Recensioner om Storlien

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Storlien?
zouaellen
2003-01-07
skön gemenskap. alltid ett alternativ på vintern. ett måste på våren.

Johan Blomberg
Johan Blomberg (Gäst)
2001-01-14
Storlien och hela sverige har tråkigt nog lidit av ostliga vindar nästan hela vintern fram till några dagar sedan, och då som ni alla vet kommer det ingen snö till storlien. Men nu har det snöat 3dm på 3 dagar så det börjar se lite ljusare ut. Vad jag vet av utbyggnaden så kommer de dra ner backar till norge över järnvägen o bilvägen sen ska de dra en förbindelse till steinfjället och göra några liftar där.Där är det förästen cirka 200 meter till i fallhöjd så backarna blir ju längre.
Men man får ju se om det blir något av med det hela, de har ju hyrt en österikisk pist arkitekt också, så man får väll hoppas....
vi ses i storlien

Nisse
Nisse (Gäst)
2000-12-04
Håller helt med om att Storlien kanske har lite korta backar, men här finns det snö, personal är mycket trevlig. Det går att hitta små ljuspunkter att åka på om man letar noga. Dessutom håller området på att expandera om jag förstått det hela rätt,detta kan komma att bli nåt mycket bra. Jag har varit här flera år sedan jag var liten, jämfört med andra orter så slipper man alltid liftköer, något otroligt skönt. Området kanske inte är något för den bäste skidåkaren.

Mikael Ekblom
Mikael Ekblom (Gäst)
2000-11-09
Storlien har ett oförtjänt dåligt rykte. Speciellt har Åka Skidors undersökande reportrar ofta varit riktigt stygga i det fåtal rescensioner man skrivit om denna lilla guldklimp. Visst, branter och fallhöjd kan lämna en del övrigt att önska - men jag tror helt enkelt inte kritikerna utforskat ortens potential ordentligt. Det finns faktiskt ganska gott om möjligheter till hyfsad off pist i närhet till systemet. Skogsåkning bland fjällbjörkar i kreativ terräng når du enkelt genom att skråa västerut från toppen av liften i slalombacken. En annan superhärlig repa på ett par kilometer ner genom granskogen in i Norge innehåller också ett kul dropp från järnvägsvallen belägen i vacker granskog som för tankarna till John Bauers måleri - hög klass som kan jämföras med bra friåkning på betydligt större orter(kräver dock att man är fler och kör fram en bil för färden tillbaka). Ravinen är en annan liten pärla med möjligheter till omväxlande åkning med naturliga hopp för de hågade. Liftköer är sällsynta och innebär i de fall de uppträder sällan mer än ett par minuters väntan. Snöar gör det ofta, ibland hela tiden. Personalen är fantastisk - alla från liftskötare till skidpatrullen är vänliga, proffsiga och får dig att känna dig varmt välkommen. Besvärande attityder lyser här helt med sin frånvaro. Har själv haft stuga i Storlien sedan 1980 och tillbringar sammanlagt mellan 4 och 6 veckor på orten varje säsong. Betyget blir en fyra. Skidåkningen är egentligen en god trea men ett extra plus alltså för den trivselspridande personalen. För att kunna jämföra min betygsättning ger jag exempelvis Riksgränsen en god fyra (trots kaxig personal) och Alagna en varm och god overall-femma.

Have a good one!

Arc Tracer
Arc Tracer (Gäst)
2000-11-08
Det absolut bästa med Storlien är den sköna mentaliteten totalt befriad från spännartyperna som återfinns i ex Åre. I Storlien kan du vara dig själv, åka en djäkla massa på snön istället för att stå i liftköerna och lyssna på skräniga 08, 031:or. (ursäkta generaliseringen) Visst är backarna korta och inte så branta men det är nästan alltid gott om snö både i och utanför pist.

Johan Blomberg
Johan Blomberg (Gäst)
2000-11-07
Storlien är precis som micke säger: J*vligt mycket bättre än va många tror. Jag är i storlien vecka 6 varje år, man slipper enorma liftköer men det är dock oftast "bara" ca 150 cm snö då. I mars/april så brukar det vara upp till 3 meter snö. Det är oftast ungefär en meter mer än i åre som "bara" ligger 6 mil öster om storlien. När det (som inte är speciellt ovanligt) har snöat undefär 15 cm snö under en natt så är det orört på många fina ställen(även tätt intill backarna) hela dan om inte längre. De ska bygga ut storlien enormt mycket så om 2 år så kommer det vara en lift ner till norge också, detta är dom först med i världen. Då kan man vänta ca 250 fallhöjds meter till. Fallhöjden kunde ju vara lite bättre men som sagt så kommer den förbättras avsevärt..

Björne
Björne (Gäst)
2000-09-25
Storlien är superhärligt. Kanske lite korta backar, men skön natur och trevligt folk.........Dessutom är ju knugen där på påsken.

Micke J
Micke J (Gäst)
2000-04-02
Storlien är faktiskt bättre än vad många tror.
När jag var där v.12 var det nästan tre(!) meter snö. Det snöar grymt mycket här! Puder och härlig offpist.
+ Inga liftköer
+ Mycket snö
- Klen fallhöjd
- Klent nöjesliv