Grossglockner Resort Kals-Matrei

Skidorter i Österrike
Från utmanande och riktigt krävande pister till lätta och snälla backar för nybörjaren - Grossglockner Resort Kals-Matrei är en utmärkt skidort för hela familjen. Orten hittar du i Tyrolens östra del och består egentligen av två skidområden, Matrei och Kals. Sammanslagningen av orterna resulterar i mängder av uppskattade pister och har två högsta punkter varav den högsta punkten i området ligger på 2 305 meter. För att alltid säkerställa perfekt snökvalitet är området utrustat med snökanoner. Den längsta pisten du kan njuta av är 11 kilometer och den är öppen under hela säsongen (mycket tack vare snökanonerna).

För dig som söker något mer krävande, adrenalinpumpande och utmanande kan du ta dig bort mot de riktigt branta pisterna vid Cimaross. Du hittar dem i riktning mot Matrei. För dig som reser med barn är Grosslockner Resort Kals-Matrei också ett bra val, här finns nämligen en hel skidpark för de små.

Snöprognos

 • Fredag

  2,1 mm regn
  Halvklart

  1 m/s
 • Lördag

  10 mm regn
  Lätt regn

  1 m/s
 • Söndag

  17,7 mm regn
  Regn

  2 m/s
Vad tycker du om Grossglockner Resort Kals-Matrei?
5
4
3
2
1
Mattias
Mattias (Gäst)
2009-03-25
Tyvärr har man monterat ner enstolsliften som går bredvid Goldried så man måste ta skidbussen eller egen bil till byn. Övrigt är det ett bra ställe och som tidigare skrivit finns det allt och det bästa är att det är lite folk. dvs kommer det puder brhöver man inte skråa till förbannelse.
vi är själva här med en 2 och en 5 åring och det funkar utmärkt.

nevall
2009-02-11
Säsongen 2008/2009 öppnades Großglockner Resort Kals/Matrei. Systemet i Matrei har nu efter många års projekterande byggts ihop med systemet i Kals. I samband med detta anlades ett flertal nya pister i de "gamla" backarna och möjligheterna till off-pist blev mycket bättre.
Avseende pisterna finns det numera betydligt fler svarta backar än tidigare men också fler lätta backar. Pisterna är i jämförelse med tidigare år sämre preparerade, sannolikt för att de inte verkar ha anställt mer folk även om de har utökat pistområdet med minst 25%. Men de är helt OK. Längsta piståket är riktigt långt, uppigtån berget ändå ner till dalen. Men är snöläget dåligt är vägen ner till dalen stängd.

Systemet på Kals sida upp mot Blauspitz är ganska litet - många svarta pister men ganska isigt eftersom det ligger så lågt. Däremot är den del av berget som öppnades tacka vare lifterna "Kals I" och "Kals II" riktigt bra. Det är också tack vare dessa lifter och Cimaross som det blev lättare att komma åt off-pist repor. Vecka 4 hade vi tur nog att få 40 cm nysnö och man kunde hela 2 dagar därefter hitta nästan orörd puder.
Man ska dock inte lita på den nya pistkartan - bland annat är liften "Goldried II" ännu inte byggd och en del av de utmärkta
pisterna fortfarande inte anlagda. Parker håller på att anläggas men just nu är de fortfarande ganska obefintliga.

Byn Matrei är ganska liten men genuin och mysig. Har själv enbart bott på Hotel Goldried men det finns ett par altenativ till nere i byn.
Utelivet har blivit bättre de senaste åren, men det är fortfarande inte speciellt bra.

benjihoe
2009-01-09
Matrei är en riktigt trevlig by som är väldigt klassisk och mysig. Har varit där med familjen nu 15 år på raken.. Man ska bo på hotell Goldried om man ska bo någonstans i matrei. Skidåkningen i sig är väldigt ojämn. Är det mycket snö så är det sjukt bra offpist åking, piståkningen är väldigt bra med men det finns ingen parkåkning.. Längsta piståket är över en mil så det talar för sig själv.. Utelivet är inget att hänga i julgranen. Men de ska bygga ihop systemet nu med Kals och då tror jag att det kan bli riktigt bra.

Robin Ljungqwist
Robin Ljungqwist (Gäst)
2005-09-12
Detta kan vara den bästa skidort jag har varit i förutom Zermatt. Jag har varit i Matrei 17 år i rad jag själv är 18 år så jag kan systemet ganska bra. Det finns bra offpist åkning för den som vill ha det och lätta backar för den som vill ha det. Tyvärr är det inget stort system men backarna är roliga och ett paradis för den som gillar att hoppa som jag. Därför tycker jag att ni ska åka dit och testa bo gärna på hotel goldried mysigt hotel med skidliftern precis utanför dörren.

Mest populära foto

Åkare: Kristofer Hallgren Foto: Björn Nevall

Pistkarta

Pistkarta Grossglockner Resort Kals-Matrei

Flygplatser nära Grossglockner Resort Kals-Matrei

Salzburg Airport
Körtid: 2 timmar, 8 minuter (160 km)
Avstånd: 95 km
Klagenfurt Airport
Körtid: 2 timmar, 9 minuter (177 km)
Avstånd: 141 km
Innsbruck Airport
Körtid: 2 timmar, 23 minuter (164 km)
Avstånd: 94 km
Flughafen Innsbruck
Körtid: 2 timmar, 23 minuter (164 km)
Avstånd: 94 km
Brnik Airport
Körtid: 2 timmar, 33 minuter (211 km)
Avstånd: 170 km
Munich Airport
Körtid: 2 timmar, 58 minuter (230 km)
Avstånd: 161 km
Venice Marco Polo Airport
Körtid: 3 timmar, 33 minuter (272 km)
Avstånd: 167 km