Thredbo recensioner

Skidorter i Australien
Vad tycker du om Thredbo?
5
4
3
2
1
eriknilsson
2010-03-31
Thredbo är nog den bästa orten i Australien, men det betyder inte så mycket. Den är mindre än Perisher fast stämmningen är nog mer alplik. Aldeles för dyrt för vad mann får tillbaka. Det finns bussar från Canberra som kör varje dag som man kan kliva på i Jindabyne om mann bokar på internet. De heter Murray's och Lever's. Inte så farligt till pris.

De på Thredbo har försökt så gott de kunde att skapa en rolig skidort fast snö passar inte riktigt in i Australien. Är ni redan i Australien så bör mann passa på och uppleva något annorlunda fast två dagar räcker lungt och det är inte värt att åka till Australien för skidåkets skull.

Tove Ekdahl
Tove Ekdahl (Gäst)
2006-04-25
När det väl finns snö så är åkningen ganska bra tycker jag, men det är lite surt när man får downloada nerför halva backen för att den består av lervälling...

Har man lite tid o kompisar med bil så är Dead Horse Gap en bra offpisttur. Annars är Golfbanan schysst och lite mer lättillgänglig. När det precis snöat så gäller det att vara uppe med första liften, efter lunch är allt uppåkt.Det finns två bra parker och framförallt är det glad stämning på orten.

Att bo i Thredbo är jättedyrt, förutom YHA Hostlet, men tror det är relativt dyrt det med. Annars kan man bo i Jindabyne som är närmsta byn 3 mil bort. Då har man även valet att åka till Perisher, en annan skidort ca 3 mil bort den med. Det finns tyvärr inga bussar Jindabyne-Thredbo utan då är det tummen upp och lifta som gäller. Fråga nån efter "hitchingspot" där är det lättast att bli upplockad!

bjnbir97
2004-02-16
Vi var till Thredbo i juli 2003. Det var i början av säsongen. Kanonväder, men lite snö. Skidåkning är exklusiv i Australien, vilket också slår igenom i priset på liftkort, hyra grejer osv.

Vi var mkt nöjda efter en dag i Thredbo. Hel häftigt att åka omkring bland Eucalyptusträd.

Ganska flacka backar, men väl värt ett besök.
Man kan bo billigare i Jindabyne. Vi tog en Greyhoundbuss från Sydney. Åkte 22.00 och kom fram 06.30. Bussar går varje dag åt båda hållen.

anna_thoursie
2003-11-26
Thredbo är en bra skidort för den medelmåttige åkaren.
Jag var där i september och då fanns det inte mycket snö. Det var dyrt boende, men en stor upplevelse att åka skidor när det satt röda papegojor i träden.

Ett kul ställe att besöka bara för den goda sakens skull.