Sunnerstabacken

Skidorter i Sverige
Söder om Uppsala hittar du Sunnerstabacken. Denna skidbacke är oerhört populär för boende i närheten och för folk som vill öva inför skidsäsongen. Uppsala Alpina Center, området där Sunnerstabacken ligger i, har en lift, längdspår och grillmöjligheter i anslutning till backen. Även för barnen är Sunnerstabacken populär. Här finns speciella backar för pulkaåkning och en särskild barnbacke som du hittar på botten av den vanliga backen. För dig som vill köra lite slalom kan ta ankarliften upp till Sunnerstaåsen. Här uppe väntar tre olika nedfarter, den högsta fallhöjden är 40 meter.

Sunnerstabacken passar perfekt att besöka som en dagsaktivitet om du bor i närheten. Här finns tillräckligt med nedfarter och variation för att alla i familjen ska kunna roa sig med passande skidåkning. Har du inte skidor? Inga problem. Vid Sunnerstabacken har du möjlighet att hyra skidor. Gör en spontan utflykt till Sunnerstabacken, packa med en god picknick och njut av skidåkning!

Snöprognos

 • Torsdag

  0 cm
  Molnigt
  22°
  3 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Sol
  23°
  3 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Sol
  24°
  2 m/s
Vad tycker du om Sunnerstabacken?
5
4
3
2
1
Jag1
Jag1 (Gäst)
2019-03-19
Funkar eftersom det ligger väldigt lokalt så man kan ju inte ställa skyhöga krav direkt. Inget för nybörjare eftersom nedfarterna är alldeles för branta (räknas som röd i lutning) och du har inte mycket plats på dig att stanna när du väl kommer ner. Det finns däremot en backe som är mycket mindre brant, den har däremot en skarp kurva så om det är första gången du åker så rekommenderar jag någon annan stans, t.ex Romme eller Säfsen.

JonasPertoft
2018-02-18 (Ändrad: 2018-02-18)
Det är en jättekort backe, men med tanke på hur platt det är kring Uppsala så blir man ändå positivt förvånad att hitta tre nedfarter. Backen är kort, men det går fort att komma upp och liftkortet billigt.

Om du har barn som ska lära sig åka första gången så är det inte optimalt. Två nedfarter är för branta. Den tredje är mindre brant, men smal och kan vara skrämmande om man aldrig åkt förut.

Ta med pulkor och annat, den stora Sunnerstagropen är Uppsalas pulkamecka (se bild). Perfekt för barn som tröttnar på utförsåkning eller inte vågar!

Emil
Emil (Gäst)
2016-02-05
+ det ligger nära Uppsala
+ det finns ändå rätt bra backar
+ finns lite hopp

- långsam lift
- inte så mycket att välja på
- korta backar

Sunnerstabacken är bra. Det finns 2 liftar och 3 backar. Sunnerstabacken är
Ett bra ställe att vara en dag.

Carina Lebhamre
Carina Lebhamre (Gäst)
2014-12-30
Så roligt att ha en egen backe i Uppsala! Supernöjd med allt efter att varit där med barnen i vintras! De hade så roligt hela dagen. Backarna är jättefina. Trevlig personal och bra backar!

Ruben Pettersson
Ruben Pettersson (Gäst)
2014-02-03
Den suger fett, lutningen är ungefär 5 grader man åker ner på två svängar på 5 sekunder och liften upp tar 5 min hoppet är vell okej men åker du högre upp kan du hitta 100 gånger bättre hopp ingen offpist heller
Jag säger bara åk inte dit om du inte är supernybörjare!
Men bättre än ingenting i alla fall

FBacklund
2012-03-06 (Ändrad: 2013-02-22)
Sunnersta är inte heeelt värdelöst som alla säger
(Jag säger inte att det är bra dock...)
När de väl får upp "parken" är den faktiskt helt ok
allt jag kan som har med skidor att göra, har jag lärt mig där
man drar ju hellre dit en kväll och hoppar, än att sitta framför datorn...

flanellmannen
2011-02-28
Alltid kul med en localbacke, när det är en bit till "lite större" backar. Synd bara att de, nuförtiden, inte lägger ner så mycket tid som de skulle kunna göra på parken :(

ecco87
2008-05-22
Tråkiga "backar" om man nu ens ska kalla det backar. Helt okej hopp 06/07. Liften är seg, går nästan fortare att gå upp.

Men helt okej om man vill lära sig att åka skidor och hoppa lite grana. men annars åk längre upp om ni vill åka SKIDOR.

2007-05-21
okej den som söker sig hit för att åka ner för backar. hmm åk längre. Men om du gillar hoppa så är hoppet 06/07 så sjukt skönt att det ej går att beskriva med ord. det tar alla andra hopp jag kört i nånsin. och vi har 2 rätt cleana boxxar :D Hoppet här är varje år nått av det skönaste. alla jibbers kan titta förbi nån gång ;)

Helena
Helena (Gäst)
2006-01-03
Frågan är vad man kan begära av en backe som ligger som Sunnerstabacken? Det är inte direkt så att du åker dit för skidsemester... Men en kväll nu och då när skidsuget sätter in alldeles för mycket funkar... Tänk på förutsättningarna i mellersta Sverige! Är dock glad att jag flyttat längre norrut med mer snö och bättre backar.

Visa fler recensioner (28)