St Moritz - Corviglia

Skidorter i Schweiz
St Moritz - Corviglia tillhör Engadin St.Moritz.

Liftar (0/23)
Nedfarter (0%)
Snödjup
3056 m
1856 m
115 cm
40 cm
-4°C
St Moritz anser sig själva vara världens äldsta skidort och många ser det Schweiziska skidparadiset som Europas mittpunkt. Här sprudlar förvisso lyx och pengar men också snö av rang.

St Moritz är ett stort skidområde som är uppdelat i fem liftsystem varav Corviglia är ett av dem. Skidbyn ligger på 1850 meters höjd och erbjuder skidåkning på hela 3300 meters höjd. Något unikt för skidorten är att trädgränsen ligger högre upp än vanligt i alperna vilket möjliggör för härlig trädskidåkning med ovanligt fluffig snö.

Corviglia erbjuder 155 km av pist och möjligheten att åka utför både i Italien och Schweiz under en och samma dag finns då Corviglia ligger alldeles intill den Italienska gränsen. Här finns det backar för alla.

Som tidigare nämnt är det relativt dyrt i St Moritz och Corviglia. I byn erbjuds det lyxshopping och trendiga barer samt restauranger.

Snöprognos

 • Söndag

  3,2 cm snö
  Halvklart
  -4°
  2 m/s
 • Måndag

  29,7 cm snö
  Kraftigt snöfall
  -9°
  3 m/s
 • Tisdag

  8 cm snö
  Molnigt
  -11°
  3 m/s
Vad tycker du om St Moritz - Corviglia?
5
4
3
2
1
kappakomplett
2013-03-15
Var där i januari. Densiteten av femstjärniga hotell är nog svårslagen i alpvärlden, det är väl Gstaad som är nummer 1 numera men det finns riktiga ställen i St. Moritz också. Åkningen är överraskande bra, om man står ut med utspridda och uråldriga liftsystem. Bästa åkningen är i Corvatsch dit du får åka buss om du bor i byn, och det finns gott om ankarliftar där... i det race som pågår i alpvärlden, där det gäller att ha moderna liftsystem, så har nog Sankt Moritz hamnat på efterkälken ordentligt, det kommer nog att visa sig i uteblivna turister. Men man kanske satsar på ryssarna och nimbusen sedan gammalt. En hel del gäster i St. Moritz är nog där också utan att åka så mkt skidor, det finns ju andra aktiviteter, hästpolo kanske... Diavolezza är vackert och glaciärturen fin, Lagalp är ett berg med en kabin, finns mycket att åka upp på kanterna förstås. Men om du bor i själva byn St. Moritz är det buss som gäller och sedan tåg när du kört glaciärturen. Corviglia är som det är, flackt, lite som Lech. Men visst finns det stora ytor.

brink
2013-03-05
Om man undviker något kvarter i Dorf och inte bor på de 5-stjärniga hotellen känns byn som vilken skidort som helst.

Corviglia är det största skidområdet och har ett mycket välordnat liftsystem och välpreparerade pister. Det finns oändligt med lättåtkomlig offpist som håller dagar efter snöfall.

Hos den busiga lillbrorsan Corvatsch finns det mycket kul åkning. Berget erbjuder, förutom riktigt brant åkning från toppen, en månlandskapsliknande lekplats med varierad åkning på stora opistade ytor med dropp och hopp. Liftsystemet och matställena är inte lika moderna som i Corviglia men funkar.

Ta det världsarvsklassade tåget och bo på hög höjd och åk på glaciär eller med bergsguide i Diavolezza.

Skulle du vilja vila från skidåkningen någon dag erbjuder Muottas Muragl en av Schweiz längsta kälkbackar(!). I S-Chanf hittar du Serlas Parc med riktigt innovativ inomhusklättring.

Bra buss och tågförbindelser gör det lätt att transportera sig mellan de olika skidområdena och gör det också möjligt att bo mysigare och billigare i småorterna runt om i området.

Massimo
Massimo (Gäst)
2009-02-11
Det finns de ställen som man bara maste besöka - om sa för en gang i livet! Gäller det en alpupplevelse, sa är St Moritz ett absolut maste!

