Recensioner om Oppdal

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Oppdal?
5
4
3
2
1
Björn
Björn (Gäst)
2020-02-27
Vi är i Oppdal vecka 9 och det är galet på många sätt. Till skillnad från i Sverige så har norrmännen häromkring sportlov vecka 8 så i princip alla åkte hem när vi kom. Knappt en människa i backarna och barnbacken bredvid huset stängde tom när vi skulle ta lunch eftersom vi var de enda som var där.

När vi kom hade det kommit fyra decimeter med puder och ett enormt utspritt system gör att de stora liftnära off-pistområdena knappt är uppkörda flera dagar efter. Backarna i övrigt är rejält varierande men transportsträckorna mellan liftarna är ibland långa.

Emil
Emil (Gäst)
2018-12-22
Var där med familjen i mars 2018.
Skidsystemet var öde, i stort sett tomt på åkare förutom fri flyt som gjorde skidtest och alpinträningar.
Branta och välpistade backar finns i Oppdal. Lite snällare offpist på toppen med bra snö och stora ytor. Skogsåkningen var riktigt bra.
Jämfört med andra orter i Skandinavien ligger Oppdal god tvåa efter Narvik på min lista. Det finns ju även offpist i bra klass på fjällen runtom Oppdal att upptäcka.
Oppdal är en riktig stad (skolor, centrum, tågstation, cafeer...) vilket jag gillar. Välpreparerad lägdåkning finns ju självklart. (jo det ligger ju som sagt i Norge).
Bra stämning på folket vi träffade.
Så blir helheten bedömd. Och vi åker dit i vinter igen:)

TM16
2017-12-02
Bra möjligheter till offpist men det är nästan det enda. Övrigt trevlig personal i systemet.

TM
TM (Gäst)
2009-12-02
Oppdal er definitivt best i Skandinavia på frikjøring kanskje unntatt Røldal og Stranda. At det fins gjerder med piggtråd i offpisten må man regne med i Norge, for det drives landbruk sommerstid. Oppdal er i hvert fall 1000 ganger bedre enn Åre. Den beste offpisten er Paradiset i Hovden (framsiden av fjellet, ned mot den vesle Sletvold-heisen), vestsida i Hovden, vestsida i Vangslia, helt ut og forbi Skarsembekkdalen, Ådalen (særlig skiers right for heisen, se bilde derfra her: http://www.facebook.com/album.php?aid=113776&id=133718074213&ref=mf ), Skarbekkdalen og Kinnpiken.

Med litt stifinnerevner finner du urørt pudder ukesvis etter siste snøfall.

Dessuten blir parken bedre og bedre, med tre linjer med masse hopp og rails. Og det er ALDRI heiskø. Spør du meg er Oppdal klart best i Nord-Europa.

lekatt
2008-02-14
Som student i Trondheim over ett ar blev det ett ganska frekvent farande till denna ort som ar fin efter idogt snoande utanfor sportlovens horder av folk o fa.
Det finns ratt sa manga mojligheter att aka pa pudersno. Man kan ta de en serie T-liftar fran huvudliften (langst till vaster/syd) anda upp och sedan ta sig snett uppat pa den topp som ligger till hoger, sedan far man sig ett ak som dar lutningen kan valjas sjalv. Fint ak aven i slutet av sasongen med slafssno (om man gillar det). Man kan ta sig upp till toppen varpa en slags ravin blir synlig vars andra sida kan nas fran ett annat liftsystem, har finns det ganska bra mojligheter till fina ak om man ar tidigt ute.
Annars ar det att ta sittliften ungefar i mitten av anlaggningen och aka i bjorkskogen. Det finns ocksa en par ratt fina sluttningar med diger lutning som kanske kan vara lavinfarliga om det ar sadant fore. Helt klart finns det manga ytor bade har och dar som inbjuder till bra ak.

2006-10-05
Pudern v.7 var inte den bästa. Låg rätt hårt packad där det var öppet, trots det bjöds man på en riktigt skön längd på backarna och mycket stor variation i lutningen. Parker fanns det flera stycken av. Aldrig någon kö till liften. Fanns en del transportleder som var lite jobbiga, och tyvärr även nödvändiga, eftersom Oppdal är uppbyggt av 4 toppar, mer eller mindre. Baksidan av Hovden är att rekomedera för lite härlig puder. Vid mer snö kan nog Oppdal bjuda på ett av nordens bästa offpist repor. Absolut att rekommendera!

joskim
2006-08-02 (Ändrad: 2008-05-19)
Veldig lite folk midt i uka - ok i helgene.
Terrenget er utrolig fint og ikke minst variert. Man får virkelig følelsen av å være i fjellet, men det er også mulig å finne fint skogsterreng.

Annnnna
2006-08-02
Var där V.7 för att få en bra vecka med kompisar och träning. Oppdal erbjuder bra backar-breda, branta-vad du vill. och en del offpist, kanske inte av den extremare typen, men det var helt OK!! absolut! det fanns två parker när vi var där, men fler var påväg och planerades.
I och försig är området hyffsat stort och för att kunna ta sig fram måste man ta dessa ständiga transportleder. Det kändes dock som att dessa transportleder lutade åt fel håll och man får kämpa gött på vissa ställen :) Men jag älskar detta stället. somsagt Oppdal erbjuder bra åkning. värt att besökas!
oppdal-går inte att beskriva-måste upplevas.

Ola
Ola (Gäst)
2006-04-04
Vad är det med norskar och taggtråd? För att komma tillbaks från offpist till höger i Vagnslia (skiers-right) så måste man traversera långt. Här kan man bli tvungen att forsera några taggtrådsstacket.

När det är sagt. Goda möjligheter för offpist, och bra backar för dem som tycker om det. Bra skogskörning i Stölen, lättillgänlig off-pist i Vagnslia, lite brantare på baksidan/sidan av Hovden.

Oppdal är ok, men inte fantastiskt. Är man en topptursfantast så finns det massor med godsaker i Trollheimen som Oppdal ligger i hörnet av.

Det är ett brett spänn av typer av åkare, från norskar med järnkontrol med telemark på bigjump till danskar som har hyrt sitt första par ski-blades.

För dem som bor i Trondheim så är Oppdal den närmaste "riktiga" skidplatsen (Åre lite längre bort).

Marcos SWE
Marcos SWE (Gäst)
2006-01-25
Tjena. Ska upp till Oppdal på Sportlovet. Fjärde året vi åker dit nu. Förra året var det snörekord och oppdal levde verkligen upp til Högsta klass! Bästa åket du kan göra är att ta ankarliften i ådalen längst upp. om du tittar neder ifrån så ska du svänga av vänster när du går av liften. Därefter hålla så mycket höger du bara kan så kommer du stöta på en gudomlig skidåkning om snömassorna är ordentliga. För nybörjare är droppen där perfekta och det gör inte ont att ramla. Om du är en avancerad åkare som jag så bjuder Hovden på dem bästa droppen. Hoppas det snöar mycket tills vi kommer upp. Vi ses i pisten.