Mayrhofen

Skidorter i Österrike
Mayrhofen tillhör Zillertal.

Mayrhofen är en av de där orterna som är oförskämt smidigt att ta sig till, transfern från Innsbruck tar inte mer än en timme. Väl framme öppnar sig nära 2000 fallhöjdsmeter österrikiska alper upp sig för dig, med en maxhöjd på 2500 meter. Bara för att det finns många fallhöjdsmeter är dock inte åken alltid långa. Med sina 39 grader är Harakiri i Mayrhofen österrikes brantaste pistade nedfart. Lyckligtvis är skidområdet stort och det finns gott om ställen att åka på för både nybörjare och luttrade alpinister, både i preparerade nedfarter och utanför.

Mayrhofen är också den största byn som ligger i anslutning till det enda skidområdet i Österrike som är öppet året om, Hintertux. Där erbjuds sommaråkning uppe på Hintertux-glaciären, en glaciär som stricker hela vägen upp till 3250 meter. För att ta sig dit krävs dock en bussresa, något som inte ska vara något problem då bussarna alltid rullar när Hintertux är öppet.

Snöprognos

 • Onsdag

  4,3 cm snö
  Snö
  -8°
  1 m/s
 • Torsdag

  7,3 cm snö
  Snö
  -5°
  3 m/s
 • Fredag

  11,3 cm snö
  Halvklart
  -9°
  2 m/s
Vad tycker du om Mayrhofen?
5
4
3
2
1
Jens Rasmussen
Jens Rasmussen (Gäst)
2019-05-07
Bra utgångspunkt i ett gigantiskt område. Glaciären Hintertux är nog den mest lättillgängliga offpist jag åkt. Med guide kan du nog åka orört veckovis. Vi hyrde guide som tog oss ned på baksidan av glaciären i ett helt orört åk på 2200 fallhöjdsmetrar. Annars är Österrike som en klocka.All kommunikation och liftsystem bara fungerar, inget man behöver fundera på. Rekommenderas starkt!


jozzet
2018-02-19
Tillbringade 4 skiddagar i Zillertal under v 6. Bodde i Vorlanerbach som är en liten by i Tux mellan Mayrhofen och Hintertux. Smidigt då köerna till gondolen upp inte är lika avskräckande som nere i Mayrhofen upp till Penken. Dessutom kan man åka skidor ända ner till byn.
Åkte i Mayrhofen, Hintertux och Hochzillertal/Hochfügen.
Hela Zillertal är ett fantastiskt område med en variation som är svårslagen i alperna. Vi hade bil vilket underlättar men gratis skidbussar går frekvent. Trots att det var 14 dagar sedan nysnön senast kom och mycket var uppkört så fanns gott om intressanta områden att utforska för freerideåkning. Med en liten dump så finns oändliga möjligheter.
Backarna är välpreparerade och ingen trängsel.

Positiv överaskning var Hochzillertal och Hochfügen. Hochfügen är ett omtalat freerideparadis där världseliten kör tävlingar. Vi fick ett underbart offpist åk till vänster om Zillertal shuttle. 1000 m fallhöjd. Blandat med fria ytor, raviner, drop och skog. Sista biten går i tät skog men man kommer till en slinga för kälkar som tar en tillbaka till liften.
I Mayrhofen är baksidan i riktning från liften 8er Horbergjochs suverän där man kommer ner i dalen tillbaka mot Parken. Man kan också tura upp till vänster från liften utmed kammen.

Itzak
2017-12-15
Trevlig ort i Zillertal med nära till Hintertuxens glaciäråkning. När jag varit här har jag bott i Lanersbach vilket är en mysig liten by snäppet högre upp från själva staden. Finns riktigt bra offpistmöjligheter om du tar kabinen Eggalm och sedan ankaren Bellspitzlift för att sedan gå uppför kammen. Finns bra puderåkning kring Rastkogel också.
Mayrhofen har bra piståkning med långa sköna åk, mycket sittliftar. De har också en riktigt bra park med allt från 3 stora big air, till massor av olika rail/bonk/spine/walls/pipe-features.
Bra utbud med goa ölställen, helt ok after ski samt rätt bra mat.
Hintertuxen är också riktigt go!!

Henrik
Henrik (Gäst)
2013-03-12
Varit där 2 ggr, i mars, ena gången med kompisar och andra gången med familjen. Byn ligger 2 h från Munchens flygplats, så det är enkelt att hyra bil och ta sig dit på egen hand. När jag har varit där har det varit vår och nästan snöfritt nere i byn, men bra med snö i backarna, perfekt!

