Zell am Ziller

Skidorter i Österrike
Zell am Ziller tillhör Zillertal.

Zell am Ziller är en omtyckt skidort, belägen i förbundslandet Tyrolen som ligger i västra Österrike. Denna populära skidort ingår i det massiva skidsystemet Zillertal Arena som sträcker sig över 625 kilometer. I området väntar en högsta åkhöjd på 3 250 meter, du hittar nedfarten på Hintertuxglaciären. Om du vill hålla dig i Zell am Ziller väntar både offpist, en längsta nedfart på 12 kilometer, en rolig och adrenalinfylld funpark och 139 liftar. Skidorten Zell am Ziller är oerhört populär på grund av sitt breda utbud av aktiviteter. Förutom det självklara, fantastiska pister i alla svårighetsgrader, hittar du även elljusspår – perfekt om du har extra energi under kvällskvisten.

De välpreparerade pisterna passar även utmärkt för dig som gillar längdskidåkning. Här finns exempelvis 14 kilometer längdspår. Om du vill pausa från skidåkningen kan du utnyttja byns mysiga atmosfär och utforska friluftslivet. Byn ligger alldeles intill den slingrande floden Zeller och hela byn går i sann tyrolerstil.

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Sol
  17°
  1 m/s
 • Måndag

  0,1 mm regn
  Lätt molnighet
  18°
  1 m/s
 • Tisdag

  2,9 mm regn
  Regnbyar
  15°
  1 m/s
Vad tycker du om Zell am Ziller?
5
4
3
2
1
ericjohansson
2010-09-10
Tycker personligen att systemet är för litet tyvärr..

Å andra sidan har jag bara bra minnen härifrån, strålande sol varje dag..

Systemet räcker till för en vecka, men verkligen itne till säsong.

FriidaN
2008-02-18 (Ändrad: 2011-09-21)
Var där i jan/feb -08
Ett mycke bra ställle! Det hade snöat hela dagen innan så att det fans sjukt mycke fint puder på baksidan!! Även på framsidan fans de mycke snö men det blev ganska upp åkt efter ett tag ... pisterna var oxå fina men de var tyskar överallt. Desvärre var vi bara där en dag innan vi for hem till sverige via mynchen. En skidort som jag kan rekomendera!

emmajohansson
2007-05-31
Jag var i zell am ziller i år. Dety var grymt reste dit med north lander. Dem har världens bäste after ski på tisdagar och torsdagar:) Backarna var grymma långa och sköna, men minuset var att det var många långa tvåstolsliftar, som typ tog ett år att komma upp för men annars grymmt:) Matställerna i backen var grymma, men det tråkiga var att det fanns ingen funpark och det hade inte snöat på ett tag så man kunde inte åka så mkt offpist menmen:) Det är verkligen ett ställe att rekommendera, iallafall sid och afterski mässigt sätt:)

Skidbruden
2006-08-02 (Ändrad: 2006-08-02)
Fick inte ut så mycket skidåkning i detta område som jag önskat.
Upplevde att den mesta tiden spenderades i lift efter lift efter lift.

Det fanns många bra områden och bra backar. Men man får bestämma sig för att åka på ett ställe i taget och låta besöket där dela upp sig på ett par dagar för att testa allt.

I slutet av dagen måste man tänka på att börja ta sig hem i tid för liftarna är många för att ta sig hem igen.

Stefan_Norgren
2004-02-16
Efter en vecka med 10 plusgrader och en knallröd näsa är man hemma, trist som bara den..

Nu kan jag inte ge en korrekt bedömning av hela området då jag bara spenderade 3 timmar på Hintertuxer Gletscher som var ISKALL (men det är ju en glaciär så..) och totalt mongopistad (om det är ett ord?!.)
Att åka offpist gick inte alls då det snöade c:a en vecka innan jag kom dit och alla härliga minusgrader som blivit till plusgrader som blivit till minusgrader och vind omöjliggjorde den annars fina terrängen som jag kan tänka mig bjuder in till ett par riktigt fina åk.

Mayrhofen och Zillertal led såklart av samma sjukdom, dock var det inte alls kallt här (på 2k-2500 meters höjd) så den snö som fanns var "slushie" som de kallade den här.
Lite mycket Söndagsåkare i pisten som ställer sig mitt i backen på de smalaste av passager och plogar upp stora vallar osv.

Nåväl, fina backar att öva sin storslalomsvängar i (röda, breda pister mestadels) och tjejen tyckte det var bra :)

Bra öl (Zillertal Pils 25:- för en halvliter) och härligt flottiga Wienerschnitzlar till lunch är inte fel.

Annars folktomt och jättestora fina vidder fanns om det bara hade varit underlag för det.
Brant ser det dock inte ut så de mest extrema offpistfantomerna ska kanska hålla sig borta men är säkerligen ett idealiskt ställe att lära sig åka på när snön ligger där den ska.

Godkänt.

Simpon
2003-04-04
Jag vill bara säga att det är en väldigt bra skidort med grymma backar. Ett minus är att där inte finns nån grym funpark. Vill man åka till en tar det halva dan och det är den inte värd för den är inte så bra.

Piddi
2003-03-10
Jag har varit i Zell am Ziller i sex år nu. Det blir bara bättre och bättre. Det finns skön offpiståkning nästan överallt. Vädret är det bästa man kan tänka sig. Utelivet är ju däremot inget att hurra för. Där finns inte särskilt många svenskar i dessa områdena. Men det är en väldigt bra skidort och jag rekommenderar den verkligen!
/Peter

Piddi
2003-03-10
Jag har varit i Zell am Ziller i sex år nu.
Det blir bara bättre och bättre. Sköna offpist sträckor nästan överallt.
Kvällslivet är inte mycket att hurra för. Det är ont om svenskar i dessa områdena och tyska tjejer är ju så jävla fula.
Men det är en skit trevligt skidort.
Jag rekomenderar den verkligen!
/Peter

Knut_Rygh
2002-12-02
Ca midt i Zillertal. Trafikknutepunkt i likhet med Mayrhofen, men lavere party-faktor. Mye ny-rike russere. Zillertal-pass fungerer som sagt på heiser, busser & tog i hele dalen. så å si alltid mulig å finne pudder om du leter.
Østerrikerne & andre mellom-europeere holder seg til løypene. De 10 skandinaviske turistene som forviller seg hit har alt pudderet for seg selv

PtothaV
2002-05-22
En skidort som ligger i Chillertal, 15 min från Mayrhofen, 40 min från Innsbrooklyn. Går knappast att jämföra med aguille du medi, men det går att hitta riktigt kul skogåkning. En dag i denna vinter fick vi en dag med 70 cm puder här, rätt okey. Om vädret är bra ser du mycket av den shyssta skogåkningen när du kommer upp med ägget.

Mest populära foto

Åkare: Oskar Porlefors (gult) Foto: Viktor Karlsson

Pistkarta

Pistkarta Winterpanorama Zillertal Arena 2019/20

Närliggande skidorter

Hemmabacke