Val d'Isere

Skidorter i Frankrike
Val d'Isere innefattar även Tignes

Byn vid floden Isères källa skryter med Europas dyraste året runt-öppna matbutik, inte mindre än tre störtloppsbackar med världscupstatus, butiker som säljer Prada-lagg för fantasisummor, ett nattliv som vissa delar av säsongen är som hämtat från Medelhavsöarna, ni fattar - Val d’Isère vill vara värst. Samtidigt är det en löjligt pittoresk by som har funnits i en av Savojens mest avlägsna dalar sedan 1600-talet, och här finns skidåkning som gör nästan alla sorters åkare glada. Inte bara vildhjärnor och partytroll, även om de ofta är i majoritet.
Tillsammans med Tignes bildar Val d’Isère jätteområdet Espace Killy, uppkallat efter ortens hjälte, Jean-Claude, som kammade hem en hel del metall vid OS i Grenoble 1968. Han är inte ensam om att ha kört bra runt pinnar, ortens skidklubb påminner gärna om att de är den mest framgångsrika alpina klubben i Frankrike.
Egentligen har Val d’Isère bara två nackdelar - prisnivån, och den kanske längsta och krokigaste transfertiden i hela franska alperna.

Snöprognos

 • Onsdag

  3,9 cm snö
  Lätt slask

  5 m/s
 • Torsdag

  11,1 cm snö
  Molnigt

  1 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Sol
  -1°
  2 m/s
Vad tycker du om Val d'Isere?
5
4
3
2
1
moneysister
2018-12-28 (Ändrad: 2019-01-15)
Val d'Isere är skidorten som jag rekommenderar alla vänner som vill ha en skidresa med allt nära till hands. Det är skidorten som passar alla, från nybörjare och familjer till avancerade åkare. Gärna i kombination med UCPA-vecka. Det är en relativt snösäker ort och den är naturligtvis mycket mer spännande snörika dagar. Puderhetsnivån är därefter!

Liftarna finns centralt och står redo att ta dig åt alla håll och kanter. Det är ett relativt stort system som dessutom tar dig till Tignes och till Bonneval för den som önskar. (Däremot får du lösa hemfärden därifrån med heli eller en onödigt lång taxifärd.) Valdis system är stort och består av långa fina pister, härlig off-pist både just bredvid pist och mer avancerad sådan. Eftersom systemet är utbrett finns det ett stort utbud av offpist som inte kräver några större ansträngningar - en av de stora fördelarna med just Valdi. Det kan vara svårt att navigera men med en pistkarta till hands går allt att lösa. Största nackdelen skulle jag påstå att den stora pisten som leder till stan, Solaise express, står för. Där blir det alltid uppåkt och knökat framåt eftermiddagen.

Staden har ett trevligt afterski-nattliv, en relativt stor stadskärna med butiker och restauranger. Det omtalade Follie Deuce är ett måste. Stället ligger mitt i systemet och erbjuder en afterski utöver det vanliga, musiken hörs redan i liften och/eller i backarna när du närmar dig och stämningen är alltid på topp. Därefter rullar du förslagsvis ner till Grand Marnier, ett trångt litet hak strax nedanför Solaise för vin chaude tillsammans med allt och alla. Om du vill fortsätta in i nattdimman finns ett flertal nattklubbar ett stenkast ifrån varandra.Pillard
2018-12-21
Om Chamonix är bästa staden i alperna att bo i så är nog Val d'Isere alpernas bästa skidort om man slår ihop allt. Min interna jury is still out on that one när det gäller Valdi vs Serre Chevalier men jag ska förklara varför.

Valdi har precis allt. Grym högalpin åkning, bra skog, bra piståkning (så länge man håller sig borta från Face Bellevarde eller Solaise frampå eftermiddagen. Uppe på Pisaillas kan jag gladeligen ligga och racea piståk en heldag utan att tröttna. Men det som får mig att tycka att Valdi är den bästa helheten är att den kompletta skidåkningen kombineras med en riktig by. Det är inget turistkomplex uppslängt på en bergsida. Det finns gott om bra restauranger och det finns nattklubbar och pubar. I Valdi finns det något för alla.

Att man ofta får mer av den snö som faller än man får i grannbyn Tignes gör ju inte saken sämre heller.

Val d'Isere kan nog vara lite svåröverblickbart om man är ny. Systemet är enormt och aningens svårnavigerat tycker jag nog själv. Det kan också hänga ihop med att jag bara åkt med UCPA och därför aldrig behövt fundera över navigering.

