Ylläs recensioner

Skidorter i Finland
Vad tycker du om Ylläs?
5
4
3
2
1
Mikaela
Mikaela (Gäst)
2021-11-03
Ylläs, en av Finlands största skidort passar alla målgrupper men skulle 110% rekommendera att åka närmare påsk än runt jul - mörkret och folkmassan är mycket mindre på våren. Fina skidsystem och bra alternativ för mat och dryck. Hotel Saaga rätt vid liftsystemet har det lilla extra.

ylläs2012
ylläs2012 (Gäst)
2012-04-10
2 sidor, äkäslompolo och iso-ylläs

+ Pistade breda backar
+Endast liftköer vid gondolen, som ändå bara tar någon minut
+Skön park
+Längsta pisten i Finland, 3km
+Funparken är skön, bonk,double rainbow rail och ett fint hopp

-3km pisten blir uppkörd snabbt=isigt
-Parken blir också isig och landningarna blir som en grav i mitten..
-Vissa liftar stänger tidigare än andra=jobbigt att ta sig till andra sidan
-Stenigt mellan pisterna
-Rätt så dyrt

Anthon
2011-04-20
Ylläs är en bra backe för hela familjen, som jag nu besökt för andra året i rad. I år har dom två rätt så sköna parker samt två junior parker. Offpisten är otroligt bra bara man lär sig hitta de rätt ställena. (ifjol när jag var på kortare vistit så tyckte jag att offpisten sög.) Gondollifterna är riktigt bra( använde nästan bara den och streetliften), men annars sög resten av lifterna. (värdelös sittlift utan "fot"stöd för skidor/snowboard. Se upp så ni hittar till pisterna i tid när ni är i offpisten!!! (Jag hamnade på en trevlig 1.5 km promenad men pjäxor...

Plus:
+Fina parker
+ Offpisten
+ Finlands längsta pist
+ Familjevänligt
+ Bra pister
+ Gondolliften
+ Bra service
+ Bra Rails
+ Nästan inga liftköer
+ Väl planerad
+ Bra längdskispår

Minus
- Dyrt
- Ingen pipe
- Dålig sittlift samt långsamma ankarlifter
- För lungt kvällsliv
- Bra längdskispår
- Dåligt matutbud
- Mycket amatörer ute i backarna

uttryck
2010-03-31
Ylläs är ett riktigt trevligt ställe. Bra liftar, varierad åkning. Breeeda fina bra preppade pister är nog kännetecknet. Bra planerat system. Det är ordning o reda på finnarna, här lämnas inget åt slumpen. Inte kanske bästa partystället (där är Levi strået vassare men skidåkningsmässigt är Ylläs bättre). Bästa åkning är i 12:ans backe ner i dalen vid Jokeri liften, där kan man köra offpist på sidan om ifall man känner för det. Och så tar man sig gärna en varmchoklad m Minttu och en ljummen hallonmunk på det mysiga fiket nere i dalen där. Så här stor anläggning hade t ex svenska Dundret kunna ha varit men där ligger dom ljusår efter tyvärr. Ska man välja sida av berget för boendet så gillar jag nog Äkäslompolo sidan bättre, mer skog, mysigare. Iso-Ylläs sidan är lite tristare. Men boendet är förstås i topp som alltid. Nytt, fräscht och ALLTID med egen bastu. Det är ju i Finland. Rekomenderas varmt!

simon1234
2009-09-14
Om man ska åka i en backe i norra norrland så är det Ylläs som slår allt enligt mig

bra pris
bra backar

nackdelen är att det brukar blåsa upp till kraftiga vindar, men för de som gillar åka pudersnö, så är det en av de bästa ställen att vara på :)

Evert
Evert (Gäst)
2008-02-25
Jag är där flera gånger per vinter och oftast kring påsk och det brukar vara fint väder men ibland kalt och blåsigt.Nu har dom fixat gondollift och sittliftar. 29 liftar och 61 backar. bästa tiden är nog vid påsk.

N/A
2007-10-09
har varit på ylläs två gånger, 2005 och 2006. Ylläs var den första skidorten som jag var i utanför sverige. Väldigt många backar och även om det inte är så jättemånga hopp så har dom en rätt så bra park med boxar, rails, några hopp och en (iallafall när jag har varit där) ovårdad halfpipe. Enligt mig så är bästa sidan "Iso-ylläs" eftersom att jag gillar hopp och boxar, men dom har väldigt stor varietet på backar och ofta väldigt hög kvalite. det brukar vara långa köer på fiket men maten är bra. Jag har många bra minnen från ylläs och tycker att alla som har vägarna förbi borde åka dit.

jona_than
2007-01-04
först rättar vi tidigare recensioner, ylläs är inte finlands högsta fjäll, däremot har ylläs finlands längsta åk på 3 km.. har varit dit några gånger de senaste åren och det jag kan säga är att det är ett berg som passar alla.. det finns en någorlunda hyfsad park, både branta och flacka åk, en aning offpist, crossbana, mm.. det är nog inget berga man åker till om man bara vill åka offpist eller bara park, men blandningen av åk är bra. däremot är vädret för det mesta mindre bra, med dimma, kyla och snöstormar.. men skalll man åka i finland så tillhör nog ylläs top 3 begen: ylläs, levi & ruka..

Rautio
2007-01-04
Ylläs är ett bra och skönt ställe.

+ Långa backar
+ Stor och bra park

- Långsamma liftar, tar lång tid och åka upp högst
- Mycket folk, de var mycket folk när jag var där
- Ofta kallt

Sammanfattnings vis kan jag säga att Ylläs är en bra backe, skön och stor park och det är där man hänger nästan hela tiden.

N/A
2003-02-21
+
-De längsta pisterna i finland,3km.
-Bra offpist möjligheter, allt från lätt till ganska krävande åkning.
-Rolig crossbana.
-Inte så mycke folk.

-
-Ofta snöstormar, dimma på toppen och iskallt.
-Inga riktigt krävande pister.
-Tråkig by och dåligt nattliv.
-Dyr mat i butikerna.