V.48 – TOPP5 Medlemsfilmer

Efter en högst hektisk helg på Tandådalens skidtestarhelg konstaterar Freerides redaktion att förra veckans fredagsfilmer aldrig riktigt nådde dagens ljus. Fredagen är sedan länge passerad och vi vill i alla fall ge er en summering av förra veckans TOPP 5, och så återser vi fredagsfilmerna i det ursprungliga formatet på fredag!


Detta är TOPP 5 denna vecka.
Här ligger medlemsfilmerna med flest (+Gilla) från den gångna veckan. Vill du vara med och påverka listan? Gå då in på videosektionen här på Freeride.se och gilla dina favoritklipp så kanske de hamnar på TOPP 5 nästa vecka!

1. (81 st +Gilla)

Best of Freeride
Förra veckan så placerade sig denna video på en stabil fjärdeplats på TOPP5 listan. Och nu 81 nya gillningar senare så tar ”BEST OF FREERIDE” hem förstaplatsen. Men inte helt konstigt kanske då många av klippen i denna video är klassade som ”klassiker” redan och uppskattade och sedda av många tusen personer under årens gång. Hur som helst så är detta ett grymt initiativ att skapa denna video och vi hoppas att nästa film redan är under produktion 🙂 

2. (75 st +Gilla)

julius åker till Mayrhofen(igen), å björn hälsar på((igen))
De flesta på Freeride har förmodligen sett Julius & Björn tidigare i olika sammanhang, och så även filmen ”The golden month” som för några år sedan gjorde succé i videosektionen. Nu är de tillbaka i rutan igen där vi får följa med på en underbart stämningsfull vår i Mayrhofen precis som förra året. Vi får se en skön blandning av skidåkning mixat med volleyboll, gemenskap, parodi på Tanner Hall och en redovisning av 1200ans gångertabell. Lika underbart som vanligt och tyvärr tar denna video, precis som de tidigare av Julius och Björn slut alldeles för fort.

3. (50 st +Gilla)

Magnus Granér Level 1 Superunknown Remix
The Bunch släppte för en stund sedan sin nya film ”Far Out” där vi bland annat kunde skåda svenske Superunknown-vinnaren Magnus Granér i action. Nu har han släppt en ny video där Level 1 har satt samman de bästa klippen från vintern som Magnus har fått ihop, i en riktigt fet edit. Kul att det släpps lite bonusmaterial nu, för tidigare kunde dessa ”remake edits” endast hittas på DVD filmerna när man köpte dem. Och ja. Magnus kan åka skidor han!

4. (44 st +Gilla)

Suisse. XCVI
Måns Bertz Wågström, Erik Lindberg och Johan Niemi begav sig för ett par veckor sedan ned till Österrike och Hintertuxglaciären för att spendera sitt höstlov med skidåkning. Editen görs under namnet XCVI som är samma crew som vann Freeride Video Awards förra året. Redigeringen går i ett psykadeliskt spår som verkar vara det trendigaste just nu, och även denna edit tar slut precis sådär perfekt så att man bara vill se mera.

5. (27 st +Gilla)

EmilEnRail
Emil Holmsten heter Freeridemedlemmen som står bakom filmen som tar sistaplatsen på veckans TOPP5-lista! Denna lilla mysiga ”höst/vinter” edit är filmad i Rödkullen som är åres mest klassiska försäsongs-spot för railsugna rippers. Det bästa med denna video är både att Emil kickar två olika gamla riktiga klassiker till parklagg samt att skidglädjen lyser igenom då han fortsätter åka, hajka och ösa grejer på ett och samma rail. Det märks att fokus ligger på själva åkningen mera än att ha perfekta förutsättningar. Och sånt gillar vi!

Så det var veckans ”TOPP5” lista. Och på fredag så är vi åter tillbaka med fullskalig version av FREDAGSFILMERNA! Hoppas ni alla mår bra i övrigt och att ni peppar för vintern som nu står för dörren!

Text: Jesper "Jeppenator" Norén

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.