Jag var där i under säsongsavslutningen i April -08 - tursamt nog kom det "klassiska" April-dumpet. Jag och brorsan var i princip själva i väloljade systemet. Om man ända aker hit, och det är relativt dyrt, sa passa pa att lägga lite extra pa att bo bra - det adderar till totalupplevelsen. Vi bodde pa Badrutt's Palace, vilket jag starkt kan rekommendera. Det är förmodligen alpernas mest klassiska hotell med direktaccess till KingsClub. Att äta frukost ackompanjerad till levande harpa var en upplevelse - o vi var de enda i skidkläder, haha!

hjalle
hjalle (Gäst)
2009-02-11
jag har varit där i många år de är inte så jävla glassigt som folk säger de e grym skidåkning offpisten är jäkligt bra speciellt i corvatsch om ni funderar på å åka dit så gör de man kan bo i kanten av staden där e de inte så dyrt då är de verkligen värt pengarna!
/hjalle

Slimfit
2008-02-17
Måste säga att det var ruggigt över förväntan.
Har varit i de flesta kända orterna och satt på en del fördomar.
Tills islutet på förra veckan var det grymm snö och i stort sett orörd offpist överallt. Till helgen kom Schweizarna och det blev lite mer konkurrens, men ändå helt OK!
Kanske svettigt dyrt , men allt funkar super utan tjafs, inte trångt varken i pist eller offpist ( bara på KINGSCLUB) och jag måste ändå säga value for money.

Skit i glaciärturen i Diavolezza dock - har aldrig stakat så mycket för så lite skidåkning! Kör offpist turen till vänster uppe i liften på förmiddag och kör över till Lagalb efter lunch.
Corviglia inne i St: Moritsz är ett bra område som det finns mycket att åka på i och Corvatsch är värt resan

Kristoffer Svensson
Kristoffer Svensson (Gäst)
2006-05-29
Bor i schewiz och aker ofta till st.moritz. Visst e det dyrt men kan aldrig kennas fel och brenna deg. Det e ju klart, haer passar det javligt bra med ett par nica armada skidor vit jacka med feta pelsen rasa byxor gucci brillorna och en flaska dompa lr cristal med hamburgan uppe i bergen. man kan bo billigt men det e vart att leva livet sa haer en gang tro mig. det ju mitt liv.
haer finns all akning, skon offpist, park, family or just relax akning. passar alla.

Nicklas
Nicklas (Gäst)
2004-10-05
Var nere i St Moritz förra vintern under tre veckor. Vilket grymt välskött system. visst de e inte lika stort som val thorens eller verbier men backarna e väldigt välskötta o bra. o vill man kan man åka rolig o säker offpist precis bredvid liften de bara att styra spetsarna mot offpisten o gasa. Att man måste vara rik som ett troll för att åka til St Moritz e bara löjligt, visst ska man man bo på palace, kulm eller liknande e de klart de kostar, men de finns billigare alternativ nere i St Moritz Bad. Man behöver ju inte heller nödvändigtvis shoppa i alla exlusiva affärer heller. Så lite kort kan man säga att de finns goda möjligheter att komma undan med en vettig summa för en vecka här även fast man e i jet-setarnas högborg. Tyvärr e de dyrt överallt om du ska ut o festa, men de får man liksom räkna med om man ska vara här. de finns ju billigare alternativ till King´s Club där för övrigt två öl kostar motsvarande 600 kr ca 100 ChF. Men de e klart då blir de inte lika mycke stjärnglans som de e på King´s. Samanfattningsvis kan man säga att St Moritz är en mycket bra skidort med något för alla smaker men systemet är lite litet för att göra en hel säsong enligt mig.

MVH/

Kenneth Altsjö
Kenneth Altsjö (Gäst)
2001-05-16
St. Moritz är definitivt värt ett besök även för den som inte tillhör pälsklubben. Gillar du tuff off-pist skall du inte, som hG, stanna i St. Moritz eget liftsystem utan bege dig raka vägen till Corvatsch-systemet som ligger en mil uppåt dalen riktning Maloja. En annan pärla är Lagalb någon mil från St. Moritz riktning Berninapass, 1000 höjdmeter brant off-pist i fallinjen. Dra några snabba repor där så sover du gott sen.

hG
hG (Gäst)
2001-01-28
Gillar du sol, glassiga backar, barer i backen och exklusiva kläder är det här stället för dig! Stället är känt för att ha många soltimmar varje år och backarna är inte speciellt avancerade, men funkar bra att glida i eller köra snabbt. Offpist finns, men för att få lite längre åk måste man gå en del. Partylivet är bra, kanske på grund av att det inte finns så många ställen att gå till. Det sköna med orten är att det är få svenskar, vilket kan ha att göra med att allting är dyrt. Affärerna i byn har namn som Versace, Prada, Gucci och Escada. Den allmängiltiga uniformen för damer är päls (bytes för varje dag) med tillhörande smycken i 100 000-kronors klassen. Porsche och RollsRoyce är vanligare än både Volvo och VW... Följderna av detta blir att man inte direkt behöver trängas i pisterna.