Wildkogel – Neukirchen/​Bramberg

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Wildkogel – Neukirchen/​Bramberg?
5
4
3
2
1
EvaLindkvist
2017-02-27
Vi * har i fem år haft en lägenhet i mkt nära anslutning till Smaragdbahn som är en av matarliftarna till Wildkogel Arena. Den ligger i byn Bramberg , den andra finns ca 5 min bort med skidbuss i byn Neukirchen. Bägge byarna är genuina österrikiska byar som ligger i ett delta som omger floden Salzach. På södra sidan av floden ligger Österrikes största naturreservat Hohe Tauern med många dramatiska toppar och på den norra de södraste delarna av Kitzbüheler Alpen, lite mjukare alper. Själva Wildkogel-systemet ligger 1200m upp på den norra sidan. En gryta med åkhöjder på mellan ca 1500 och 2100 m. Om det har snöat ger det en veritabel lekstuga för offpistentusiaster utan att man behöver klättra eller vara rädd för laviner/stup etc. Annars är det ett jättebra system för barnfamiljer och yngre ungdomar som kan ge sig ut på egen hand men ändå ha koll på var lunchrestaurangen ligger. Wildkogel Arena har satsat mycket på sin konstsnöanläggning för att säkerställa åkbarhet även när vädret inte riktigt vill. Det finns en stor solcellspark för att elmässigt försörja hela anläggningen.

Systemet har en bra liftkapacitet och det finns många restauranger/hütter. Atmosfären är internationionellt familjeorienterad, du behöver definitivt inte låsa fast skidorna. Uthyrningen (Sport 2000 i Bramberg, finns flera) har mkt bra service och högkvalitativa produkter om du så önskar (fråga efter Peter).

Skidbussar går åt olika håll, bl a till grannbyn Hollersbach (10 min) där det finns en förbindelselift till Kitzbüheler-systemet.
Dalen är platt så bilkörning blir inte jobbigt, några pass av enklare slag ska passeras om man vill åka till andra orter se under *

Sedan i år finns det också ett SuperskiSalzburg/Kitzbüheler Alpen- liftkort som gör att du kan köpa ett veckokort för ett jätteområde, vilket ju blir mycket billigare än dagskort om du flyttar runt.(Kolla deras hemsida för rabatt om man köper tidigt.)

* Vi är ett mkt skid- och alp-vant par i snart 60-årsåldern med två söner drygt 20. Vi tar med oss bilen/alt hyr och använder Bramberg som utgångspunkt. Det finns ca 8 stora system inom en timmes körradie.

På sommaren finns det ett otal vandringsleder i Hohe Tauern och i Kitzbüheler Aplen, det finns också många trails för mountain-bikes. Mer om det en annan gång.

Vill du ha mer info, ring mig på 070-7184353/Eva