Val d'Isere recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val d'Isere?
5
4
3
2
1
jespersundstrom
2021-11-12
Mysig by, stora berg och fantastisk åkning, vad finns det att inte tycka om om Val d'Isere? Det skulle väl vara prisnivån då...

Efter flertalet besök kan jag bara konstatera att valdi sällan gör en besviken, oavsett förhållande bjuder det stora området på långa pister och obegränsad lättillgänglig offpist. Det lilla minus som finns är som sagt att prisnivån är generellt hög och det kan vara svårt att hitta bra lunchställen för en rimligt peng. Men med lite research och och annat lokaltips finns det även mysiga restauranger uppe på berget. Vad gäller afterski och nattliv finns även det så det blir över, personligen skulle jag dock rekommendera att skippa folie (eller ge det ett besök för att se spektaklet) och ta något trevligt hak nära snötorget i byn istället!

Finns relativt okej med boenden som erbjuder ski in ski out men inget är sådär jättelångt från snötorget och liftarna heller.

Där har ni det en relativt genompositiv recension om en riktigt go skidort!

frosthelena
2021-11-10
Spenderade en hel månad i Valdisere. Mina kompisar fixade ett litet rum hos en gammal tant till mig och jag njöt verkligen av detta lilla näste till paradis.
Vi åkte skidor mellan 5-9 h per dag och en massa randonee. En av de bästa resorna i mitt liv.
Valdisere är så vackert och tyvärr väldigt dyrt.


Anela
Anela (Gäst)
2021-11-03
Älskade backarna och offpisten, byn var inte den största men otroligt mysig och alla var snälla och trevliga.
Det var även smidigt att ta sig till Tignes via liftsystemet. Skidbussarna var lätta att hitta och gick i tid också. Overall: fantastisk upplevelse och hade gärna åkt tillbaka igen!


verbier1980
2020-03-09
Efter att inte varit i Val d Isere på över 40 år var det dags igen v10 2020.
Här finns backar som passar alla i överflöd. Tyvärr snöade det en hel del under veckan vi var där och pistmaskinerna var bara ute en gång verkade det som. Så det blev mycket puckelpist och allmänt jobbig åkning. Dåligt tycker jag med tanke på att liftkorten kostar en hel del. Lössnöåkare och andra med starka ben uppskattade det säkert men vi som på gamla dar vill ha lite manchester hade inte mycket att hämta denna vecka. Har varit mest i Italien de senaste 10 åren och där ser man pistmaskiner 3-4 i bredd direkt efter snöfall.
I övrigt kan man inte klaga på Val d Isere med mängder av restauranger och barer. Svårt att missa afterskin La Folie Douce i backen ovanför La Daille - den hörs och syns lång väg.
Bodde på Hotel L´Aigle des Neiges centralt med gångavstånd till liftar. Fint ställe med SPA , fina restauranger och fantastiks personal - kan rekommenderas.


moneysister
2018-12-28 (Ändrad: 2019-01-15)
Val d'Isere är skidorten som jag rekommenderar alla vänner som vill ha en skidresa med allt nära till hands. Det är skidorten som passar alla, från nybörjare och familjer till avancerade åkare. Gärna i kombination med UCPA-vecka. Det är en relativt snösäker ort och den är naturligtvis mycket mer spännande snörika dagar. Puderhetsnivån är därefter!

Liftarna finns centralt och står redo att ta dig åt alla håll och kanter. Det är ett relativt stort system som dessutom tar dig till Tignes och till Bonneval för den som önskar. (Däremot får du lösa hemfärden därifrån med heli eller en onödigt lång taxifärd.) Valdis system är stort och består av långa fina pister, härlig off-pist både just bredvid pist och mer avancerad sådan. Eftersom systemet är utbrett finns det ett stort utbud av offpist som inte kräver några större ansträngningar - en av de stora fördelarna med just Valdi. Det kan vara svårt att navigera men med en pistkarta till hands går allt att lösa. Största nackdelen skulle jag påstå att den stora pisten som leder till stan, Solaise express, står för. Där blir det alltid uppåkt och knökat framåt eftermiddagen.

