Alpe Lusia - Moena/Bellamonte recensioner

Skidorter i Italien
Vad tycker du om Alpe Lusia - Moena/Bellamonte?
5
4
3
2
1
Johnny
Johnny (Gäst)
2006-12-28
Utelivet är på topp under sportlovsveckorna då flera svenska skidresearrangörer har sin live-band på plats. Även vecka 10 och 11 är bra. Många av inläggen på Moena stämmer inte längre. Utelivet har förändrats mycket. Bahia Blanca och El Gazer har stängt och numera är det Pianobaren, Pub Nibada och störst är KUSK.

Skidåkningen är varierad och passar de flesta. Dock är Dolomiterna väldigt solsäkert, vilket gör att snömängderna inte ger bottenlös djupsnö varje morgon, om man säger så. Jag har varit i Dolomiterna i 10 år och det har alltid varit bra i pisterna. Vissa veckor har även varit bra då det kommit massor av snö.

Rekommenderas!!

Retard
2003-12-27
Byn:
Liten by med ett uteliv som har försämrats avsevärt, är nu dåligt.. Riktigt billig sprit på ett ställe som hette Las Vegas(Tv-spel & Biljard). Väldigt få pratar engelska mer än några ord. många italienska barnfamiljer bor här.
Skidåkning:
Dolomiti superski är ett av världens största system, krävs buss för att komma till systemen dock. Åka buss till mittenstationen i Canazei(35 min) är att föredra för att därifrån ta sig runt till div. system. Sella Ronda är en tur runt i massa sammanhängande system, Fina vyer visserligen men mest flacka backar, morsan tyckte om den. Arabba har många riktigt BRANTA backar som är i princip folktomma och även lössnö. Om det nyligen kommit lössnö finns det en gondol i canazeisystemet som går upp till en resturang, schyssta puderåk med dropp därifrån.

wal
2003-12-20
Byn är klart trevlig, men skidåkningen är inget att hurra över. Fördelen med byn är istället att det är billigt och att den ligger mitt i smeten om man vill ta sig runt i Dolomiti-Superski-området. Skidbussarna fungerar bra, även om det är trist att åka buss 10-40 minuter varje morgon.

De bästa skidområdena i närheten är helt klart Ski Center Latemar och särskilt området mellan Predazzo och Pampeago. Ett annat bra område är Passo San Pellegrino som ligger högt och är ganska snösäkert. Den vänstra sidan lider dock av långsamma liftar i de övre områdena. Canazei/Sella Ronda-området är stort och förhållandevis bra, även om själva rundan runt Gruppo Del Sella är lite överskattad. Det blir mycket lifttransporter. Det mer okända Alba på andra sidan dalen är bättre, mindre folk och bättre snö.

Områdets hemligaste tur, som vår 60-åriga hyresvärd och hans jämnåriga kompis visade oss, är Falcade - Civetta - Malga Ciapela:
Man tar första skidbussen från Moena upp till San Pellegrino och tar första kabinen upp mot Col Margherita. Är man snabb hinner man med ett åk i backen och sen järnet ner till Falcade, och ny buss ner till Alleghe. I Civetta finns det flera bra områden, men det bästa var överraskande nog de mindre skogsbackarna runt Crep de Pecol ovanför Zoldo. Utmärkta pister och i det närmaste folktomt.
Från Alleghe tar man sen buss igen upp till Malga Ciapela och om man är lite på hugget hinner man upp med kabinerna upp på Marmolada-glaciären, järnet ner till Arabba och över Passo Pordoi till Canazei, där man nätt och jämnt hinner med sista skidbussen hem till Moena.

Kort sagt, trevlig by med bra läge.

JaJaeger
2003-06-26
Va fan är dom på stenåldern eller? Jag menar man får bara åka snowbord i funparken om man åkte skidar fick man en utskälning av pist vakterna,man va fan vem bryr sig...

Men resten var helt undarbart bra blå himmel varenda dag, preparerade backer till 15:00, super morderna liftar (dom flesta)god mat. Men ändå skulle Moena ha fått 3a eller 4a om jag inte skulle bo på Moenas finaste hotell liksom read my lips 4x bastuar (var av en var ört bastu, en super ång bastu och en man kunde ligga i + en vanlig),pool,bubbelpoolar och några tema rum.

Ojsan jag höll på att glömma det roligaste av allt var det stället brevid pellegrino med en massa natur hopp typ ted roligaste jag her varit me om, förutom 60cm puder i gränsen. slut

SnowMountain
2003-02-27
En by utan skidstämning, utan After Ski och utan SKIDBACKAR på gångavstånd! Man kan nästan undra varför man åker hit...
Svaret är ganska enkelt, 15 min med buss bort ligger Latermar ett stort skidområde med en hel del fina backar. (För er som följde backhoppningen under VM i Val di Fiemme så ligger dessa backarna här). Detta stället har jag dock bara besökt 2 dagar. Åker man istället 20 min med buss åt andra hållet kommer man till Canazei. Inte för att deras skidområde är så mycket att hurra för, min erfararenhet säger uppkörda backar och långa liftköer.
Dock är Canazei sammanbundet med några andra liftsystem såsom Val Gardena och Arraba. Båda dessa ställen är väldigt trevliga, men Arraba bör besökas på förmiddagen då det blir väldigt uppkört på eftermiddagen. Dessa orter bjuder på lite längre brantare backar, Val Gardena har t ex en störtloppsbacke där eliten åker på 1.50.xx så ni kan nästan gissa hur lång den backen är. För att sammanfatta kan jag säga att det känns i benen att åka nonstop. Offpisten har jag dock inte kunnat testa då snötillgången inte har varit överdriven någon gång när jag varit nere. Men skulle dock tippa att den kan vara hyffsad då jag såg några fina repor om man bara var beredd att vandra lite.

Till Moena bör du inte åka om du åker ner för nattlivet. Det finns en stor Nattklubb där, Bahia Blanca, men medelåldern ligger nog på ca 20 år där, och det är inte för att det är där åldern ligger utan för att det finns en massa gamla busschaufförer som drar upp snittåldern som annars borde legat på ca 15-16-17. Det har dock funnits ett annat ställe, El Gazer, förut med högre ålder, men tyvärr har de slagit igen.

Ger nog denna orten en trea i betyg, men det är mest för att man träffade så många trevliga svenskar där...

Notton
2002-06-12
En jättetrevlig by med härlig atmosvär. Det finns några olika uteställen att hänga på men El Gazer tar priset. Personal i butiker och invånare har svårt för engelska, tyska funkar däremot oftast bättre. Eftersom de stora skidområdena ligger en bit ifrån Moena s kan det bli lite trångt på bussarna ibland. Men är man bara ute i god tid och inte satsar på absolut sistabussen hem så ska ska det inte vara några problem. Taxi finns om inte annat till förfogande och det är billigt.
Väldigt bra by att satsa sitt boende på.
Vi kanske ses där=)