Recensioner om Romme Alpin

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Romme Alpin?
Geoff
Geoff (Gäst)
2019-10-14
Jättebra anläggning till hela familjen.

Dagmar och Barbro Lindgren
Dagmar och Barbro Lindgren (Gäst)
2019-03-02
Sicken bluff! Dyrt var det också. Här har jag betalat för köer och sorbet snö när jag hade kunnat sitta i godan ro och se på mord och inga visor. Och då har vi inte ens räknat in besökarna! I stället för att susa fram i backarna får man stå i liften och se småbarn som åbäkar sig fram. Och för att inte tala om snowboardåkarna! Sådana ligister borde förbjudas.
Det bästa med besöket torde ändå vara bussresan då jag hade turen att åka med en riktigt stilig chaufför.

AmberSea
2019-02-16
Romme Alpin är en fin skidort med backar för de små och stora. Närheten till Stockholm, endast 2,5 timme bilfärd, är både ett plus och minus. Det kan bli ganska mycket folk på helgerna med köar till lift, samtidigt att det kan vara en bra dags- eller helgutflykt.
Man kan övernatta där i Skilodge med rymliga rum, det finns en bra restaurang och lekrum för barn. Man kan också välja att övernatta i Borlänge, vilket ligger bara 20min därifrån.

Tobbe999
2019-02-14
Allitd bra, alltid mycket folk. Blir nästan alltid uppkört väligt fort, men stort plus för att man år efter år satsar på att utveckla sig, nya liftar, nya backar och nya hus. Vore trevligt med billigare boende nära backen.

Sofia eriksson
Sofia eriksson (Gäst)
2019-02-13
Alltid lika kul, alltid en ny upplevelse för stora och små, en plats för alla, bra valmöjligheter på mat, alltid fina backar och rent och snyggt.

Jonas
Jonas (Gäst)
2019-01-24
Bästa stället för en dagsutflykt från Stockholm.

Richard
Richard (Gäst)
2019-01-11
Riktigt bra! De har tagit vara på naturen vilket gör upplevelsen klart bättre än vissa andra system. När de vet att de har mycket folk skulle viss optimering av maten kunna göras genom att våga laga lite mer på chans å få mer snurr men som sagt, riktigt bra! Fallhöjd är svårt att påverka och det är tillräckligt bra för att det ska kännas långt till Sälen för oss som bor i nivå med Sthlm/Mälardalen

TedGunnarsson
2019-01-07
Trevliga instruktörer som var väldigt kunniga och bra på att lära ut.
Fina backar och bra flow i liftarna.

Jämförelse:
Detta ver en av mina första upplevelser med skidåkning så kan inte jämföra med Alperna men gillade det väldigt mycket här, funkade bra som nybörjare och inte allt förlångt ifrån Stockholm (2h med bil).
Om man är van att åka i Alperna antar jag att det inte är lika roligt.

Mat:
Tyckte det var bra mat på topparna men man var tvungen att äta ovanliga tider för att inte slösa bort massa tid i att stå i kö då alla skulle ha lunch mm.

Kvalité på skidåkning:
Skulle gärna velat haft kvällsåkning här också, var bara öppet mellan 9-15 vilket känns lite kort allra helst om 1,5h går till att äta under dagen också.
Backarna var fina och fanns olika nivåer och längder, längsta backen är 2km (dock går det knappt att svänga då man nästan stannar.

Afterski:
Detta är inget stämme man åker till för att ha afterski och fest efteråt, allt stängde igen när liftarna var stängda så det var bara att hoppa in i bilen och stå i kö påvägen ut.
Skulle väl se Romme som perfekt för en barnfamilj eller par som vill åka och bor hyfsat nära.


Men åker gärna tillbaka eftersom det ligger hyfsat nära där jag bor och blir ett bra pris.

RafaelGerdin
2018-12-20
Romme Alpin har mycket att erbjuda för alla.

+ Flera olika sorters backar
+ Ständig utveckling i utbudet
+ Hotell
+ Torg med fika och värmestuga och Restauranger
+ Två topp stugor
+ Express liftar
+ juniorpark

- Belyst backe saknas
- priset för liftkort 2018/2019

wenblad
2018-02-27
Romme är väldigt bra om man inte skall åka till fjällen. Det är snösäkert med hjälp av ett väl utbyggt snökanonsystem, är det bara minusgrader gör de all snö som behövs för hela anläggningen under hela säsongen på typ 10 dygn.
I år har de dessutom fått massa natursnö så förhållandena är superbra.
Jag har varit i Romme med barnen ett flertal gånger de senaste åren och jag måste säga för att vara en anläggning som inte ligger i den svenska fjällvärlden är den mycket bra. Självklart är det inte så långa eller branta backar men de har ett effektivt liftsystem och ganska rolig varierad terräng med åkning i olika väderstreck. Det finns ganska många gröna och röda backar och tyvärr ligger en av de bästa backarna Götes brant vid en trött gammal tvåstolslift som tar en evighet.
För 1-2 dagar med barnen är stället perfekt speciellt om man vill komma igång med åkningen innan man åker till fjällen eller alperna.
Vi har både varit där tidigt på säsongen runt jul och trettonhelgen men även senare på helger i februari och mars. Eftersom vi främst varit där på lov och helger har vi inte märkt av skolklasser med förstagångsåkare utan koll eller skidvett som jag sett att andra klagat över.
Jag har aldrig testat skidskola eller boende på Romme men restaurangerna får väl godkänt. Det finns flera olika att välja på och framförallt lite olika prisalternativ. Personalen i backarna och på restaurangerna är alltid trevliga och glada.

När man kommer till parkeringen på morgonen är det ofta riktigt packat med bilar och man tänker att idag blir det långa köer, men det brukar oftast inte vara så farligt då stället är mycket större än vad det först ser ut. Folk sprids ut över hela berget och de effektiva liftarna gör att köerna är hanterbara.
Jag kan varmt rekommendera Romme för en tur över helgen med barnen.