Serfaus-Fiss-Ladis

Skidorter i Österrike
Serfaus-Fiss-Ladis är inte namnet på en by, utan tre byar som tillsammans bildar ett skidområde i Tirol. Serfaus är den största byn i treenigheten och har lyckats med konststycket att bygga en liten tunnelbana med 4 stationer trots dess ringa invånarantal. Ett av stoppen är parkeringsplatsen som ligger utanför byn, vilket resulterar i att det inte är mycket biltrafik att tala om inne i själva byn. Den minsta byn, Ladis, är känd för sina svavelkällor och sitt mineralvatten.

Med tre byar som delar på ett skidområde kan det inte bli litet, vilket det inte heller är. Skidområdets högsta topp, Masnerkopf, sträcker sig till nära 3000 meters höjd och är också den västra utposten. Längst österut ligger Ladis på 1200 meter, vilket också är systemets lägsta punkt. För att ta sig så långt bort från Masnerkopf som möjligt räcker det dock inte att ta sig till Ladis, för det behöver en ta sig ytterligare en bit norrut innan det är stopp.

Serfaus-Fiss-Ladis Snöprognos

 • Söndag
  0 in regn
  Molnigt
  60°F
  4 mph
 • Måndag
  0 ft
  Halvklart
  59°F
  2 mph
 • Tisdag
  0 in regn
  Halvklart
  57°F
  2 mph

Fakta om Serfaus-Fiss-Ladis

Nedfarter (Totalt: 214)
Grön Nybörjare:0
Blå Lätt:47
Röd Medelnivå:123
Svart Avancerad / expert:44
Kvällsskidåkning:2 st nedfarter
Längsta nedfart:32808 ft
Total pistlängd:133 miles

Liftar (Totalt: 68)
Liftkapacitet:  90000 personer / timme

Fallhöjd
Serfaus-Fiss-Ladis Fallhöjd
Högsta punkt: 9252 ft
Fallhöjd: 5315 ft
Lägsta punkt: 3937 ft

Säsong
Start: 7 december
Slut:15 april

Längdskidåkning
Spår:18,6 miles
Upplysta spår:1,9 miles
Konstsnö:0 miles

Områden
Snowparks:9
Barnområden:6
Land: Österrike
Tyrol

Recensioner av Serfaus-Fiss-Ladis

Vad tycker du om Serfaus-Fiss-Ladis?
5
4
3
2
1
Magnu
Magnu (Gäst)
2019-01-12
Har varit I serfaus senaste två åren med familjen (fyra barn från 2-7 år) och är lyrisk. Har bott på hotel Löwe respektive Bär, lyxiga familjehotell. Med små barn är detta upplägget magiskt. Åkningen för vuxna är helt ok, piståkning väl godkänd, puderåkning ok. Allt är anpassat för barnfamiljer, syperamidigt.

Andreas
Andreas (Gäst)
2012-03-06
Var där vecka 9 i 1 dag 2012, klarblå himmel och varm eftermiddag.
Ett helt ok system, men lite väl mycket transportåkning och alldeles för många holländare.


+Inte mycket liftköer trots vecka 9.
+Vidstäckt område med hyfsat varierande åkning.

-90% av de som var där var holländare - helt sanslöst. Detta var vecka 9 (nordHolland), men ändå...
-Bergen och lifterna utformade på att sådant sett att det gjorde det svårt att färdas mellan dalarna smidigt.

ToHW
2010-03-23
Bra ställe med varierande åkning. Finns branta pister men den mest avancerande off-pist åkning saknas men hyfsad off-pist finns lätttillgänglig. Bästa åkningen finns vid Lazid, Obere Scheid. Masner är har oftast bra snö och trevlig off pist om man klättrar lite upp mot topparna. Trevlig by.

jespersundstrom
2010-01-25
En i svenska ögon väldigt okänd ort i alperna. Riktigt bra faktiskt och bjuder på mycket blandad åkning dock rätt flackt. Kan starkt rekommenderas för barnfamiljer men kanske inte riktigt lika bra för en hängiven puderjägare. Dock finns såklart möjlighet till bra off-pist om en dump skulle komma. En mysig by som har det mesta, en lite annorlunda men bra lösning med en sorts tunnelbana.

