Matilda Rapaport ett steg närmare Freeride World Tour

Matilda Rapaport fortsätter att köra bra i Freeride World Qualifier (FWQ). I söndagens tävling i österrikiska Hochfügen körde hon in på en andraplats – samma placering som hon nu har totalt i touren.


Matilda hittade rätt i Hochfügen. 
Foto: Hannes Söderlund

–Jag är väldigt nöjd med min andraplats, både åkmässigt och för att det innebär viktiga poäng i kvaltouren, berättar Matilda Rapaport.

Berätta om ditt åk?
–Förhållandena i Hochfügen var fantastiska, puder och strålande sol. Det händer inte ofta ska tilläggas. Jag bestämde mig för att ladda på och köra lite större klippor och lyckades få till ett åk med bra flyt. Tävlingsfacet i Hochfügen är roligt med branta partier, bra takeoffs och landningar samt öppna fält i början och slutet. Jag trivs verkligen här och försökte göra det mesta av mitt åk för att utnyttja facets potential. Det tyckte jag att jag lyckades med.

Hemmaåkaren Lorraine Huber var den enda som rådde på Matilda, Lorraine plockade hem 79 poäng medan Matilda landade på 74 poäng. Laure Vailly, Frankrike, slutade trea.   


Matilda njuter av den snörika vintern i Alperna. Att det går bra på tävlingarna är en ren bonus, menar hon.
Foto: Hannes Söderlund

Matilda, som har
en andraplats från La Clusaz Radical Mountain och en tredjeplats från Engadinsnow sedan tidigare, ligger nu tvåa i vinterns tour. En bra bit på väg mot Freeride World Tour (FWT) nästa säsong dit de tre bästa skidtjejerna från europatouren samt de tre bästa skidtjejerna från den amerikanska motsvarigheten kvalificerar sig.
–Just nu ser de rätt lovande ut. De tre bästa resultaten räknas och med två andraplatser och en tredjeplats ligger jag tvåa på rankingen just nu. Dock är det en fyrstjärnig tävling i Andorra kvar så det kan bli omkastningar fortfarande. Jag vågar inte hoppas för mycket innan tävlingen i Andorra är över. Den körs om knappt två veckor och därifrån vore det kul att få med sig en vinst. Vi får se om det går.

Hur ser du på din säsong så här långt?
–Jag är väldigt nöjd med min säsong så här långt. Alperna har fått otroligt mycket snö i vinter så det har blivit många härliga puderdagar. Jag har också hunnit med en del resor och upptäckt nya pärlor i Alperna som Disentis, Mürren och Sonnenkopf. Att tävlandet har gått bra är en ren bonus.
 
 
Övriga svenska placeringar i Hochfügen

Christoffer Granbom, nia i snowboardklassen
Lotten Rapp, tolva i skidklassen

 

Text: Fredrik Tacacho
Foto: Hannes Söderlund
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.