Alpbach

Skidorter i Österrike
Alpbach innefattar även Reith im Alpbachtal

Är Alpbach Alpernas dröm? Den populära skidorten har än så länge klarat sig från massturismen och har fortfarande bevarat sin gemytliga charm. Här kan du enkelt komma i kontakt med ortsbefolkningen och njuta av bra pister. I området kan du börja dagen med orörd manchesterpist för att avsluta eftermiddagen med offpist. Ta dig upp till områdets högsta punkt – Wiedersberger Horn, ett berg dit du tar dig med lift upp till 2 025 meter.

Alpbach är, i alpmätta mått, en relativt liten skidort. Dock väntar ändå närmare 50 liftar, en fallhöjd på 875 meter och 63 nedfarter. Tack vare Alpbacks närhet till Tyrolens kanske mest kända skidområde, Zillertal, kan du enkelt variera och kombinera din skidresa hit med ett par dagar vid den enorma skidorten. Sugen på att testa på förstklassig skidåkning i Tyrolens hjärta? Att ta sig till Alpbach är enkelt, orten ligger strategiskt placerad i närheten till motorvägen som leder till både Innsbruck och flygplatser i München.

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Sol
  18°
  1 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Lätt molnighet
  19°
  1 m/s
 • Tisdag

  3,4 mm regn
  Regnbyar
  16°
  1 m/s
Vad tycker du om Alpbach?
5
4
3
2
1
tomashedqvist
2018-12-28
Charmig by, men begränsad skidåkning. Orten är vacker, och lätt att ta sig till från tex Münchens flygplats. Skidåkningen är dock tämligen begränsad om man ändå tar sig till Alperna, med högsta åkning på ca 2000 möh. En vacker ort, men många pittoreska byggnader.
Bra afterski på ett par ställen, dock om man inte tycker om rök är detta tyvärr fortfarande tillåtet i Österrike.

Johan
Johan (Gäst)
2011-03-06
Besökte Alpbach v8 2011 med familjen. Det som står i de övriga recensionerna stämmer överlag - dock var systemet mindre än vad jag hade väntat mig. Man kör enkelt igenom systemet på 2 dagar. Värt att poängtera är att man, om man bor i Alpbach, når de två olika basstationerna (Gondoler) i Alpbach resp Inneralpbach med bil eller buss - det är alltså inte bara att traska bort till liften med skidorna på axeln. Byn är gemytligt och, vid vårt besök, populär bland holländare och engelsmän. Vi bodde på B&B lite utanför byn för 735€ för en vecka i ett rum (2 vuxna , 2 barn) men det finns även lägenheter att hyra för ca 500€/vecka - och självfallet betydligt bekvämare / dyrare hotell alternativ.

Olof
Olof (Gäst)
2009-08-13
Har varit i Alpbach ett 15 tal gånger. Och gjort en säsong där nere. Kan bara instämma med de översta två talarna och varmt rekommendera Aplbach. Här finns något för alla. Bra för nybörjare men finns mer avancerade åk för mer erfarna åkare. Ett litet minus är snösäkerheten. Ligger ganska lågt.

Louise
Louise (Gäst)
2008-02-28
Har varit i Alpbach nästan varje vinter under min uppväxt och jag känner mih alltid som hemma när jag kommer dit! Det är en liten tervlig by, med ett lagom utbud av vad du behöver och lokalbefolkningen är alltid trevlig och väldigt gästvänlig. Många mysiga resturanger att äta på, både i backarna och nere i byn p kvällarna. Skidåkningen är underbar och ett tips för den lite mer erfarne är att ha en skidlärare ett par dag för att få åka på ställen där det är lååångt imellan liftarna :) finns gott om fin djupsnö att åka i när tillfälle ges! Rekomenderas varmt till ALLA.

dave-mf
2007-02-16
Arbetat som skidlärare i Alpbach 4 säsonger. Jag stortrivs i denna lilla by för att det inte är så komersiellt och gemytligt är rätt epitet att ta till.och att när man är i Alpbach så är man där. Det genuina finns kvar i denna by på det sättet att man kommer i kontakt med ortsbefolkningen till skillnad från större byar. Här finns det mysiga och lilla. Man kan åka upp i bergen på kvällarna och äta husmanskost hemma hos personer som bor där. små restauranger som har en personlig service och alltid vill väl. skidåkningen är väl lämpad för nybörjare samt avancerade skidåkare. finns gott om blå backar samt mkt bra och "säker" offpist. Denna by är ngt utav ett näste för Brittiska turister då det ligger en gammal tradition för det skottska gardet att åka till alpbach för att hålla sina mästerskap här. Byn är inget party ställe i den mån att det finns några nattklubbar här. Här är det trevliga gasthaus som man tar sig en drink på istället. Och det är mer fokus på konversationer och socialt umgänge. Positivt är att det inte är mer än hundra meter mellan alla uteställen och man kan gå runt lite som man vill, och stängingsdax är när siste man har fallit. Hit skall man åka om man vill ha en kvalitativ upplevelse. Lugnet härskar i dalen och här blir man inte behandlad som en kassa ko.

Mvh David Palmgren

Carin
Carin (Gäst)
2006-10-27
Besökt Alpbach 3 gånger..några gånger för mycket. Visst är det en trevligt LITEN by, men skidåkningen tröttnar man rätt snabbt på. Inneralpbach är trevligt men blir väldigt sörjigt framåt dagen. Inte så bra pistat, trevliga resturanger i backen!!

Mest populära foto

Åkare: Alpbach Utsikt Foto: David

Pistkarta

Pistkarta Alpbach

Hemmabacke