nedfarter finns istället (som brukligt) de omtalade breda, långa och folktomma italienska pisterna för att ge de bästa möjligheterna att uppnå den perfekta carve-svängen. Pisterna riktar sig dock i huvudsak till dem som föredrar de backarna som inte lutar allra mest, även om det finns en och annan nedfart som är ordentligt brant.

Snöprognos

 • Tisdag

  0,3 cm snö
  Molnigt
  -0°
  2 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Sol

  1 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Halvklart

  2 m/s
Vad tycker du om Livigno?
5
4
3
2
1
Magnus Olsson
Magnus Olsson (Gäst)
2019-04-10
Bra skidåkning och jättemysig by.

Herrudden
2019-02-26
Här finns backar för alla! För allla, olika smaker när de gäller ålder, kunskap, intresse och kondition! Alla kan hitta sitt. God mat, bra afterski, bra hålligång och gott att dricka! ÅK DIT!!!!!!!!!

Peter Grönroos
Peter Grönroos (Gäst)
2018-11-19
Härlig semester och skidort med mysig miljö. Skidåkning som passar de flesta.

Cristoffer Lundberg
Cristoffer Lundberg (Gäst)
2017-12-15
En underbar ort med härlig atmosfär.
Perfekta orten för den äldre, familjen eller kärleksparet.
Inte den vassaste åkningen i alperna men härligt breda pister och inte mycket köer i liftsystemen.

dcj
2017-12-04 (Ändrad: 2017-12-08)
Mycket trevlig alpby! Varit här två gånger nu senaste åren och det jag har att jämföra med är Canazei, Val Thorens och bad Gastein. Kort samanfattat, Val Thorens är ett ställe jag gillar att åka till med vänner men Livingo är fantastiskt att åka till med familjen. Det är en väldigt gammal och mysig alpby där maten är fantastisk till ett billigt pris. Skidåkningen är bra men inte lika utmanande som skidåkningen i frankrike eller österrike. Afterskiin är helt okej, man kan sitta i solen med goda drinkar men man står inte och hoppar på borden. Men summa sumarum, ett trevligt resmål!


Westie
2014-10-21
Obs, gäller sommar för cykling och baserat på tre besök under tre olika år.

Riktigt bra system med lekfull bikepark (Mottolino fun mountain-sidan) som är skitkul på en All mountain-cykel, och har en mix av teknisk single track, DH-banor och hopp/berm-banor. Bikeparken är en av de bättre i alperna där många parker annars är väldigt slitna och mest innehåller öppna, brakebumpsiga banor. Dels kan man från liften enkelt nå stora mängder episk alp-single track och längre turer. Billig by, skattefri zon. 1 liter Jim Beam, 6 euro.. :)

Dock svårt att hitta bra mat, trots att det är Italien(!), kolla Tripadvisor då de flesta tycks vara säsongsarbeterare utan känsla för att laga mat.

Om man bara tar bikeparken så får den 4/5, men väger man in de feta AM/Enduro-reporna runt om blir det en femma!

Tricke
2013-04-15
Tillbringade en vecka i Livigno 2013 (v9/10).

Hade fantastiskt väder, -10 C på natten och +10 C på em. Solen sken hela veckan och inte en vindpust, så man kan inte klaga.

Staden Livigno är en tax-freezon där allt bygger på shopping och det är mycket är billigt. En flaska Whiskey av känt märke kostar EUR 6 och en liter diesel EUR 1. Mycket lyxbutiker, men se upp, allt är inte billigt bara för att det påstås! Då vi hade middagspension provade vi aldrig krogarna i byn.

Skidåkningen är bra. Man får åka buss mellan de två systemen men det var inga problem. Moderna liftar och lite köer. Backarna välpreparerade. Tyvärr var det inte något offpistläge då det inte hade snöat på länge. Skidåkning upp till 3000 meter borgar för snösäkerhet. Pisterna är italienskt breda, men rätt enformiga. Samma lutning och bredd hela vägen ner, lite som Lindvallen fast 4 ggr längre. Går inte att jämföra med Cervinia eller Val d'Isere. Kanske öppnas mer möjligheter om man kan åka offpist.

En stor nackdel är den nästan totala avsaknaden av mysiga restauranger i backen. Mest stora restaurangkomplex med brickservering. Hittade bara en trevlig lunchrestaurang på hela veckan. Enda köerna var vid luncherna. En pizza kostade EUR 5.50.

Perfekt ort för den som vill leva billigt, gillar italiensk mat och vacker utsikt, ha bra skidåkning för medelgoda åkare och gillar att shoppa.

Pirke
2010-11-12
Var i livigno mitten av februari 2010. Helt okej med snö och åkningen var bra dock inte nån offpist åkning. Man fick aldrig vänta mer än 1 min i liftarna som också var i bra skick, det bästa dock med Livigno är att det är billigt och mycket bra mat och utelivet är ganska okej med ett få ställen som håller igång. Vädret var oftast väldigt fint förrutom 1 dag så man inte såg mer än 2-3m framför sig av våra 7.. Jag kan rekomendera detta ställe för nybörjare och medelåkare och mer för snowboardare då det är väldigt breda backar.

:)
:) (Gäst)
2009-02-10
Har varit i Livigno 2 år i rad, -07 och 08. Man kan inte annat än gilla det! Sjukt mysig by, lite Österrike över det hela. Kanske inte den mest varierade eller avancerade åkningen, men passar alldeles utmärkt för den medelgoda åkaren som gillar glida ner för röda välpistade backar =), helt enorma vidder!

När jag va där hade vi väldigt tur med vädret, det gör ju väldigt mycket, dock så var där svinkallt i år, och då var vi ändå där påskveckan.

Livigno är så mycket mer än skidåkning, shopping, party - afterski, god mat, billig sprit! Helt perfekt!

Minus är att byn är väldigt avlång & man blir "fast" i den delen av byn man bor i. Och om man vill bo centralt är det en bit till liftarna, bil är ett stort plus, men där går ju bussar!

Helt klart värt ett besök! du kommer inte ångra dig! Ska lätt dit igen!

Bonnplogen
2008-08-21
Var på plats mars -08

Sol,kallt,snö inte snö,platt,småkrångligt,underbart sällskap tack Teamglobal ;)

Det har blivit dyrt här i Livigno,mat på kvällen undantaget......är inte en som fyller min väska med sponk på vägen hem precis.

Varför har alla bergsresturanger två kassor? Beställ i en betala i en annan,är det därför Italien är en bananrepublik?

Eller är det bara för att reta oss organiserade nordbor???? ;)

Visa fler recensioner (37)

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Skidresor

 • Go West

Pistkarta

Pistkarta Livigno

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer