Avoriaz

Skidorter i Frankrike
Avoriaz tillhör Les Portes du Soleil.

Liftar (0/34)
Nedfarter (0/51)
Snödjup
2460 m
1800 m
110 cm
30 cm
8°C
13°C
Skidorten Avoriaz ligger nära gränsen till Schweiz och är känd för både sina fina pister och sin annorlunda arkitektur.
Avoriaz ingår i liftsytemet Portes du Soleil. Från Avoriaz når du snabbt bland annat Châtel och Champéry, för att nämna några platser du kan utforska.

Om du verkligen vill maxa din skidåkning finns det få ställen som kan jämföras med Avoriaz och Portes du Soleil. Landskapet är, som alltid när det kommer till alperna, magiskt vackert. Vill du ha en riktig utmaning kan du försöka dig på pisten La Chavanette, även kallad den "schweiziska muren" på grund av sin branthet och höga svårighetsgrad. Den är klassificerad som en "orange pist", då den skiljer sig väsentligt från svarta pister. En spännande utmaning för skidfantaster, men inget som rekommenderas till ovana skidåkare.

Snöprognos

 • Fredag

  4,9 mm regn
  Lätt regn
  10°
  1 m/s
 • Lördag

  4,8 mm regn
  Molnigt
  12°
  1 m/s
 • Söndag

  7,2 mm regn
  Duggregn / sol
  10°
  2 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
2/5
Skidåkningen sådär, ...
 • Av: Rikard (Gäst)
 • 2017-02-27

Skidåkningen sådär, ganska korta backar och man får åka runt en del för att få variation.
Det bästa är en charmig bilfri by där all personal var mycket trevlig även på restauranger trots dålig franska.
Det sämsta är liftköerna, har aldrig stått mer i liftkö än här och att man i princip tvingas åka ner till dessa liftköer om igen då systemet kring Avoriaz inte går så högt över byn.
Trevlig ort med myskänsla men har du fokus på skidåkning, åk någon annan stans.

5/5
Fantastisk skidort d...
 • Av: Eric (Gäst)
 • 2016-04-26

Fantastisk skidort där allt ligger i backen. skidorna åker på på morgonen och tas knappt av på hela dagen. stort utbud utav backar men även med bra offpist om snön tillåter!
Har varit där två gånger de senaste två åren februari-mars, 2015 hade vi stålande sol och fokuserade främst på åkningen i pisten. 2016 kände vi att vi inte hann utforska alla områden som kretsar kring avoriaz så vi begav oss ytterligare en gång dit. Hela området är magiskt då man kan åka skidor runtom hela byn och skulle detta vara krävande så finns den fantstiska möjligheten med häst och vagn.
Området vid Schweiz och "muren" har fantastisk offpist. 2h med skidorna på ryggen och så har du fantastisk puder och bra nedfarter. kanske inte för extremåkaren men utmärkt för de som vill börja sin offpist erfarenhet någonstans!

4/5
Makalöst skidområde....

Makalöst skidområde. Det är stort som tusan och variationen är bra. Bara plus egentligen bortsett från att hela området ligger ganska lågt så det finns risk för dåligt med snö.

3/5
Väldigt gullig "...

Väldigt gullig "resort" med häst och släde som främsta transportmedel, klar Disney-känsla. Gott om bra mat och dricka.

Har inte testat off-pist här men det verkar skralt, det verkar var pist som gäller.

Jag skulle säga att hit åker man för byn, inte för skidåkningen. Men jag kan ha fel, vi hade dålig snö och var trötta i benen

4/5
Säger bara en sak: S...
 • Av: Anders (Gäst)
 • 2012-08-08

Säger bara en sak: Ski-in ski-out, finns det något bättre!? Glöm bussar och tåg, åk skidor istället... Avoriaz är helt bilfri (här finns istället några bandfordon och häst och släde som sköter transporter. Därför kan du åka skidor överallt och det var också så byn byggdes i mitten av 60-talet på ca 1800-meters höjd. Morzine som är den ursprungliga byn ligger längre ner i dalen dit du lätt tar dig via systemet, varför du nu skulle vilja göra det?.
Backarna är varierande och det finns backar för alla samt några parker. Off-pist är det överallt utanför pisten och tillåtet att åka. Systemet är stort och det är väldigt nära och lätt att åka över på Schweiz-sidan där också en av världens fem brantaste backar finns; "muren".
Avoriaz är väl dock inget för den extrema skidåkaren, då finns det bättre ställen men kanske inte i Alperna. Åk då till USA eller Japan istället.
Byn är ingen partyby men det finns ett ganska stort utbud av restauranger med olika inriktning och prisklasser. Som på många ställen i Aplerna är hotellrummen relativt små men ok. I Avoriaz är föresten det mesta lgh-hotell.
När vi var där feb/mars 2012 hade vi också otroligt bra väder med klarblå himmel, vindstilla och sol precis hela veckan, dock ingen nysnö... :(
Åker absolut tillbaka någon gång, men kanske inte nästa år...

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Medelbetyg (3,8/5)

Baserat på 18 recensioner

Pistkarta

Pistkarta Avoriaz

I närheten av skidorter