Recensioner om Romme Alpin

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Romme Alpin?
Skidhjon
2018-02-20
Åkte med familjen halva vecka 6 till Romme. För en familj med tre relativt små barn är Romme kanon. Resan dit går avsevärt fortare än "riktiga" fjällen om man bor i södra Sverige. Barnfamiljer är en tydlig målgrupp. Jag spenderade ganska många timmar i barnområdet med min tvååring medan 6-åringen och 7-åringen tog sig runt obehindrat i resten av systemet. Liftsystemet var över förväntan. Flera moderna sittliftar som sväljer mycket folk. Väldigt fint preparerade nedfarter av varierande svårighetsgrad, men mest blått. Underlaget höll jättefint hela dagarna. Busslaster från Mälardalen med högstadie- och gymnasieungdomar som tidigare inte stått på skidor anländer varje dag. Det leder ibland till vissa problem i liftköer och i barnbackar. Området för de minsta är väldigt bra med några knappliftar och rullband. Man bor nära och smidigt i Ski Lodgen. Rummen är rymliga och fräscha. I restaurangen äter man frukost och middag som ingår i det förvånansvärt prisvärda Rommepaketet. Det finns också en bra lunchmeny. Loungen kan nyttjas för varm choklad dagtid och en drink på kvällen. Det finns gott om lekmöjligheter för barnen. Lekrum, TV-rum och spelrum. Barnen fick åka skoter upp på fjället (nåja) en kväll och vi skjutsades med vessla upp till toppstugan en kväll för fonduemiddag. Åk till Romme om du har barn som är såpass små att de inte ser värdet i ett större system med mer avancerade nedfarter! Ta en kortvecka eller en långhelg!


MrAnderson
2018-02-20
Jag har väldigt många skiddagar i ryggen på många olika ställen, i lördags åkte jag med barnen till Romme Alpin över dagen (Sthlm-Romme 2 1/2 timme med bil) och måste säga att jag blev mycket positivt överraskad!!! Mycket större system än jag hade förväntat mig och många bra liftar som slukade mycket folk! Dottern är 5 år och åkte gratis vilket jag tycker är väldigt bra då det ibland kanske inte blir så många svängar i den åldern. Barnen älskade det och det blir absolut fler resor dit!

JonasPertoft
2018-02-18 (Ändrad: 2018-03-01)
Helt klart det bästa, närliggande alternativet från Uppsala (= aningen bättre än Kungsberget). Det är inte fjällen, men den bästa dagsutflykten. Vi har varit där tre gånger med barn 7-14 år och det har varit alldeles utmärkt. Bra mix av svårighetsgrad, så att hela familjen har att göra en hel dag, och man gärna skulle vilja stanna till nästa dag.

Kanske har jag haft tur. Vi har inte testat skidskolan så det kan jag inte bedöma. Men det värsta jag kan klaga på är att det inte finns micro i värmestugan. Men det är en detalj, eftersom alternativet är mindre och tråkigare backar.

Ett litet obs: Om du kommer strax efter att backen öppnar, mellan 09:00 och 09:30 så kan du för en stund ångra att du valde Romme. Körna känns hysteriskt långa och lätt kaotiskt vid uthyrningen. Men det är fullt begripligt eftersom alla startar på samma ställe. Sen – samma dag – har man kunnat åka nästan själv i en backe och mött liftpersonal som säger något trevligt och hjälper till. Det är det som gör det till ett bra ställe!
ZM
ZM (Gäst)
2018-02-18
Var där lördag vecka 7 och tyckte det var ganska bra med tanke på det låga priset och tillgängligheten (500kr tur&retur från Linköping inklusive liftkort). Var hyffsat mycket folk men deras sittliftar är snabba så det märktes inte av.

Anders
Anders (Gäst)
2018-02-17
Bra backar men inget ansvarstagande av Romme Alpin för alla ungdomar som inte kan åka skidor. Personal och skidpatrull var frånvarande hela dagen.
Kom skockar med ungdomar körde tight inpå mig flera gånger. En 14 årig kille dundrade med full fart uppifrån backen in i mig. Han kved och blev liggande då det small ordentligt. Jag frågade hans kompis vad de fått för instruktioner gällande hur man agerar i en skidbacke? Föräldraföreningen Viktor Rydberg skola stod arrangör. ”Inget” svarade han. Hans mamma sa ”det är ju andra skolor här, inte bara vi”.
Tog kontakt med personal på skidservice. Ledningen skulle få informationen. För övrigt förstod personalen situationen men inga idéer på åtgärder
Jag avråder skidåkning i Romme Alpin till de stoppar ”Vilda västern” åkningen!! Återkommer då det är fixat ☃️

KarlDesmo
2018-02-05
Åkte lördag och söndag vecka 5. Åkte över dagen med start från Köping. Ca 1h 40 min med bil, vilket var anledningen till att vi åkte dit. Stället får godkänt, det finns något för alla. Dock kändes det som att det var underdimensionerat, oftast kö en bra bit förbi blipp-grinden vid varje lift. Väl på toppen var det en del folk men sällan irriterande mycket. Det kan vara bra att veta att det inte är ovanligt att de stoppar liften titt som tätt pga oerfarna åkare som inte respekterar lifthyfs och singelkön t ex. I röda och svarta pisterna tyckte iaf jag att det gick bra att få plats. Som vanligt kan det komma en skock men då får man välja att köra förbi eller låta dem passera. Ingen incident för min del, dock flertalet s k close calls när åkare plötsligt svänger in framför en och lämnar lite eller ingen marginal att spela med. Vi hade matsäck så vi testade inte restaurangerna, i våffelstugan värmde jag tårna vid lunch och det var då kö från dörren in till kassan. Människorna vi samsades med i värmestugan var trevliga, personalen var välvillig och hjälpsam. Parkering sköttes med personal som pekade exakt hur alla skulle köra, jag tycker det fungerade bra och vi hamnade ganska nära första liften så vi slapp bära och kånka så långt. Är jag i närheten kan jag tänka mig att åka här igen, men jag skulle inte planera att lägga min längre skidsemester här. Bild från söndag i Bo's.


Marie
Marie (Gäst)
2018-01-26
Är mycket nöjd med Romme som helhet, välskött anläggning, fin snö i mycket bra backar som passar perfekt för 1-2 dagars skidåkning, MEN HUR KAN LÄRARE och SKIDANLÄGGNING TILLÅTA FÖRSTAÅKARE I BACKARNA , UTAN VARKEN SKIDLÄRARE ELLER ANNAN LÄRARE, där är fortfarande på tok för många barn/ungdomar som aldrig stått på skidor tidigare, själv råkade jag ut för 3 unga killar som stod på rakt utför i en för dem alldeles för brant backe, slutade med att alla 3 låg i en hög efter att ha kört in i varandra. Som tur var uppmärksammade jag situationen och väntade tills de åkt, annars hade de kört in i mig.

Judith maier
Judith maier (Gäst)
2018-01-08
Wow alltid varit hyfsat nöjd med Romme trots liftköer, okunnig folk mm
Smidigt avstånd för en dagstur. Är en skimotjej och har aldrig varit nåt problem att kombinera dagen med både åka lift plus lite träningspass uppförsbacke i kanten av de lugnare pistorna meeeen det här året blev jag portat!!! ”Nya regler typ förbjudet från i år” Eller hur!!! Orolig att missa inkomst för alla tokidiotiska satsningar som gjordes ??? Inte van med sånt friluftstänk !!! I alperna är man mera välkommen kan jag säga!!! Roligt nog blev folk i backen glada att se mig :)

Katarina krook
Katarina krook (Gäst)
2017-03-13
Besökte Romme Alpin förra veckan. Skidåkningen alldeles utmärkt. Men på tok för mkt ungdomar som aldrig stått på skidor och som ej vet hur man uppför sig i en skidbacke. Otroligt störande för oss äldre människor samt också farligt med alla dessa som åker hur som helst i liftar och korsar backar etc. Hjälpte en flicka som aldrig stått på skidor från toppen ned,som inte ens kunde ploga sig ned. fick gå med henne ned. Vore det min anläggning skulle jag kräva att lärarna tog ansvar för sina klasser. Vi såg inte röken av ngn lärare. Vi försökte ringa,tyvärr inget svar.. Synd om detta förstör er fina anläggning,vi var en hel del äldre som tyckte det var helt galet. Man funderar om man vill åka till Romme igen.

Mvh Katarina Krook

IT-Milan
2017-03-13
Är tvungen att hålla med Oldrider om "SJUKT långa liftköer vid Solklinten."
Min "hemmabacke", välfungerande annars, får då och då återfall av en skum organisatorisk Alzheimer, vilket drar ner betyget med två nyservade skidor den här gången, från tidigare 5 till 3: DVD-videon ombord på deras buss gör fortfarande reklam för singelköerna, att vi den vägen hjälper dem att minska kön. Bra.

Väl framme har INGEN av de 4 expressliftarna något singelinsläpp! Mars, högsäsong, knallblå himmel, fullt med bussar och bilar på parkeringarna, kön utanför automatspärrarna vid Solklinten Express är lång, bred, ryckig, och rörig, större delen av dagen. Ingen singelkö = minst varannan stol avgår halvtom...

Romme är välorganiserat, smidigt och praktiskt i andra avseenden, men tänk typ SAS-chef som köper 4 dyra Airbus till stamlinjerna men låter dem gå halvtomma samtidigt som en massa passagerare står på väntelistan...