St. Johann in Tirol

Skidorter i Österrike

Snöprognos

 • Tisdag

  0,5 mm regn
  Halvklart
  18°
  0 m/s
 • Onsdag

  0,1 mm regn
  Halvklart
  19°
  0 m/s
 • Torsdag

  3,2 mm regn
  Duggregn
  17°
  0 m/s
Vad tycker du om St. Johann in Tirol?
5
4
3
2
1
AnnaMIsaksson
2009-09-09
St johann är en liten by i alperna som har ett bra system för nybörjade till medel avancerade åkare. Jobbade som skidlärare där förra säsongen och ska dit denna säsong igen. Om man som familj vill fara till ett mysigt ställe med bra skidåkning och aktiviteter så är St johann jätte bra. Men det är inte ett ställe för den som söker mycket avancerad åkning.

Förra säsongen var väldigt bra, vi fick sjukt mycket snö så det blev farligt att åka offpist. Det blev en hel del offpist åkning på berget och den var väldigt bra.
Det som är bra med st johann är läget, om man vill ha mer avancerad åkning och om det har fallit mycket snö så ligget det flera orter innom en 40 min radie med bra puderåkning ex, Fiberbrun, Steinplatte och Kitzbühelealph. Byn är perfekt att bo i om man vill säsonga och inte åka på samma ställe hela tiden.

Bästa afterskin hittar ni på Maxpub precis nedanför huvudbacken och på tisdag är det extra mycket party då skidskolan jag jobbar i (röda skidskolan) har skidshow för våra gäster. Efter showen drar sig alla ner till Maxpub. Här kan svenska afterski slänga sig i väggen, det är bara partymusik, skidlärarna dansar i förstrerna och rutorna immar igen.

Så vi får hoppas att det blir lika bra snöförhållanden i vinter och att det blir fler härliga puderdagar.

Pistkarta

Pistkarta St. Johann in Tirol

Närliggande skidorter

Hemmabacke