Staden har ett trevligt afterski-nattliv, en relativt stor stadskärna med butiker och restauranger. Det omtalade Follie Deuce är ett måste. Stället ligger mitt i systemet och erbjuder en afterski utöver det vanliga, musiken hörs redan i liften och/eller i backarna när du närmar dig och stämningen är alltid på topp. Därefter rullar du förslagsvis ner till Grand Marnier, ett trångt litet hak strax nedanför Solaise för vin chaude tillsammans med allt och alla. Om du vill fortsätta in i nattdimman finns ett flertal nattklubbar ett stenkast ifrån varandra.



Pillard
2018-12-21
Om Chamonix är bästa staden i alperna att bo i så är nog Val d'Isere alpernas bästa skidort om man slår ihop allt. Min interna jury is still out on that one när det gäller Valdi vs Serre Chevalier men jag ska förklara varför.

Valdi har precis allt. Grym högalpin åkning, bra skog, bra piståkning (så länge man håller sig borta från Face Bellevarde eller Solaise frampå eftermiddagen. Uppe på Pisaillas kan jag gladeligen ligga och racea piståk en heldag utan att tröttna. Men det som får mig att tycka att Valdi är den bästa helheten är att den kompletta skidåkningen kombineras med en riktig by. Det är inget turistkomplex uppslängt på en bergsida. Det finns gott om bra restauranger och det finns nattklubbar och pubar. I Valdi finns det något för alla.

Att man ofta får mer av den snö som faller än man får i grannbyn Tignes gör ju inte saken sämre heller.

Val d'Isere kan nog vara lite svåröverblickbart om man är ny. Systemet är enormt och aningens svårnavigerat tycker jag nog själv. Det kan också hänga ihop med att jag bara åkt med UCPA och därför aldrig behövt fundera över navigering.

Den enorma storleken gör ju dock också att offpistvariationerna är närmast oändliga. Dock är puderhetsen också ganska stor men de gånger i varit där (4 olika resor) har vi alltid fått iaf något orört, oavsett hur vädret varit. Ett trevligt guldkorn om man kan få till det är ju annars att åka ner på baksidan av Pisaillas mot Bonneval och sen flyga helikopter hem. En sådan tur kan starkt rekommenderas och piståkningen ner till centrum efteråt när allt är nypistat och tomt är en bonus i sig. En sådan dag avslutas med fördel på Grand Marnier där man efter redan 2 vin chaude är synnerligen upprymd. Efter det finns många vägar att ta för en fortsatt trevlig kväll

Sen var det det där med jämförelsen med Serre. Valdi är klart bättre än Serre när det kommer till högalpin åkning och festen. En eftermiddag på Follie Deuce slår allt Serre kan erbjuda med hästlängder. Men man får stryka på foten när det kommer till pister och skogsåkning. Vad man prioriterar är förstås en smaksak.

JohannaEriksson
2018-12-21
Val D'Isere är byn som har allt och ger en tillgång till skidåkning i världsklass. Visserligen är det puderhets och man behöver vara först i liftkön för att få ta de första svängarna men letar man sig bara längre bort i systemet så går det att hitta fin orörd snö. Liftsystemet är väl utbyggt och det finns många backar i alla olika svårighetsgrader. Det enda som hamnar på minus kontot är att priserna är ganska höga här.


Matthias
Matthias (Gäst)
2018-12-11
Va där 13/1 18 i en vecka och det snöade varje dag utom en... 3-5m på hela veckan tror jag, så det var puder varje dag utom första. Bästa stället jag åkt till pga av snö mängden.tinge var avstängt i 4 dagar men det fanns mkt andra backar åka i.. finns nog något för alla där.. inte lika dyrt för en lunch som i val thorens tex.
Vet inte om jag åker dit igen för mina förväntningar kommer vara skyhöga efter senaste besöket där. Men helt klart värt att besöka minst en gång i livet

Rebecca
Rebecca (Gäst)
2018-12-06
Sjukt vacker och bra skidort! Uderbara backar och väl genomtänkt system. Både för nybörjare och mer avancerade åkare. Härligt utbud av restauranger både dag och kväll. Bra nattliv! Asfet afterski!!! Lite dyrt i allmänhet men så är det ju i Frankrike

NICCON
2018-03-21
Mycket bra skidort. Extremt stort med bra pister. Offpisten kan vara grymt bra om det har snöat mycket.