Telluride

Skidorter i USA

Snöprognos

 • Torsdag

  9,8 cm snö
  Snö
  -6°
  2 m/s
 • Fredag

  1,3 cm snö
  Sol

  1 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  -1°
  3 m/s
Vad tycker du om Telluride?
5
4
3
2
1
olano85
2011-02-28
Jag var i Telluride två veckor februari 2011, det kändes som lagom lång tid för detta mysiga ställe.
Då det ligger mer avsides och svåråtkomligt än tex. Aspen och Vail var det även färre folk. Ofta kände man att man i princip hade backen för sig själv, och till offpisten var det aldrig långt. En lift upp, 10-30 min hike och sen var man där! För oss svenskar kändes det även som en hyfsat billig ort vad gäller allt; prylar, mat och boende. Särskilt som dollarn var låg (6,7).
Enda minuset var att människorna i 20-30-års åldern inte var så många samt att utelivet var relativt lugnt och ställena (pubar och restauranger) lätträknade. I övrigt ett grymt ställe som har mycket att erbjuda!

Henke B
Henke B (Gäst)
2010-11-12
Besökte Telluride första gången 98 och senast i somras. Var även där 2 veckor vintern 2008. En riktigt mysig by som håller hög std på gott och ont. En del av "Vilda västern" känslan har man lyckats bevara trots att det idag är ett exklusivt ställe. Skidanlägningen har utvecklats mkt senaste åren med ett stor off-pist område upp mot Palmyra Peak som idag är inom skidområdet. Det gör att vid bra snöförhållanden har man mkt bra offpistmöjligheter inom skidområdet. Stora delar av detta måste man hika till. (pistkartan är ej uppdaterad här på Freeride) Fullt möjligt att kombinera med ett besök i Silverton då det ligger 1-2 timmars bilresa bort beroende på snöförhållanden. Fantastisk natur med en by som verkligen ligger vid vägens ände. Liftkorten börjar närma sig 100 usd/dag så billigt blir det inte.

Svedje
2006-06-08
Det ligger ett super mysigt hotell i Rico, ca 45 min söder om T-ride där man får super god frukost, plus att det är betydligt billigare att bo här än i T-ride. Vi såg två stycken vargar när vi var där förra året i mars. Stort område, relativt brant, roligare om det har kommit lite snö "fluff". Mysig by. En liten pärla inte långt från Crested Butte ca 3,5 timme med bil. Vi hade season pass för Taos $450 som gällde i 70 dgr (inklusive 3dgr i T-ride) o vi skidade 14 dgr ca 32 dollar per dag.

Olle_S
2005-02-21
Min favorit i Colorado(av dom jag varit i). Ligger mer svårtillgängligt än Vail & gänget, vilket ger en mer avslappnad känsla och mindre folk. Otroliga offpistmöjligheter med lift upp och avslutnig i byn. Trevlig by med genuina vilda-westernbyggnader. Kan man tänka sig att bo 45min-1h från Telluride kan man hitta hotell med 40% rabatt på lift kort, bra deal då liftkorten ligger runt 75$/dagen (04/05).

Mest populära foto

Åkare: Michael Stolic Foto: Sverre F. Hjørnevik

Pistkarta

Pistkarta Telluride

Närliggande skidorter

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer