Sunnerstabacken recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Sunnerstabacken?
5
4
3
2
1
Otilia
Otilia (Gäst)
2021-02-03
Billigt liftkort, helt ok backar, bra och enkla liftar. Liftkö beror på vad man väljer för dag att åka

Hanna
Hanna (Gäst)
2021-02-01
Även om man inte bör ha höga förväntningar på en lokal backe blev jag riktigt besviken. Väntade över en timme på att hyra utrustning, gick ganska lång väg ner till backen, väntade en halvtimme där på att köpa liftkort. ”Barnbacken” var smockad av människor och väldigt smal. Skulle inte rekommendera barn att prova åka första gången här, blir lätt en negativ upplevelse tyvärr. Liftkön tog typ 20-30 min. Sälj inte mer biljetter än vad det finns resurser för! (Billigt liftkort dock ca 150 kr /vuxen)

Jag1
Jag1 (Gäst)
2019-03-19
Funkar eftersom det ligger väldigt lokalt så man kan ju inte ställa skyhöga krav direkt. Inget för nybörjare eftersom nedfarterna är alldeles för branta (räknas som röd i lutning) och du har inte mycket plats på dig att stanna när du väl kommer ner. Det finns däremot en backe som är mycket mindre brant, den har däremot en skarp kurva så om det är första gången du åker så rekommenderar jag någon annan stans, t.ex Romme eller Säfsen.

JonasPertoft
2018-02-18 (Ändrad: 2018-02-18)
Det är en jättekort backe, men med tanke på hur platt det är kring Uppsala så blir man ändå positivt förvånad att hitta tre nedfarter. Backen är kort, men det går fort att komma upp och liftkortet billigt.

Om du har barn som ska lära sig åka första gången så är det inte optimalt. Två nedfarter är för branta. Den tredje är mindre brant, men smal och kan vara skrämmande om man aldrig åkt förut.

Ta med pulkor och annat, den stora Sunnerstagropen är Uppsalas pulkamecka (se bild). Perfekt för barn som tröttnar på utförsåkning eller inte vågar!

Emil
Emil (Gäst)
2016-02-05
+ det ligger nära Uppsala
+ det finns ändå rätt bra backar
+ finns lite hopp

- långsam lift
- inte så mycket att välja på
- korta backar

Sunnerstabacken är bra. Det finns 2 liftar och 3 backar. Sunnerstabacken är
Ett bra ställe att vara en dag.

Carina Lebhamre
Carina Lebhamre (Gäst)
2014-12-30
Så roligt att ha en egen backe i Uppsala! Supernöjd med allt efter att varit där med barnen i vintras! De hade så roligt hela dagen. Backarna är jättefina. Trevlig personal och bra backar!

Ruben Pettersson
Ruben Pettersson (Gäst)
2014-02-03
Den suger fett, lutningen är ungefär 5 grader man åker ner på två svängar på 5 sekunder och liften upp tar 5 min hoppet är vell okej men åker du högre upp kan du hitta 100 gånger bättre hopp ingen offpist heller
Jag säger bara åk inte dit om du inte är supernybörjare!
Men bättre än ingenting i alla fall

FBacklund
2012-03-06 (Ändrad: 2013-02-22)
Sunnersta är inte heeelt värdelöst som alla säger
(Jag säger inte att det är bra dock...)
När de väl får upp "parken" är den faktiskt helt ok
allt jag kan som har med skidor att göra, har jag lärt mig där
man drar ju hellre dit en kväll och hoppar, än att sitta framför datorn...

flanellmannen
2011-02-28
Alltid kul med en localbacke, när det är en bit till "lite större" backar. Synd bara att de, nuförtiden, inte lägger ner så mycket tid som de skulle kunna göra på parken :(

ecco87
2008-05-22
Tråkiga "backar" om man nu ens ska kalla det backar. Helt okej hopp 06/07. Liften är seg, går nästan fortare att gå upp.

Men helt okej om man vill lära sig att åka skidor och hoppa lite grana. men annars åk längre upp om ni vill åka SKIDOR.