Jag har bott centralt med gångavstånd till Penken och Ahorn för att slippa den ibland opålitliga skidbussen. Åker sällan off pist eller festar sent, så jag uttalar mig inte om det. Byn är trevlig, men inte direkt charmig. Bergen är vackra, liftarna moderna, backarna fina men de blir rätt sönderkörda efter lunch och pistningen borde kanske vara lite bättre. Rätt många rika ryssar med begränsad skidförmåga, men så är det väl i hela alperna nu för tiden. Inget jättesystem, men tillsammans med övriga system i Zillertal räcker det mer än väl. En seriös fun park mitt i solen med yngre publik, perfekt om man tillhör den målgruppen. Rätt billigt, aldrig mer än 4 euro för en öl, en gulasch för ca 5.

Rekommenderar nått åk i lilla Ahorn på förmiddagen för att slippa kön till Penken som uppstår efter 08.30. Enda trängseln är upp på morgonen och ner på eftermiddagen, annars är liftköerna pyttesmå i mars.

Bäst är Hintertux vid fint väder, helt fantastiskt! Men undvik om det blåser.

Andreas
Andreas (Gäst)
2012-03-06
Ett bra system med inte så mycket folk. Passar kanske allra bäst om man kan tänka sig åka runt lite med buss eller bil till övriga system i Tuxertal som är väldigt bra, annars lite smått för en vecka.
Var där 2012 1 dag vecka 9 och hade dumpat rejält under natten innan.

+Väldigt få folk som åker offpist. Kunde åka orörd offpist precis utanför pisten hela dagen efter snöfall.
+Hade inte pistat vissa backar bl.a. pist 17 efter snöfall. Har aldrig varit med om liknande. Den svarta backen var fylld med 30-50 cm nysnö och bara att köra om och om igen.
+Inte mycket köer, trots vecka 9.

-Pistar väldigt sporadiskt efter snöfall (om man prioriterar piståkning).
-Kunde ersatt några släpliftar med modernare.
-Ahorn - vad är det här för något sjukt system???
-Eggalm hänger lite klumpigt samman med övriga systemet för att ta sig tillbaka ifrån. Ta definitivt inte bussen dit/därifrån, det är 10 resor värre.

Rebecka Swane
Rebecka Swane (Gäst)
2011-03-18
Varning för Hotel Gasthof Brucke.

Just kommit hem från Mayrhofen, som var toppen. Varnar dock för Hotel Gasthof Brucke. Vi hade inbrott i vårat hotellrum. Personalen på hotellet kunde inte förklara det och i in- och utpasseringsloggen för vår dörr fanns inget registrerat förutom när vi själva gått in och ut. Polisen kunde inte se någon skada på balkongdörr, fönster eller hotellrumsdörren. Vi frågade då om det innebär att man kan ta sig in i hotellrummen utan nyckel från hotellet vilket polisen bekräftade.

Hotellpersonalen hanterade hela situationen på ett väldigt tråkigt sätt och med otroligt snipig attityd.

Så, undvik Hotel Gasthof Brucke.

Tjing!

Rebecka

phillep
2010-05-06
Mayrhofen, stället för dig som vill ha ett härligt uteliv kombinerat med en glassig skidåkning. Mayrhofen erbjuder ett stort val av backar, allt från barnområde till den extrema Harakiri. Offpisten är relativt bra. Ett tips för dig som skall dit och aldrig förr beskökt Mayrhofen är att vara uppe tidigt och ta en av de första liftarna upp, annars finns det risk för långa köer. Om det är soligt och fint väder är Hintertux ett hett alternativ.

aaxxeel
2010-03-23
Ett riktig trevligt skidort med skidåkning i världsklass.
Varierat med backar som passar hela familjen.
Det finns bra off-pister också den som vågar ge sig på det!! =D

Det är det ända stället i alperna som jag har varit på och det går knappt att jämföra med svenska bergen!

Ha det trevligt om ni åker dit!

/Axel

John
John (Gäst)
2009-12-02
3:e gången vi tar oss dit iår, grymt ställe måste jag säga! Oerhört bra park med alla variation, skön offpist åkning och backarna har stor variation. Allt ifrån österrikes brantaste backe till den alltid trevliga 13:backen för familjen!

Toppen ställe!

Peter m Familj och vänner
Peter m Familj och vänner (Gäst)
2009-03-10
4:e året i rad i Mayrhofen. 3:e året som familjefar. 2:a året med mkt snö, 1.a året med kombination flyg-tåg.

I år blir betyget 4,5 av 5 och det är kombinationen med enkelheten att ta sig dit, stort utbud av boende, en by som erbjuder ngt för alla (t o m häftigt att vara pappa på byn med barn som ännu inte åker skidor), bra skidåkning från "Penken" till Hintertux som "toppen på isberget", bra skidskolor somäven erbjuder svenska skidlärare, Mayrhofen andas gästvänlighet och har ett bra utbud av restauranger - allt från den lokala traditionella maten till den lokale "kinesen"

I år dumpade det snö i mängder - inga skibums, hash-pulkor och inga begränsningar i offpist-landet Mayrhofen

Look at "don't eat yellow snow" ski film from mayrhofen at you tube

Visa fler recensioner (41)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer