Warner Nickerson vann Red Bull Homerun i Åre

Warner Nickerson från USA, med 41 FIS-segrar i bagaget, vann på påskdagen det folkliga störtloppet Red Bull Homerun i Åre.

I kamp med 500 medtävlande, som alla startade samtidigt från Åreskutans topp, lyckades amerikanen Warner Nickerson bryta skidåkarbröderna Jon och Hans Olssons tidigare dominans i tävlingen. Inte illa av Warner Nickerson med tanke på att han samma morgon inte ens hade tänkt att ställa upp i tävlingen. Men så blev han övertalad att köra som föråkare och filma banan, och sedan fortatte övertalningskampanjen och han gick med på att ställa upp även i själva tävlingen. Nickerson fick en halvtaskig start och var på 30:e plats inledningsvis. Men han fick snabbt upp farten och stod för en imponerande upphämtning där han gick i mål som segrare på tiden 4 minuter och 36 sekunder. En bra tid med tanke på det slaskiga föret men en bra bit ifrån Jon Olssons rekordtid på 3 minuter och 44 sekunder.

Tvåa kom hemmaåkaren Felix Monsén, sex sekunder bakom Nickerson, följd av landslagsmeriterade störtloppsåkaren Daniel Ericsson på tredje plats.
Snabbast i damklassen var Felicia Lekedal på 6 minuter och 17 sekunder. I snowboardklassen var Erik Nylander återigen först över mållinjen på tiden 7 minuter och 2 sekunder. Fullständig resultatlista finns här.

Det var femte året i rad som Red Bull Home Run avgjordes i Åre. Efter en påskhelg med blandat väder avgjordes årets upplaga i strålande solsken, måttlig vind och vårslaskig snö. Målfållan kantades av cirka 3 000 åskådare – ett nytt publikrekord för tävlingen. Kort efter målgången kröntes vinnarna i klasserna ”snabbast ner”, ”snabbaste tjej”, ”snabbast på snowboard” och ”bästa utklädnad” på säsongens största afterski.

Om du vill se en bild på dig själv eller någon du känner som körde loppet hittar du bilder på samtliga deltagare här.

Text: Fredrik Tacacho
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.