Fügen/Spieljoch

Skidorter i Österrike
Fügen/Spieljoch tillhör Zillertal.

Fügen/Spieljoch Snöprognos

 • Onsdag
  0 cm
  Halvklart
  19°
  1 m/s
 • Torsdag
  0 cm
  Lätt molnighet
  20°
  1 m/s
 • Fredag
  2,5 mm regn
  Regnbyar
  18°
  1 m/s

Fakta om Fügen/Spieljoch

Nedfarter (Totalt: )
Längsta nedfart:7000 meter

Liftar

Fallhöjd
Fügen/Spieljoch Fallhöjd
Högsta punkt: 2050 m.ö.h
Fallhöjd: 1450 meter
Lägsta punkt: 600 m.ö.h

Säsong
Start: 8 december
Slut:23 april

Land: Österrike
Tyrol

Recensioner av Fügen/Spieljoch

Vad tycker du om Fügen/Spieljoch?
5
4
3
2
1
AkeBrander
2019-06-23
Bor i Mayrhofen så jag vet var och när man ska åka.Pefekt i januari lite turister

hammarling
2019-05-26 (Ändrad: 2019-05-28)
Fügen ligger på 600 m ö h i norra delen och nästan där dalen Zillertal börjar. När jag besökte orten vecka 4 så var det en solig dag för att bli en dag med snöfall och dålig sikt. Därefter var det fint väder resten av veckan.

Från byn tar en gondol åkaren den långa vägen upp till Bergloft. En ny lift tar åkarna vidare upp till Onkeljoch som är toppen i skidområdet Spieljoch på 2 050 m ö h. Det ger en bra fallhöjd om 1 450 m. I området finns det ca tio pister i olika färger. En lång svart pist nr 3 tar åkaren ner till en liftstation. Härifrån kan man åka med buss i ca 15 min till grannsystemet Hochfugen med skidområdet Hochzillertal-Kaltenbach eller tillbaka till Fugen. Skidområdet i Fugen/Spieljoch är litet och man åker igenom systemet på en dag. Variationen på åkningen är bra och liftarna är moderna. Därför kan man spendera två dagar här. Önskvärt vore att systemet knöts ihop med systemet i Huchfugen.

Centrum för skidområdet är Bergloft med en stor restaurang och butiker. En mycket trevlig liten genuin restaurang finns vid pist 3 och heter Geolsalm. Här finns omkring finns det ordentligt med offpistmöjligheter. Till Fugen kan man åka med en smalspårig järnväg från Jenbach men från stationen upp till hotellen är det en lång backe. Så det är taxi som gäller från stationen till hotellet eller ifrån Jenbach. Nästan alla restauranger och spaanläggningar finns i anslutning till hotellen. I övrigt inget nöjesliv.

Sammanfattningsvis är Fugen en ort med bra hotell och fungerar som utgångspunkt för skidåkning i närliggande skidsystem som Hochfugen och Hochzillertal-Kaltenbach. En resa till Mayerhofen är också att rekommendera. Orten är ett budgetalternativ som attraherar mest äldre och medelålders österrikare. Fugen bör inte besökas i slutet säsongen då den ligger så lågt att det är stor risk för snöbrist. Betyg 2 av 5 av Börje Hammarling.

Joakim Frank
Joakim Frank (Gäst)
2017-10-27
Juggler
2009-04-21
Ett perfekt ställe för att lära upp nybörjaren. Breda, ondulerade och välpreparerade pister högst upp utan trängsel. Ett finfint 7Km examensåk ner till dalen och som tidigare inlägg informerade om, finns varierad och tillgänglig offist.

Skidbruden
2006-10-05
Spieljoch är det lilla skidsystemet som ändå har ganska mycket att bjuda på. Man kan ju t.ex. utmana varandra att se om man fixar åkningen från topp till botten utan att stanna, 7 km åkning blir det då.
Mjölksyran är garanterat på topp efter ett sånt åk.
Det finns också möjlighet att testa bra offpist inte alltför långt från pisten.

Mest populära foto

Åkare: Christian Åkesson Foto: Martin Holm

Pistkarta

Pistkarta Fügen/Spieljoch

Flygplatser nära Fügen/Spieljoch

Innsbruck Airport
Körtid: 44 minuter (52 km)
Avstånd: 38 km
Flughafen Innsbruck
Körtid: 45 minuter (52 km)
Avstånd: 38 km
Salzburg Airport
Körtid: 1 timme, 43 minuter (151 km)
Avstånd: 101 km
Munich Airport
Körtid: 1 timme, 55 minuter (175 km)
Avstånd: 113 km