Mayrhofen recensioner (Sida 2)

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Mayrhofen?
John
John (Gäst)
2009-12-02
3:e gången vi tar oss dit iår, grymt ställe måste jag säga! Oerhört bra park med alla variation, skön offpist åkning och backarna har stor variation. Allt ifrån österrikes brantaste backe till den alltid trevliga 13:backen för familjen!

Toppen ställe!

Peter m Familj och vänner
Peter m Familj och vänner (Gäst)
2009-03-10
4:e året i rad i Mayrhofen. 3:e året som familjefar. 2:a året med mkt snö, 1.a året med kombination flyg-tåg.

I år blir betyget 4,5 av 5 och det är kombinationen med enkelheten att ta sig dit, stort utbud av boende, en by som erbjuder ngt för alla (t o m häftigt att vara pappa på byn med barn som ännu inte åker skidor), bra skidåkning från "Penken" till Hintertux som "toppen på isberget", bra skidskolor somäven erbjuder svenska skidlärare, Mayrhofen andas gästvänlighet och har ett bra utbud av restauranger - allt från den lokala traditionella maten till den lokale "kinesen"

I år dumpade det snö i mängder - inga skibums, hash-pulkor och inga begränsningar i offpist-landet Mayrhofen

Look at "don't eat yellow snow" ski film from mayrhofen at you tube

MaxSki
2009-02-11
Alla tiders skidort!
Riktigt bra skidåkning. När solen lyser är det fantastiskt.
Bra med snö trotts att det var sol och +15 C nere i byn.
Bra liftsystem med nyare lifter överallt.
VÄRLDENS BÄSTA BUSSCHAUFFÖR FINNS HÄR.
Man kan ju även åka i de andra anlägningarna i zillertal= 60 mil pist, variation är alltid gött.


Riktigt bra ställe.

mmmmm
2009-02-11
Riktigt härligt ställe med mängder av skidåkning både i och utanför pisten. Snösäkert med den höga höjden och glaciären och fastän det inte hade snöat på ett bra tag när vi var där så var det rikligt med snö.

Spenderade mest tid i Hintertux, där den bästa åkningen fanns. Alla delar är värda ett besök men Hintertux är som sagt bäst. Parkerna besökte jag knappt men det jag såg verkade bra.

Åk hit om ni kan :)

Zackinen
2008-03-01
Var i Mayrhofen både -06 och -08. Mayrhofen har ett sjukt skönt liftsystem som passar alla. Det är ganska stort så det tar nog en 2-3 dagar för att finkamma det. Det är riktigt fin åkning, moderna liftar, stor park och man kan röra sig omkring i närliggande områden med "Superskipass", bla till Glaciären Hintertux. Byn är också skön, mysig och har det mesta. Det kan dock bli väldigt uppåkt i nerfartarna till Finkenberg på eftermiddagarna, särskilt om det inte ligger någon snö i dalen. Så var det för mig iår vilket gjorde det väldigt äckligt att ta sig ner, annars helt perfekt ;)

Amanda
Amanda (Gäst)
2008-02-14
Har varit i Mayrhofen samanlagt 20 dagar under vinterhalvåret 07/08.
Stötte både på dimma och sol. Systemet har en enorm variation. Åker man upp på andra sidan berget med Ahorn finner man en backe som är österrikes längsta nämligen 5.4km! Det bästa är att det inte är en 5,4 km transportsträcka. Det finns både röda, svarta och blåa slänter. Helt underbar! Det finns inte en chans att man orkar åka hela i ett streck och ändå har man träningsvärk i 2 dagar efteråt.
Systemet har den största park jag någonsin sett med rails i alla dess former, längder och tjocklek. Samma gäller alla hopp. Väljer man att åka upp med bergbanan (penkenbahn) vid åtta tiden på morgonen (skylten säger 08.30) så går du rätt in i kabinen utan kö alls. Eller så åker man upp vid 10.00-11.00 så slipper man också kö. Väl uppe på berget är det nästan aldrig kö. Skidsystemet är så enormt att man aldrig tröttnar. Men det bästa med Mayrhofen är stämningen både i byn och på berget. Det är en lugn trivsam atmosfär. Där alla känner sig trygga i att prata med alla. Jag bodde i Mayrhofen vid båda tillfällena jag var där. Människorna som jag träffade var 90% engelskmän.
Allt är på topp i Mayrhofen förutom en sak.
AFTERSKIN! Afterskin i Mayrhofen är samma sak som disco fast på eftermiddagen. Det är inte tal om liveband och gemensam sång och dans. Det är en enkel sak som säkert skulle bli populär i området.
Åk till Mayrhofen, det är en bra annorlunda skidort.

