Gerlos

Skidorter i Österrike
Gerlos tillhör Zillertal.

En kort bit från Mayrhofen ligger den mysiga lilla alpbyn Gerlos, belägen i Zillertal-dalen. Här väntar ett idylliskt vinterparadis där du slipper liftköer samt 68 backar i varierad svårighetsgrad. Till skillnad från många andra alpbyar som ofta fokuserar mer på medelduktiga åkare samt experter, finns det gott om barnvänliga pister i Gerlos. Här hittar du också en park med roliga hopp och rails och längdåkningsspår på 12 kilometer.

När du besöker Gerlos kan du räkna med snö. Den mysiga alpbyn är nämligen belägen på 1 300 meters höjd och den högsta fallhöjden här är 1 205 meter. Vad många gillar med Gerlos är att man kan spendera ett par dagar med att utforska pisterna för att sedan testa något av de närliggande systemen, exempelvis stora glaciärsystemet Hintertux. När du väl köper liftkort i Gerlos kan du utnyttja hela Zillertal Arena, ett enormt skidområde.

Snöprognos

 • Måndag

  0 cm
  Halvklart

  2 m/s
 • Tisdag

  1,5 mm regn
  Molnigt

  2 m/s
 • Onsdag

  17,1 mm regn
  Lätt regn

  0 m/s
Vad tycker du om Gerlos?
5
4
3
2
1
Zackinen
2008-03-01 (Ändrad: 2008-03-19)
Gerlos är en mysig liten by en liten bit ifrån Mayrhofen. Det är lite mer fart i Mayrhofen än vad det är i Gerlos men Gerlos har också många resturanger och grejor. Gerlos skidsystem var mycket bättre än vad jag förväntade mig, Det är aldrig någon kö till gondolerna på morgonen, de har en ny och fräsch park och skidsystemet är större än vad man tror. Gerlos ligger också på mycket högre höjd än Mayrhofen så när vi var där V.8 i år så låg det gott om snö i Gerlos medan det var barmark i Mayrhofen. Ett minus är att det finns för många holländare. De finns överallt och man börjar störa sig på dem efter ett tag. Annars är det mycket fin åkning.

h_netzell
2004-11-14
Kom dit v.7 förra ses då vi kom till den lilla men charmiga byn Gerlos. Till en början visste vi inte vad vi skulle tro, det vi såg var en kyrka och ett par kor. Man kan säga att det är en lång gata som är byn typ 500m där finns det bla en väl sorterad snowboardbutik (www.hot-zone.tv) och lite skid grejjor. Gerlos anläggning har inte så jätte mycket att ge för den erfarne åkaren möjligen ett par puder repor som Holländarna har lämnat. Man åker klart systemet på en dag. Sedan finns det jätte bra komunikationer till när liggande områden som är jätte bra, Hintertux mm..
Jag skulle sattsa på Mayerhofen som ligger en bit där ifrån.

Knut_Rygh
2002-12-02
ANBEFALES:
Den gamle heisen (på sørsiden av byen) er nesten folketom. fine off-piste muligheter på øst- & vestsiden av fjellet. Større heisanlegg på nordsiden (knytet sammen med resten av Zillertal). Best av alt: Ingen skandinaver=urørt off-piste

Severdighet: den lyseblå strippebula på ca 10m2. Heter halli Galli hvis jeg ikke husker helt feil. Hvis noen kan fortelle meg hvordan det ser ut inne, så si ifra

Mest populära foto

Åkare: Sebastian Garhammer Foto: Mattias Fredriksson

Skidresor

 • Sunweb Sunweb har resor till Gerlos från bara 3739 kr. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Winterpanorama Zillertal Arena 2019/20

Hemmabacke