Hochfügen

Skidorter i Österrike
Hochfügen tillhör Zillertal.

De österrikiska skidbackarna håller alltid hög kvalitet och Hochfügen är absolut inget undantag. Detta skidområde brukar raknas väldigt högt bland de som gillar att köra offpist. Precis som många andra skidorter är Hochfügen placerad vid den långa dalen Zillertal. Du har med andra ord relativt nära även till andra skidorter när du är här, exempelvis Hintertux och Mayrhofen. Vi säger relativt då det ändå tar lång tid att köra dit med bil och ännu längre att ta sig dit med tåg och buss.

Hochfügen bjuder på 15 nedfarter och en högsta fallhöjd på 1 001 meter. Skidorten är även sammankopplad med Hochzillertal genom en gondol. Skidorterna skiljer sig markant från varandra, vilket är bra då det ger dig som skidåkare stor variation när det kommer till skidupplevelsen. Gillar du inte den ena kan du alltid ta liften till den andra.

Snöprognos

 • Tisdag

  17,6 cm snö
  Snö
  -9°
  1 m/s
 • Onsdag

  0,6 cm snö
  Halvklart
  -6°
  1 m/s
 • Torsdag

  1,5 cm snö
  Halvklart
  -7°
  1 m/s
Vad tycker du om Hochfügen?
5
4
3
2
1
TexMurphy
2009-02-11
Väldigt positiv överraskning.

Har en varierad och rolig terräng med lätt tillgänglig offpist. Nu hade det inte snöat på länge (två veckor) när vi var där men ändå potentialen för väldigt rolig offpist finns definitivt.

Detta kombinerat med väldigt bra nybörjar/medel områden gör att området trotts sin litenhet är riktigt bra för en grupp av varierad skidnivå.

Dessutom så är det faktiskt relativt ok med folk i Hochfügen. Det gick att åka lift utan att bli självmordsbenägen ända fram till 10.30 vilket var positiv överraskning med tanke på att det var nyårsveckan. Kaltenbach som Hochfugen sitter ihop får en att vilja göra en faceplant från närmsta klippa, sjukt mycke folk. (läs separat recension)

Det som gör att Hochfügen inte blir helt överbefolkat är att det mer eller mindre krävs bil för att ta sig dit. Med buss från Mayerhofen är det riktigt långt och få åker dit med buss. Detta gör att charter svennarna inte syns till och det mest är bil turister. Dessutom så saknas park vilket gör att familjer med tonårskids inte syns till.

Kan definitivt tänka mig att åka dit igen.

Skidbruden
2006-08-02 (Ändrad: 2006-08-02)
Et härligt stort område med mycket att välja på.

Man trivs här oavsett om man är en barnfamilj, pistglidande pensionärer eller offpisttokiga skidfanatiker.

Systemet är stort och det finns något för de flesta smaker.

Linus K
Linus K (Gäst)
2005-08-03
Ta Holzalm Sesselbahn till toppen. När du stigit av liften lägger du skiderna på ryggen och traskar rakt upp för berget framför dig (50 - 100m). När du tagit dig upp på bergkarmen åker du ner på baksidan av berget. På höger sida ser ni Kaltenbachsystemet som är ihopbyggt med Hochfügen. Mellan berget du nu står på och närmaste toppen i Kaltenbach-systemet går en bäck. Över denna bäck finns en smal planka som är den enda vägen över bäcken vi kunde hitta, så missa den inte. Den ligger ca 70 m innan skogsbrynet. Efter du tagit dig över bäcken får du gå ytterligare några tiotal meter tills du kommer in i skogen (du traskar här på planmark så det är inte så jobbigt som den första stigningen du gjorde). När du kommit några meter in i skogen och det börjar går neråt igen så tar du på dig skidorna och skråar höger. Efter ca 100 m när skogen börjar bli lite mindre tät så kör rakt ner till du kommer på en väg. Följ vägen tills ett lite öppnare parti visar sig nedanför vägen. Kör ner här! Du kommer komma ner på en liten vandringsväg...följ den till du kommer ut i dalbacken i Kaltenbach.

Detta är ett mycket varierande åk som har de flesta inslag (öppen puderåkning, traskande, skogsåkning, lokala svårigheter lite beroende på vägval). Man kan själv välja vägen lite. Det viktigaste är att man träffar övergången över bäcken och sedan skråar tillräckligt långt i skogen så man kommer ner på rätt sida av ravinen. Tänk bara på att det tar lång tid att åka hela vägen och sedan ta sig tillbaka, så åk den på förmiddagen.

De två sista bilderna på länken nedan är från denna offpistrepa. Sista bilden visar plankan man inte får missa om man inte vill bli blöt om fötterna.

http://zillertal.digitalfox.se/public_show_debate.asp?id_frm=19&id_dbt=270

Slutsats: Ett varierande äventyr för alla åkare som känner sig bekväma på ett par skidor eller snowboard. Även om repan inte har några speciellt branta partier rekommenderas den inte för nybörjare.

Mest populära foto

Åkare: Andreas Ojamäe Foto: Joel Westlund

Pistkarta

Pistkarta Hochfügen
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer