Nassfeld / Hermagor

Skidorter i Österrike

Snöprognos

 • Tisdag

  12,7 cm snö
  Molnigt
  -4°
  2 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -0°
  1 m/s
 • Torsdag

  0,1 mm regn
  Lätt molnighet

  2 m/s
Vad tycker du om Nassfeld / Hermagor?
5
4
3
2
1
Björn
Björn (Gäst)
2019-03-23
Var här vecka 8 med familjer där barnen är 9-12 år. Bodde nere i Tröpolach och var positivt överraskade av skidområdet. Backar och liftsystem är mycket bra, mysiga restauranger och fåtal skandinaver. Lite kö i liften på morgonen men annars 5 stjärnor.


Hawk100
2018-03-10
Bra system som jag aldrig hört talas om tidigare. Finns en del fina skogsrepor. Värt att lägga några dagar på.....

TM16
2017-12-02
Något för alla, samt milenium express från byn upp till topp är gött


kemi
2007-03-29
Älskade åkningen de två dagarna vi besökte det här stället. Många fina backar med lagom lutninegn och nästan ingen is. Dessutom var liftarna moderna och bra. Mitt förslag är att tillbringa minst tre dagar här då vi inte riktigt han med allt på två!

Magnus i Villach
Magnus i Villach (Gäst)
2004-10-25
Vill du bo mitt i backen? Aaka utomlands för att inte träffa landsmän? Detta kan nog vara stället för Dig. Modernt skidsystem som tagit bra med mark under senare aar m h av nybyggda och effektiva liftar. En skvätt centralalper och en skvätt dolomit ger "Karnische Alpen" som Nassfeld ligger i längs den italiensk-österrikiska gränsen. Utvidgningen är beslutad och liftbyggen paa italienska sidan redan klubbade. Kör Du bil är det längre hit än övriga österrike. Flyger gör du bäst till Salzburg eller Venedig/Treviso. Vardera ca. 2/2,5 h transfer med hyrbil. Den här delen av Österrike har litet annorlunda klimat och ännu mera easy-going mentalitet. Bra boende uppe paa berget finns det relativt gott om. Daa slipper du trängas i morgon-gondolen och armbaaga Dig fram över dalnedfarter vid halvfem-snaaret. Tips vad gäller alternativa nedfarter? Dom behaaller jag för mig själv!

mark
mark (Gäst)
2009-01-28
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Nassfeld är en dold pärla. Inte känd utanför Österrike, men med bra skidåkning. Det är väldigt snö säkert, det är vad australierna kallar en "Schnee winkel", snöficka. Det finns cirka 100 mil pist, mestadels röd, med några svarta och ett par blues. Jag skulle säga att det inte är bra för absoluta nybörjare, eftersom det mesta av orten ligger till rimligt branta röda. Det finns bra hiss tillgänglig utanför pisten, och du kan åka skidor över gränsen till Italien. Det finns också bra, tätt, träd går av pist. Mycket vackra berg och ett mycket modernt lyftsystem. Det finns nu en rimlig park, & half pipe & en rolig park. På mina besök har jag aldrig behövt köa för en hiss och backarna verkar ganska tomma. Men om du letar efter en utväg med stort nattliv leta någon annanstans. Cube-hotellet har en 24-timmarsbar och en anständig klubb i källaren, men bortsett från ett par mycket österrikiska apres ski-barer (desto bättre för det enligt min åsikt!) Det finns inte mycket mer liv på platsen. Tänk på om ditt huvudsyfte är att få en skälig skidåkning i det här kanske bara är platsen för dig. Berg restaurangerna är bra, och av franska alperna standarder mycket rimliga.