Tännäskröket recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Tännäskröket?
5
4
3
2
1
Johan Persson
Johan Persson (Gäst)
2023-02-28
Bra pistat o inte jättemycket folk. Synd bara att K2 inte är öppet upp till toppen, krävs mycket snö då.
Skön o bra restaurang men inte kvällsöppet så ofta tyvärr.
Lugnt o bra ställe helt enkelt!

Ivo del Scandi
2021-11-22
Funäsfjällens lilla okända pärla:
åkning sker på två olika berg där liftarna går till toppen av bergen. Därifrån kan man välja pisterna som håller bra kvalité (tack vara lågt besökstryck). Eller så drar man ut i den glesa tallskogen vid sidan om pisterna eller på baksidan på bergen (men se upp för stup!).

Tännäskröket har bättre fallhöjd än både Ramundberget och Tänndalen men får något mindre snömängder

ErikWeiland1
2019-01-31
En riktig höjdare! Även om parken inte nu på senare tid oftast inte finns, det är dåligt preparerade backar, och gamla liftar tycker jag ändå Tännes är värt en femma. Eftersom backarna sällan pistas över natten, och det ofta kommer väldigt mycket snö, kan man få riktiga drömåk tidigare på morgonen. Senare under dagen finns det mycket mer orört bortom backarna med dropp, brant åkning men också mycket puder. Ta den gamla tvåstolsliften upp, droppa ner i nästan vilken riktning som helst och kör! Ganska brant på sina ställen men till slutet kommer man ner till en transportsträcka som tar en hela vägen tillbaka till liften. Om det är lite snö bör man dock passa sig för stenar så man inte repar skidorna/brädan. Finns även riktigt bra resturant och lättare åkning för barnfamiljer. Nästan inget folk alls så blir sällan uppåkt.

Johan
Johan (Gäst)
2017-12-30
Lugnt o bra! Perfekt för barnfamiljer och offpist om det är mycke snö!

Erik
Erik (Gäst)
2011-01-27
Eftersom jag är fostrad i berget som liten är det fantastiskt att komma åter med familjen. ATt kunna åka så mycket puder och skogsåkning samtidigt som jag åker med lilleman och princessan trodde jag inte var möjligt. Det gäller bara att vara före Funäsmaffian som kan sladda in på parkeringen efter snöfall. Sen finns det fantastisk brantåkning (även om det är kort) på K2. Dock kan det bli lång luftfärd om man tar fel väg:=)

Tännäskröket är mycket fantastiskt och vill du som förälder kunna få bra nära offpist utan att det påverkar övriga familjen är Tännes stället för dig. Sen har ju västra Härjedalen fantastiska möjligheter och närheten till Funäs, Tänndalen, Hamra och Ramundberget gör det som ett bra område. Prissättningen är mycket bra på liftkorten också.

Erik
Erik (Gäst)
2010-10-27
Vi var en familj 2 vuxna och 2 barn (5,8) som spenderade en fantastisk vecka i april 2010 på Tännäskröket.

Nypistade backar varje dag och det är bara att åka, åka, åka... Inga köer... Renar i skidbaken var trevligt och jättekul för barnen. Vi varvade med längdskidor på eftermiddagarna, för att njuta av tystnaden och ett fint, för oss tillräckligt långt, motionsspår. En pärla att återvända till om och om igen. Jättemysigt ställe med en fantastisk renfondue i restaurangen.

Om familjevänligt har ett annat namn, så är det förmodligen Tännäskröket.

mqi
2010-07-05
Min barndoms magiska berg. Har åkt varenda vrå på Bykröket, skog som backe, och jag har detta berg att tacka för min färdighet!

Ska man se rent krasst på anläggningen, och jag har ej varit här sen nyöppningen, måste jag säga att det är ett litet trevligt berg med fina backar. Pärlan är heltklart "Nålsia" och den stora, närmast perfekta, backen under linbanan. Denna har jag dock uppfattat är stängd nuförtiden!? I övrigt kan man konstatera fin skogsåkning.

Ser fram emot en comeback på detta berg, som har en speciell plats i mitt hjärta, för att testa alla nyheter!

Firefly
Firefly (Gäst)
2009-02-10
Tännäskröket är litet, men växer hela tiden. På det nya berget Mellan-kröket ligger backarna i en häftig terräng. Vid avstigningen på liften är det stup på bägge sidorna.

Jag med kusiner hade inte fått några indikationer på att Stolliften på nordsidan av Hem-kröket var stängd. Inga skyltar eller liftpersonal som säger att liften är stängd. Så vi åkte ner till dess dalstation för att kunna nå den svarta backen. Vi tog en blå backe som var markerad med en kryss-skylt (vi trodde de berodde på snöbrist) och åkte ner till liften. De dröjer länge innan man överhuvudtaget kan se liften, så vi var nästan ända nere då vi upptäckte att den var stängd. Shit!!! Vi gick med skidorna över ryggen uppför hela den svarta backen, det tog så där 1,5 timmar. Ett äventyr jag helst inte gör om!

När Tännäskröket byggt om/ny stolliften/stollift så att nordsidan kan nås, då blir anläggningen klart mycket bättre. Den svarta backen måste vara funäsdalsfjällens vassaste pist, troligen bättre än Prima i "Ramis".

Jag var där år 2007 - innan Funäsdalsberget byggdes ut!

Dubbis
2007-05-30
Återbesök i Tännäs efter 17 år. Här följer en revidering av tidigare rec.
Positivt: Att man överhuvudtaget satsar på att öppna, renovera och bygga ut. Berg/fjäll med rolig topografi = raviner, brant m.m. Vindskyddat. Inga liftköer (inte än iaf).
Negativt: Hur är den ekonomiska uthålligheten? Till årets säsong marknadsfördes hela systemet men efter ett tag meddelade man att stolliften endast skulle vara öppen sportlov och påsk. Sedan kom nästa meddelande - stolliften stängd hela säsongen. För er som inte vet så är skidåkningen under och kring stolliften klart bäst men liften är uppåt 40 år gammal och inte säker längre. För att återkoppla till den inledande frågan - man pratar om att renovera liften som ett alternativ till att köpa en ny eller bättre begagnad och undrar man om pengarna är slut. På det nya berget Mellankröket har man inte markpreparerat ordentligt innan snön kom. Stora stenar stack upp i liftgatan. Någon skyltning eller markering av nedfarter existerar inte - kan bli jobbigt för nybörjaren som inte vill hamna i "fel" backe.
Summering: betyg 3 får kvarstå, åtminstone tills nordsidan kommer igång igen. Utbyggnad av den 3:e toppen är i dagsläget osäker pga mark- och rättighetsstrul.

Fam, Tegenfeldt
Fam, Tegenfeldt (Gäst)
2007-05-30
Nu har vi åter varit uppe i Fjällvattnet och åkt i kröket. Det blev en liten besvikelse i år. Förra året när vi var uppe v6 och åkte i Kröket var det flera nedfarter öppna allt var helt toppen. när vi skulle äta lunch kändes det som man satt i en byggbarack bland plankor och maskiner. Varför går det inte att läsa om sådant på eran hemsida???. Där stod det att Kröket var helt öppet inte att det var en byggarbets plats. Vi hoppas att till nästa år då vi kommer upp att ni har alla nedfarter öppna.Det är helt underbart uppe i Tännä/Fjällvattnet.