Söll

Skidorter i Österrike
Söll tillhör SkiWelt Wilder Kaiser.

Söll är en populär skidort i västra Österrike. Orten är en del av det massiva systemet Ski Welt, även kallad Wilder Kaiser Ski Region, en av Österrikes största med 91 liftar. Här ingår bland annat skidorterna Ellmau, Scheffau, Westendorf och Itter. För dig som gillar offpiståkning väntar en hel del spännande skogsåkning som ändå ligger i närhet till liftsystemet. Andra skidåkare kan njuta av långa nedfarter, högsta toppen är 1957 meter och fallhöjden är 1337 meter.

Söll är den ultimata skidsemesterorten för hela familjen. Nybörjarna kan ha kul med att lära sig stå ordentligt på toppen av pisten, hit anvisas man ofta om man är grön då backarna är lätta. Under tiden kan proffsen testa på puckelpisten på det upptornande berget Hohe Salve. Efter den nedfarten är även de mest erfarna åkarna rätt så möra i benen...

Snöprognos

 • Tisdag

  2 mm regn
  Regnbyar
  17°
  0 m/s
 • Onsdag

  0,9 mm regn
  Duggregn / sol
  19°
  1 m/s
 • Torsdag

  3,3 mm regn
  Lätt regn
  17°
  1 m/s
Vad tycker du om Söll?
5
4
3
2
1
Frida Hammarberg
Frida Hammarberg (Gäst)
2009-09-01
Varit i Söll 12 ggr nu, åkte dit första gången 1986 och ständigt återkommit. Älskar stället då skidåkningen är bäst, tyvärr jämför jag ju med Sälen här hemma men alperna slår ju allt.
Har även varit i St Anton men dit åker jag aldrig mer. Nästa år tar vi med oss 4 och 7 åringen så att de får uppleva skidåkningen när den är som bäst.
Maten är oslagbar och var du än är i systemet finns det en restaurang att hitta.
Frida

Thommie Johansson
Thommie Johansson (Gäst)
2009-02-26
Har varit 32 år på raken i Söll !!! Under dessa år har vår grupp (week-eight) vuxit för
varje år. Vi är c:a 50 pers från Sverige, England, Holland, Belgien m.fl. länder som
träffas. Vi åker 4-5 tim per dag sen blir 4-5 tim på kvällen ochså !!
Skidåkningen är ju inte så avancerad, men storleken gör det till sköna dagar.
Mysiga små matställen, ibland ihop med kossorna, gör det till ännu skönare dagar.
Liftsystemet har under dessa år vuxit till en otroligt väloljad maskin och köerna har
minskat fast gästerna har ökat !
Priserna är det för det mesta låga och maten av bra kvalitet.
Låga berg men ändå snösäkert + att man nu har en stor snökanon-kapacitet.

Turbo123
2009-02-11
Jag var i Söll 2001 runt påsk. Det hade snöat veckan innan, vilket behövdes, då det ändå var snöbrist i de backar som gick ner till dalen.

Pisterna var dåligt pistade, men vad gjorde det när vi hade sol varenda dag! Tempen låg på 15+ och snön började likna sorbet.

Ski Welt är ett väldigt stort system som har sina godbitar, t.ex. Westendorf.
Det är gott om mysiga restauranger med hyfsade priser i backarna där man kan äta och dricka gott.

Afterskin i Söll var suverän! En liten nackdel med Söll är att man får åka liftbuss upp till backarna från byn, som annars är väldigt genuin och mysig.

Betyget blir en svag fyra, pga av otroligt dåligt pistade backar.

diedose
2007-10-07
Jobbade där 04-05. För den som gillar pistad åkning är detta the shit! Skiwelt är det största systemet i hela österrike. Inga extremt höga berg, tror att toppen låg runt 1990 m öh. För den som vill åka park finns en riktigt bra sådan i grannorten westendorf men från söll måste man åka igenom systemet för att sedan ta en buss. Någon skrev att det ej finns offpist men det är fel. Det finns men det är riktigt svårhittat, speciellt för den som bara ska dit på en veckosemester. Om man ska dit så är det helt klart värt att bo i söll då det är det enda av alla byar att gå ut i. Något jag starkt rekommenderar är att åka dit under nyåret då det är en djävulsfestivalen. Utspökade som får en att rysa faktiskt. Afterski gör man på salvenstadl och utgång på whiskeymühle och afterparty på bull tror jag det hette. Extremt bra förhållanden för barnfamiljer och den mindre seriösa åkaren. Parken är grymt bra och borde kanske provas på, men då är det värt att bo i westendorf.

holjer
2007-01-04
Jag var en vecka förra året i söll med en polare. Bodde på ett litet pensionat med en jätetrevlig kvinna som ägare. Båda trivdes super och skidåkningen var kanon! Och började man tröttna på backarna i Söll var det ju abra att ta bussen till en närliggande ort. utelivet provades också på och det var inge fel med det. Egentligen bara ett riktigt dansställe, men här samlades ju också alla :)

BjornWettex
2004-11-21
Helt okey ort. Problemet var det att vi åkte sent på året vilket innebar lite snö... det hade inte snöat på ett par veckor innan vi drog dit så backarna på sydsidan hade sina gröna fläckar... Trots detta var det en skön resa, liten och mysig stad med ett par trevliga afterski hak. Kan nog vara riktigt trevligt för barnfamiljer och liknande men inget för den erfarne offpist åkaren då offpisten är obefintlig.

Hade!!

BoggeSki
2003-09-21
Söll eller som området heter ski welt tycker jag va helt ok om man vill åka mycket pistat för det finns det 250km pistade backar tog ett tag att ta sig igenom... tror nästan inteatt det fanns nån offpist förutom västra sidan på hoe salve men där va typ helt uppåkt så det räknar jag inte...
Men det va ett par jävligt trevliga dagar...

/
Bogge

Jesper Brodd
Jesper Brodd (Gäst)
2001-01-29
Söll är helt okej som skidort inte så mycket liftköer vill jag säga.
Den helt värdelösa liften upp till toppen är borta och ersatts med en "ägglift". Utelivet är sämre än på större orter men man är trevligare mot Svenskar i Söll. Eftersom söll ligger så lågt kan det vara brist på snö vissa år (på solsidan)Bästa åket är från toppen ända ner till Itter ett långt åk utan att du behöver ta lift.

Robert Åberg
Robert Åberg (Gäst)
2000-03-05
Var där i början av Februari -00. Vädret var lite för varmt för att vara perfekt, men helt ok på förmiddagarna. Väldigt billigt att äta och dricka i byn. Öl på after ski 21:-. Ett bra afterski tips är Pub 18 med en massa galna holländare. Väldigt trångt och fullt ös, kanonställe. Byn är mysig men lite liten för att stanna längre än en vecka.

Johan Liljegren
Johan Liljegren (Gäst)
2000-02-22
Jag tycker att Söll är en bra ort om man vill ha lite "skönare" skidåkning, den bjuder inte på de coolaste nedfartern men det är bra skidåkning. Det ligger nog anningen för lågt. Det kan komma snö blandat ibland, men det är inte så farlig. Men det var ett bra ställe att lära sig att åka monoski.....

Visa fler recensioner (13)

Mest populära foto

Åkare: Robin Sandberg Foto: Eddie Sandberg

Pistkarta

Pistkarta Söll

Hemmabacke