Hopfgarten-Itter-Kelchsau

Skidorter i Österrike
Hopfgarten-Itter-Kelchsau tillhör SkiWelt Wilder Kaiser.

Hopfgarten-Itter-Kelchsau är tre mindre (i sammanhanget) skidorter som tillsammans ingår i Österrikes största skidområde – SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Totalt har området 91 liftar, 70 värdshus, 1 000 snökanoner och närmare 300 kilometer pister. Hopfgarten-Itter-Kelchsau ligger i regionen Hohe Salve tillsammans med Wörgl, Kirchbichl, Angerberg, Mariastein och Angath. Många väljer att utgå just här eftersom det är ett äkta vinterparadis. Dessutom beröms orterna ständigt för sin varierade och fina åkning.

Även om Hopfgarten-Itter-Kelchsau i sig inte är de största skidorterna i Österrike lär det ta lång tid för dig att utforska området. Ständigt hittar man nya pister och liftar på det stora fjället. Hopfgarten-Itter-Kelchsau passar bra för medelduktiga åkare och mer erfarna åkare. Dock finns även snällare backar för barn men det är inte den generella inriktningen här. Bo bekvämt, ät gott och njut av österrikarnas gästfrihet, planera in nästa skidsemester till Hopfgarten-Itter-Kelchsau och utnyttja hela SkiWelt systemet.

Snöprognos

 • Onsdag

  0 cm
  Halvklart
  -3°
  0 m/s
 • Torsdag

  3,5 cm snö
  Lätt snöfall / sol
  -3°
  1 m/s
 • Fredag

  2,6 cm snö
  Halvklart
  -8°
  1 m/s
Vad tycker du om Hopfgarten-Itter-Kelchsau?
5
4
3
2
1
Benknäckarn
Benknäckarn (Gäst)
2009-02-11
Har varit vi Hopfgarten två på raken , v 9. Är mycket van åkare i alperna men måste tillskriva området en ljuvlig variation av skidåkning. Trots att snötillgången varierat så löser områdets storlek och mängden backar trivseln. Ok restaurangerna i backarna hjälper till. Själva Hopfgarten är inget röjar ställe utan detta finns på nära håll i övriga byar.
Summering : Optimalt för alla som vill åka skidor !

Zackinen
2007-09-10 (Ändrad: 2008-03-19)
Var i samma skidsystem 2005 fast i byn Brixen im Thale (nära
Hopfgarten). Det står att de har Österrikes största skidsystem och det är verkligen stort. Maten är riktigt god där! När jag var där 2005 var det mycket snö även i dalen fast annars ligger det rätt lågt. Så i år när vi åkte förbi där med tåg på sportlovet var där snöfritt. Skidsystemet tar väldigt länge att utforska. Man hittar nya pister och liftar hela tiden! Och det är det som är så spännande. Backarna är inte svåra så det passar väldigt bra för lite osäkra åkare.

SujperThorsk
2007-05-21
Jag glömde säga vilka orter som ingår i området :
Kelschau, Westendorf, Söll, Itter, Going, Ellmau, Brixen, Hopfgarten och någon mer tror jag. Totalt är det VÄLDIGT många backar och liftar.
Maten är bra i backen, dock dyr.

SujperThorsk
2007-05-21
jag har varit i hopfgarten 2 år nu, och man tröttnar aldrig.
Förre året var det kanonbra snö, mindre bra väder och i år tvärtom, bortser man från den lilla snömängden och vissa backar var dåliga så funkar det alldeles utmärkt.
Ski-welt som skidområdet heter infattar ett antal toppar, t.om. berg som du måste åka skidbuss till.
Här kan du hitta allt från riktigt sköna offpisrepor och en riktigt go funpark (det finns totalt 3 i området skiwelt). Denna är belägen (med 5 minuters bussresa) i Westendorf. DEn innehar ett antal skitsköna rail och boxar, samt 2 "mindre hopp och 2-3 big jumps.
Allt som allt är detta ett riktigt bra skidområde och om det mot förmodan skulle vara dåligt med nattliv runt området ligger inte Kitchbüll många minuter bort!
Detta skidområde passar nästan hela familjen, dock inte så bra för barn under 8 om de inte är duktiga.
DEt var väldigt synd att dom inte kunnat spruta snö från kannonerna i år, då hade det blivit en ännu bättre upplevelse.
DEssutom var ingen funpark öppen i år :(
Men allt som allt, det är ett grymt skidområde.
Passar bäst för familjer och andra grupper där åkarnas nivå är något ojämn, om du/ni anser er duktiga bör ni kanske söka er någonannastans då det oftast är fullt av åkare i backarna.
Backarna är alltid välpreparerade men dom blir väldigt uppåkta framemot halv 4.

Mest populära foto

Åkare: Foto: Johan Lindqvist

Skidresor

 • Sunweb Sunweb har skidresor till Österrike från bara 3309 kr. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Hopfgarten-Itter-Kelchsau

Närliggande skidorter