Silverton

Skidorter i USA

Snöprognos

 • Måndag

  1 cm snö
  Snöfall / Sol
  -2°
  6 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Halvklart
  -3°
  5 m/s
 • Onsdag

  2,3 cm snö
  Halvklart
  -10°
  6 m/s
Vad tycker du om Silverton?
5
4
3
2
1
olabrown
2009-01-09
Inga recensioner förvånar mig.
Jag var där för 3 år sedan. Innan dom öppnade för åkning utan guide.
Hur snön är beror givetvis på förhållande men man kan med största sannolikhet åka ospårat eftersom guiderna är extremt noga med att man inte åker upp all orörd snö.
$130 för en dag med guide var absolut värt det för min del. Helt otrolig åkning med flera olika hiker att ta och även olika svårighetsgrader. Jag vet att det hänt myckert förändringar i området det senaste åren och jag känner inte till hur det är nu. Men är man i närheten av Telluride bör man ta en dag av för att testa Silverton. Puderparadis!

Chester Tartsnatcher
Chester Tartsnatcher (Gäst)
2011-07-20
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Silverton är den bästa pulversvingen per dollar i USA.

Det är annorlunda, väldigt annorlunda på det under säsongens höjd, det styrs endast till 130 US $ per dag. Du är skyldig att bära en lavinflyvning, spade och sond (finns att hyra där) och åka skidor i grupper om 8, om du inte betalar för en privat guide. Då är det heli droppar för omkring $ 150 US en pop.

Du åker skidor där guiden säger och medan det rankas några människor, tar guiderna dig till den bästa snön på berget. Men den bästa delen av detta är att du inte behöver tweaked ut om de lokala hårda laddare som strimlar hela poden. Du kan koppla av och ta erfarenheten som ingen där annars. Det är hög höjd där snön är mjukt och även om det inte finns snöfall, kommer vindåterställningen att medföra vacker mjuk snö. Men de gör i genomsnitt cirka 400 tum snöfall per år och allt utom den högra sydliga exponeringen av berget är skidbar. Hissen är cirka 1900 vertikala fötter, börjar vid 10.400 fot och slutar på 12.300 meter, men man kan be att gå med i grupper som kommer att vandra ytterligare 900 vertikala fötter för att få tillgång till körningar med ca 1000 meter vertikal.

En annan galen egenskap är den stad där du fortfarande kan äta middag med en drink för mindre än $ 15US. Och ett anständigt rum för mindre än $ 60US en natt. Så även om liftkortet är dyrt, när du medeltar kostnaden för alla skidåkningsfaktorer, dricker, äter och sover, är Silverton ett av de billigaste destinationskidområdena i USA.

Området är öppet för regelbunden skidåkning torsdag till söndag. Med Telluride 2 timmar bort, Crested Butte eller Taos 3,5 timmar bort eller Aspen 5 timmar bort finns det några riktiga valmöjligheter för en veckas lång resa.

På senare tid verkar den bästa tiden att vara antingen februari eller slutet av mars.
Terrängen r00lz, snön r00lz och folket r00l.
Försök.

Mest populära foto

Åkare: Niklas Lundgren Foto: Niklas Lundgren

Pistkarta

Pistkarta Silverton

Närliggande skidorter

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer