Recensioner om Tatranská Lomnica

Skidorter i Slovakien
Vad tycker du om Tatranská Lomnica?
5
4
3
2
1
uttryck
2013-03-11
Var där en dag i slutet av januari då vi var i Zakopane i Polen, ca 50 min m bil. Hyffsad fallhöjd men högst upp isigt som fasen. Allra högst upp var det stängt då det var för lite snö. Ingen offpiståkning alls, pist eller tät skog. Söderexponerat berg. Moderna 6-/8-sittliftar. Lite omodern gondollift men det kommer tydligen en ny inom kort. Ganska få nedfarter. Ingen utmärkande charm men dock kul att prova på Slovakien för en dag.

IT-Milan
2013-03-04 (Ändrad: 2017-10-22)
Håller med att en dag kan vara lagom för Slovakien;-) Och om varannan lift står still så behöver det inte heller betyda att det hjälper att ta en dag extra...
På tal om kalhyggena så har TatraInvest/TMR (som försöker äga typ halva Slovakien, och bestämma allt) "utmärkt sig" på flera håll. Är man det minsta miljöintresserad och gillar långa backar med riktig fallhöjd så är Österrike flera klasser bättre (likaså Schweiz), trots att bergen i Slovakien inte är mycket lägre.

Niclas
Niclas (Gäst)
2013-02-25
Lomnica ligger ca en timmes bilresa från Zakopane och lockar med hög fallhöjd. Berget är lite som Lofsdalen i Sverige - flacka backar nertill och brantare upptill. Högst upp är det för brant för skidåkning - där gäller svindyr kabinbana både upp och ner till utsiktsstugan vilket ej ingår i liftkortet. De flacka backarna i nedre delen av berget omgärdas av ganska fula kalhyggen. Det kan bli ganska rejäla köer till liftarna i nedre delen vilket leder till frustration när man vill upp till de övre backarna.