ericjohansson
2007-11-27 (Ändrad: 2007-11-28)
Skönaste & mest varierande skidsystemet jag har åkt i hittills! en ganska stor park =) (för övrigt spelade dem timbuktu när vi var där). Har varit i Obertauern i Österrike också, Mayrhofen är ett bättre system ! Hintertux, glaciären är riktigt härlig, tips attt åka upp dit så tidigt som möjligt, riktigt nice pist vid 10-11 tiden! "Harakiri" lutar 78grader. överhärlig för morgonåkning !

Daniel & Peter
Daniel & Peter (Gäst)
2007-05-21
Är precis hemkomna från en vecka (070203-070210) i Zillertal och har åkt huvudsakligen i systemen Hintertux och Mayrhofen. Trots de utlovade
snödjupen var det mycket snålt med snö, men två nattliga snöfall räddade showen och bjöd på riktigt fin o lättåtkomlig friåkning.

Ett tips är att bo i Vorderslanersbach, alla (gratis-)bussarna byter här, det finns dessutom direktkabin till Mayrhofen. Du sparar grymt med tid men
missar nattlivet. Är du vegetarian har du ett problem.

Överlag gör du bäst i att kunna tyska och undvika systemens flaskhalsar. De lägre delarna av systemen är generellt inte lika intressanta o dessutom
redan upptagna av horder av tyskar. Men skibums o säsongare syns inte till, pistvakterna är 50åriga österrikare.

Mayrhofen
# Bo inte här
# Nästan ingen åker offpist så det mesta är orört
# Kabinbanan upp från byn måste alla med så det blir lite flaskhals på morgon o eftermiddag
# Ingen värmestuga
# Ingen telemarksuthyrning (närmaste är i Hintertux)
# Systemet har stor potential
# Det finns lite vegetariskt på menyerna vilket tyder på ett visst mått av civilisation

Bolling
2006-10-05
Jag har vart i mayerhofen 5år(dock ej hela säsonger).... Grejen med hela dalen Zillertahl är att liftkortet gäller som busskort och på tåget så att man kan åka till alla skidanlägningar i dalen vilket är endel...

En favorit är hochfügen- kung, lite köer och mkt lättilgänglig offpist. Mayerhofen har under de säsonger jag vart där alltid haft en riktigt fet och bra park som slår standarden i sverige. många sponsrade åkare hänger där då solen kikar fram.

Senast var vi i zillertalh 2 veckor -februari 06. vi fick fina dagar i parken och feta nysnödagar på bergen. Att bara åka i mayerhofen för åkandes skull är nog inget jag själv skulle göra om inte det vore för parken. Men det ska finnas pister där som folk tycks gilla bla skryter dem med att ha en av österrikes brantaste preparerade nedfarter, inte så super brant men endå hård och uppkörd av alla tåg med holländare som förstör skidglädjen för andra.
Men liftköerna är som tidigare näms som ett problem finns det lösningar på. Gäller bara att veta var, man kan tex åka till granbynarna som har alternativa vägar upp samt lite mindre folk. Vi rukar själva inte bo i mayerhofen utan i en by längre bort då vi kan få rum för nästan halva pengen.
Annars säger jag bara att Zillertalh Rockar.
/JOnas

Gustaf-Johansson
2006-09-07
Det första jag ska nämna är att om man ska åka till Mayrhofen kan man inte vara otålig. På morgen är alla tvugna att ta samma lift för att komma upp till skidsystemet. Denna kön är outhärdig, den tar minst en halvtimme om man kommer dit strax efter öppning. Samma lift måste alla ta för att komma hem, det går inte att åka skidor ner till byn
Men väl uppe så är köerna inte så stora, dessvärre så finns det inte så mycket att välja på, systemet är begränsat.
Däremot så räcker liftkortet bort till en grannby där skidåkningen håller lite högre klass och man kan åka ner till byn i en pist som heter Stefan Eberharter Goldpiste. Otroligt skön röd/svart pist.
denna byn är helt klart värd ett besök öm man åker till Mayrhofen.