Morzine

Skidorter i Frankrike
Morzine tillhör Les Portes du Soleil.

Morzine ligger i nord-franska alperna, precis på gränsen till Schewiz. Det är den största byn i det gigantiska skidsystemet Portes Du Soleil som innehåller flera orter på både den franska och schweiziska sidan gränsen. Den mest intressanta av dessa från Morzine sett är förmodligen grannen Avoriaz, som tillsammans med Morzine utgör ett rejält system helt på egen hand.

Skidsystemet i Morzine bjuder mest på flackare åkning och välskötta pister som passar nybörjaren väl. De mer avancerade åkarna kommer förmodligen vilja röra sig till andra ställen i Portes Du Soleil. Detsamma gäller för den som vill komma upp över trädgräns i större utsträckning, Morzine ligger förhållandevis lågt och den mesta åkningen runt orten sker under trädgräns.

Morzines låga höjd innebär också att våren kommer förhållandevis tidigt i byn. För den som vill kunna åka hela vägen hem på eftermiddagen rekommenderas därför att vara lite tidigare ute på säsongen. Den lägre höjden innebär såklart också att temperaturerna tidigt på säsongen är klart mer hanterbara!
Vad tycker du om Morzine?
5
4
3
2
1
Fredrik
Fredrik (Gäst)
2014-03-23
Från Morzine har du ett perfekt utgångsläge till hela Port Soleil som erbjuder väldigt mycket och varierande skidåkning. Känslan är att man hittar nya backar hela tiden, även efter att ha åkt en vecka. Liftsystemen är till största delen moderna och har hög kapacitet. Köer blir det bara nere i dalen i Les Gets och i Avoriaz. Som sagt väldigt varierande åkning, alla kan hitta sin favorit. Byn är liten och mysig med trevliga barer och restauranger. Något partyställe är det väl inte men en nattklubb finns iaf

Eric_W
2006-12-28
Mekkat för downhillcyklister i Europa!
Ett måste om man vill utomlands för att åka downhill.
Massor med väl underhållna nedfarter i världsklass!
Alla svårighetsgrader!

Mysig by där du vart du än vänder dig ser miste 3 50k-hojar!

Mest populära foto

Åkare: Staffan och Thomas Foto: Eric Westling

Pistkarta

Pistkarta Morzine

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Morzine

Genève Aéroport
Körtid: 1 timme, 20 minuter (84 km)
Avstånd: 47 km
Chambery Airport
Körtid: 1 timme, 41 minuter (134 km)
Avstånd: 88 km
Lyon–Saint Exupéry Airport
Körtid: 2 timmar, 20 minuter (211 km)
Avstånd: 135 km
Grenoble Alpes-Isère Airport
Körtid: 2 timmar, 25 minuter (213 km)
Avstånd: 140 km
Torino Airport
Körtid: 3 timmar, 6 minuter (238 km)
Avstånd: 131 km