Perra
Perra (Gäst)
2008-02-28
Man har satsat mycket i detta område. Nya kabinlifter och nästan enbart stolliftar och nya satsningar är på gång. I huvudsak är det röda pister. De svarta är mer mörkröda än svarta. Skidåkning kring Ladis inget vidare medan det finns många sköna löpor mot Sefaus och bortåt Masner. Väldigt bra för barnfamiljen. Men är man singel eller par så längtar man nog till Frankrike.
Jag åker gärna hit igen

Johnny Hansson
Johnny Hansson (Gäst)
2007-10-07
Vi var där första gången 1986 då hade vi sett på packat & klart ett repotage om serfaus. Då blev vi nyfikna på orten och åkte dit på vinst o förlust. Inga problem att hitta husrum. Nu 20 år senare bor vi i Österrike och gissa var, jo Gemainde Serfaus/Tösens. Kan verkligen rekomendera denna fantastiska skidort, men vi kan rekomendera denna ort även på sommaren tex, Flitzer ban rodel ner till byn ca 5 km du bestämmer hastigheten själv. Vi har varit där många gånger i sommar med släkt o vänner, de tycker det är fantastikt då Serfaus ligger på ca 1500 meters höjd. Var där uppe över helgen 24/9 2007 då alla bönder tar ner sina kor från Almen (fäbod på svenska) detta är en ovanlig syn för en Svensk. Då de utsmyckar korna med fantastiska kransar på huvudet, måste upplevas för att förstå.
Vill ni ha en guide så hör av Er.

Collino
2007-08-29
Ett stort och otroligt välskött och modernt skidsystem. Inte så mycket svenskar och hyfsat lugnt med folk för övrigt också. Vi hade orörd lössnö i tre dagar och det verkade som om folk var ointresserade av det vita orörda guldet som ligger utanför pisten. inte förrän några dagar när solen sken från klarblå himmel vågade folk sig på offpisten. Serfaus finner jag bäst bland orterna och där bodde vi också. Trevlig by med bra kommunikation.

kristoffer_pilfalk
2007-04-24
Det är ett mysigt ställe med goa backar och bra park. Om man vill åka lössnö så är det jätte bra. Jag har varit där 2gånger och det har varit underbart! //Kristoffer

Tompa m. familj
Tompa m. familj (Gäst)
2007-03-07
Var i Serfaus-Fiss-Ladis V.11 2006.
Fantastisk skidmiljö, suveräna pister, obetydliga liftköer, hyffsad afterski, ett par "ute" ställen för den som orkar nattröj.
Utmärkt för barnfamilj, förutsatt att man kan klara sig utan skidlärare som talar skandinaviska.
Fina möjligheter till dagsutflykter med varierande åkning för alla familjemedlemmar.
Bra restauranger och vattenhål.
Rekommenderas, och kommer åka dit igen V.11 2007.

pilfalk
2005-12-17
Va där på sportlovet 2005.När vi kom dit hade det precis snöat o de 3 försrsta dagarna kunde vi åka go lössnö en liten bit utanför pisten.
Långa goa backar och mycket snö.
Mysigt ställe!!

Visa fler recensioner (14)

Mest populära foto

Åkare: Maxe Westin Foto: Mats Westin

Pistkarta

Pistkarta Serfaus-Fiss-Ladis

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Serfaus-Fiss-Ladis

Innsbruck Airport
Körtid: 1 timme, 11 minuter (57 miles)
Avstånd: 38 miles
Flughafen Innsbruck
Körtid: 1 timme, 11 minuter (57 miles)
Avstånd: 38 miles
Munich Airport
Körtid: 3 timmar, 1 minut (138 miles)
Avstånd: 106 miles
Milan Bergamo Airport
Körtid: 4 timmar, 33 minuter (166 miles)
Avstånd: 104 miles
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer