Schladming recensioner

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Schladming?
5
4
3
2
1
Ola
Ola (Gäst)
2022-11-28
Blev tipsad om Schladming för det skulle vara bra för barn, men det är det inte man kommer ingenstans om man inte klarar minst röda backar. Trångt i alla restauranger. Kul om man ganska duktigt, men inget för nybörjare

frosthelena
2021-11-10
Härlig genuin och äkta österrikisk känsla. Gav min syster en vecka i Schladming i 40-års present. Bodde på loftet hos en gammal sträng hausfrau och åkte skidor hela dagarna så pudret glittrade runt oss. En fantastisk skidort. Prisvänligt framförallt, grym shopping, genuina restauranger, stort utbud men ändå plats och väldigt mycket skidåkning.


sub_sonic929
2020-01-28
Nyss hemkommen supernöjd från en vecka i Schladming/Planai. Allt var asbra, riktigt bra pist, bra liftnära puder (för att vara en gubbe som helst carvar fort i flacka pister). Nu hade vi iofs toppenväder med 2 nattliga dumpar och resten strålande sol.

Mycket tätt mellan hytter med väldigt god öl och bra enkel mat. Mycket överkomliga priser.

Det bästa var ändå frånvaron av störande ryssar och danskar i backen. Väldigt lite svenskar också. (Vilket kanske är skönt ifall man vill få den riktiga alp-känslan)

Grym Après Ski på mååånga olika ställen. Scaf-Alf rekommenderas varmt.

En helgrym grej är rodel på Hochwursen, hela vägen från toppen. Väldigt dyrt tyvärr, kvällstid, men ascool.

Jättebra liftsystem, även om det är lite segt att ta sig till Hochwurzen och Kaibling, men det går en förnämlig skidbuss också.

Sen var det väl lite väl brant bitvis, en nybörjare har inte så kul där, för man kommer inte hem om man inte kan ta sig ner för rejält röda backar....

gubbfan
2019-02-05
Schladming, suverän pistort. Jag köpte en sista minuten v 4 för att åka skidor med min dam. Utan förväntningar blev jag mycket positivt överraskad. Suveräna breda välpreparerade pister som höll länge. Mestadels hyfsat brant terräng. Min dam trots god skidvana tyckte det var delvis onödigt brant . Ingen nybörjarort.
Schladming ligger ganska lågt det mesta nedan trädgränsen, men pisterna är riktigt långa med sammanhängande lutning från topp till dal inget onödigt liftåka, bra modernt liftsystem. Håller man sej ifrån huvudsystemet Planai är pisterna ganska obefolkade. Orten har ovanligt vuxet klientel. Mycket riktigt duktiga medelålders + med pistcarvers. Trevliga hyttor där många startar afterski alltför tidigt. Ölen och snapsarna flödar, vilket ju är mindre bra. Men vi såg inga incidenter med överförfriskade åkare. Överlag trevligt folk. Mycket Gruss Gott. Man blir nog som alltid bra bemött om man talat tyska. även om all personal på restauranger talar engelska. Rent allmänt verkar Schladming inte vara någon stor charterort
Ett väl fungerande skidbussystem om man vill tjäna tid. De 4 olika systemen hänger hyfsat ihop men ligger så att säga på längden i dalen. Inte som i Saalbach där man tar en rundtur.
Byn eller den mindre staden hyfsad och gillar man överstora portioner med schnitzlar som dasslock har man kommit rätt.
Offpisten ganska oåtkomlig då granskogen är riktigt tät. De öppningar man ser har inte många för ögat naturliga avslut och den ravinrika terrängen är inte något man bör ge sej ut i utan lokalkännedom. Klart att en lokal guide hittar fina åk men det finns bättre orter för offpist jägare.
Under vår vecka såg jag inte ett enda par fetskidor, bara pistracers. En och annan touringåkare såg vi.
Schladming är väl värt ett återbesök.

Rickard
Rickard (Gäst)
2019-01-28
Har varit där många ggr , säsongat 2 år för länge sedan. Mitt "Home away from home" i alperna.
Sytemet är bra, åkningen är bra, inte världsklass men bra och Byn är helt Wunderbar.

brommabobban
2014-08-19
Var nere i schladming v. 11. 10 dagar med strålande sol och fantastisk skidåkning. Vi bodde på hotell Planai vilket inte gjorde saken sämre, 30 m till lift stationen. Ett sammanhängande skidsystem med varierande skidåkning, en heldel skogsåkning. Ett stort plus är alla alphytter som ligger lite här o var, dessvärre var alla inte så gästvänliga som jobbade där, lite trötta på turister kanske. Att åka v11 är nog på gränsen för sent det började bli lite dåligt med snö i vår solen med tanke på att högsta åkhöjd är ca. 2000 m. Trots det kunde vi åka ända ner till byn. Jag kan mycket väl tänka mig åka tillbaka.

+ Hotel planai med nära anslutning till lift
+ Ett bra sammanhängande skidsystem.
+ schysta lunchpriser backen
- Sura kockar i vissa alphytter
- Gillar du åka skidor så hoppa över glaciären, korta backar.

Micke M
Micke M (Gäst)
2013-10-01
Vi (jag och min sambo) var i Schladming och bodde på Lion Alpins hotell Planai mars 2013. Vi var väldigt nöjda med det mesta utom att vädret va kass de första dagarna. Vi är inga off piståkare men pisterna va jättebra och när det kom snö över natten pistade de på morgonen. Priserna va helt ok i backen och vi åker tillbaka i vinter! Hotellet va väl så där, men det va nära till liften i alla fall. Mysig stad med ett par bra afterskiställen.

N/A
2010-01-15
Något mycket positivt är att det finns mycket bra skog att åka i och några bra resturanger och även mycket sköna pistar! Jag har rötterna i Bad Ausee så vi åker då ner varje år på sportlovet! Det brukar vara en jäkla massa snö! Men det är ju bra service och så jag tycker att orten är värd att åka till! En negativ sak är att det finns väldigt mycket supande familje farsor som stör ganska mycket och bara är irriterande! Folket är mycket otrevligt! Inte österrikara men till exempel Holländare och tyskar! ;)

Andre Agassi
Andre Agassi (Gäst)
2006-01-03
var i Schladming i januari 2004 och tyckte det var klart schyst. Liten trevlig by. Inte så mycket hålligång, så vill man åt det så får man leta nån annanstans. Liftsystemet är modernt och man tar sig lätt mellan de olika topparna. (fyra stycken i ett sammanhängande system).. Lätt att ta sig med buss till närliggande orter. Vi var bla till Flachau när vi var där. Offpistmöjligheter finns men är inte alltför lättilgängliga. Låg höjd och mycket skog. Jag kan dock rekommendera ett besök till Schladming.

Telemarkus
Telemarkus (Gäst)
2005-06-02
Var i Schladming i mars 05. Traff perfekt med vær og snøfall. Da vi var der kom det største sammenhengende snøfallet i mars på 50 år. Ca. 1.5 meter på 2 dager. Bra offpistekjøring ved skiers right fra toppheisen i Planai-anlegget. Prøv Zauchensee, som ligger ca midt mellom Schladming og Bad Gastein! Bratt skogskjøring. Husk å sjekke snødybde og vær før du drar!