Den enorma storleken gör ju dock också att offpistvariationerna är närmast oändliga. Dock är puderhetsen också ganska stor men de gånger i varit där (4 olika resor) har vi alltid fått iaf något orört, oavsett hur vädret varit. Ett trevligt guldkorn om man kan få till det är ju annars att åka ner på baksidan av Pisaillas mot Bonneval och sen flyga helikopter hem. En sådan tur kan starkt rekommenderas och piståkningen ner till centrum efteråt när allt är nypistat och tomt är en bonus i sig. En sådan dag avslutas med fördel på Grand Marnier där man efter redan 2 vin chaude är synnerligen upprymd. Efter det finns många vägar att ta för en fortsatt trevlig kväll

Sen var det det där med jämförelsen med Serre. Valdi är klart bättre än Serre när det kommer till högalpin åkning och festen. En eftermiddag på Follie Deuce slår allt Serre kan erbjuda med hästlängder. Men man får stryka på foten när det kommer till pister och skogsåkning. Vad man prioriterar är förstås en smaksak.

JohannaEriksson
2018-12-21
Val D'Isere är byn som har allt och ger en tillgång till skidåkning i världsklass. Visserligen är det puderhets och man behöver vara först i liftkön för att få ta de första svängarna men letar man sig bara längre bort i systemet så går det att hitta fin orörd snö. Liftsystemet är väl utbyggt och det finns många backar i alla olika svårighetsgrader. Det enda som hamnar på minus kontot är att priserna är ganska höga här.


Matthias
Matthias (Gäst)
2018-12-11
Va där 13/1 18 i en vecka och det snöade varje dag utom en... 3-5m på hela veckan tror jag, så det var puder varje dag utom första. Bästa stället jag åkt till pga av snö mängden.tinge var avstängt i 4 dagar men det fanns mkt andra backar åka i.. finns nog något för alla där.. inte lika dyrt för en lunch som i val thorens tex.
Vet inte om jag åker dit igen för mina förväntningar kommer vara skyhöga efter senaste besöket där. Men helt klart värt att besöka minst en gång i livet

Rebecca
Rebecca (Gäst)
2018-12-06
Sjukt vacker och bra skidort! Uderbara backar och väl genomtänkt system. Både för nybörjare och mer avancerade åkare. Härligt utbud av restauranger både dag och kväll. Bra nattliv! Asfet afterski!!! Lite dyrt i allmänhet men så är det ju i Frankrike

NICCON
2018-03-21
Mycket bra skidort. Extremt stort med bra pister. Offpisten kan vara grymt bra om det har snöat mycket.

eerik8
2017-12-29
Var där första gången i slutet av februari 2016 och då hade vi relativt gott om snö. Har bara varit i Val T innan och måste säga att man blir bortskämd av deras ski in-ski out, däremot måste jag säga att det var väldigt smidigt i Val D även om dem inte har en "ren" ski in-ski out. Skidområdet är stort och varierat med både höga toppar men även lite skogsåkning som man kan gömma sig i när det börjar snöa ordentligt. Kan bli en aning mycket folk ibland i vissa partier men det är sånt man får stå ut med om man vill åka till en ort som erbjuder både riktigt bra uteliv och bra skidåkning!

Annica Söder
Annica Söder (Gäst)
2017-12-15
Underbar skidort med de bästa backarna på högsta topparna. Både gamla och helt moderna liftsystem gör det så charmigt! Bra mat i alla restauranger både i pist och i byn!
Åse Hvalgren
Åse Hvalgren (Gäst)
2017-12-14
2017 v 8.
Ett skidsystem som erbjuder vidd o variation! Under just denna vecka förärades vi inte av snödump....men det är ett välskött liftsystem och backar, man kommer snabbt upp på berget från Val d’Isere. Våga prova de delar som ligger lite mer off, de överraskar!

clawsson
2017-12-04
Det du är ute efter finns i Valdisere! Piståkning, puderåkning, afterski, nattklubb, dekadens - ni hittar allt i denna mysiga lilla skidby. Piståkning - stor variation av isiga världscup backar till mysiga blåa nerfarter som Diebold som man kan carva ner för dagarna i ända. Puderåkning finns lätt tillgänglig i stora fält nära liften vid Manchet liften. För de lite mer äventyrslystna och rutinerade finns den klassiska couloir des pister. Afterski - spenderas bäst på Saalon! Spela Headfuckerpong med en småpackad brittisk trubadur som bakgrundsmusik. Tips "säg att du är säsongare och jobbar på något franskt j*vla hotell i närheten" så får du 2E rabatt på din HeadFuckerJug. När ni är klara med Saalon, så bör ni halka vidare mot Dicks. Där bjuds på 9E redbull vodkas + halvdan house med live fiol + bentuffa vakter som kommer slänga ut dig om du försöker klättra upp dig till DJn. Tro mig det händer. Låt mig sist men inte minst lyfta ett varningens finger för alfahanarna från förenta kungariket. De är bedrägligare än vad man kan tro efter sina 12 pints.

Njut av er resa!

För säsongsboende sök er till den mytomspunne Mr. Hamburger (mr. cash only). En sann entreprenör i ordets rätta anda.

Detta är den bästa skidbyn i Frankrike,och sannolikt också i världen!

Visa fler recensioner (106)

Mest populära foto

Åkare: James Adlington Foto: David Grahn

Skidresor

 • Go West
 • UCPA
 • Sunweb Sunweb har resor till Val d'Isere från bara 3679 kr. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Val d'Isere

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer