Zillertal Arena

Skidorter i Österrike
Zillertal Arena innefattar även Fügen/Spieljoch, Hintertux, Hochkrimml / Gerlosplatte, Hochzillertal-Kaltenbach, Königsleiten, Zell am Ziller

Cirka två timmars bilfärd öster om den populära staden Innsbruck hittar du Zillertal. Här finns det många vackra skidorter och det bergiga landskapet ger dig en vacker vy vart du än kollar. Zillertal Arena är en av de största skidorterna i detta område. Här finns över 50 toppmoderna liftar som går från flera olika städer och områden, bland annat från Köningsleiten och Hochkrimml. På den västra delen hittar du staden Zell im Zillertall och mitt i hjärtat av Zillertall Arena finns Gerlos.

Det finns många skidorter bland de österrikiska bergen men få bjuder på samma härliga atmosfär och skidåkning som just Zillertal Arena. Pisterna är välskötta och riktigt breda, vilket kan behövas då skidorten är populär bland skidåkare från hela världen. När du väl har fått smak för den österrikiska skidåkningen kommer du att börja räkna ner dagarna till nästa gång du har tid (och råd) att flyga tillbaks igen.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Halvklart
  -0°
  1 m/s
 • Lördag

  12,7 cm snö
  Kraftigt snöfall
  -2°
  2 m/s
 • Söndag

  8,8 cm snö
  Halvklart
  -8°
  0 m/s
Vad tycker du om Zillertal Arena?
5
4
3
2
1
svenski
2008-05-09
Till Zillertal kan alla åka, precis alla... det finns all åkning där, du kan åka dit för att pumpa puder i en vecka, köra i en proffsig park med grymma hopp, åka slalom i väldigt branta långa backar, ha en vår säsong eller en midvinter säsong, beror på hur högt upp på berget du är..

bila från sverige till Zillertal o sova bra, äte gott o må riktigt bra i en vecka går på runt 8 tusen, men det är så lätt värt det om man inte har åkt annat än i våra svenska värdelösa backar som i åre eller vemdalen.. så sjukt skön åkning.. fem tummar upp !

Bolling
Bolling (Gäst)
2008-02-25
Har vart i Zillertal ca 6-7 gånger... ska dit nu igen på lördag. En mycket bra dal där det alltid går att hitta bra åkning.

+för lättillgänglig offpist och att tåg och buss är gratis.

-för vissa av omådena tex zell am ziller där allt går ut på att åka lift.
finns annars sjukt mycke guldkorn.

+för att priserna är humana.

+för snitchel.

-för snitchel efter 2veckor.
kan varmt rekomendera hela dalen och att pröva alla systemen.

+för att systemen är moderna (om man jämför med många andra i alpena,.

+för eget bryggeri i dalen vilket gör att ölen är billig.

+bra park i mayerhofen.

-för att det e sjukt mycket folk i samma lift på morgonen i mayerhofen.

jontich
2007-05-21
Va där våren 06 det e sjuk bra åkning där.. mycket offpist områden som e helt orört! jag ska ditt i år igen, och det kommer säkert hända fler gånger!

Linus K
Linus K (Gäst)
2005-07-21
Spenderade säsongen 05 i Zillertal (Fügen). Var mycket nöjd med den lättillgängliga offpiståkningen. Man behöver ofta inte gå långt för att få orört puder. De flesta åkarna i dalen består av tyskar och holländare som helst stannar i backarna.

Vi har mängder med bilder och filmer från vår resa på vår resesite: http://zillertal.digitalfox.se

Mest populära foto

Åkare: Øyvind Svendsen Foto: Svein Olav Aalgaard

Skidresor

 • Sunweb Sunweb har skidresor till Zillertal från bara 3019 kr för en vecka. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Zillertal Arena

I närheten av skidorter