MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION

Vattendroppe

Turtok
Forumvärd
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Det verkar som att jag fått chansen att (delvis) besvara min egen fråga som jag skrev ner ovan! :D

Sladdade slask med
@xviggenx på Snashögarna och Åreskutan i slutet av Juni, vi lyckades till och med få till lite film från tillfället:
Jag åkte då på en av carbon 98-protosarna, ryktet säger att jag testade den proton som blir närmst det som ska gå i produktion till höst.

Jag börjar med en liten disclaimer, det var inte så väldigt varierande underlag som fanns tillgängligt, och inget jävligt. Antingen perfekt corn/slask eller sådan som riktigt suger fast, något annat fanns inte direkt tillgängligt.

I stora drag, på det underlaget som fanns tillgängligt i alla fall, kan jag inte mer än hålla med min vapendragare på snön. Skidan är total åkglädje i lättviktsformat. Det känns som att en fått superkrafter och en flyger iväg över snön med total kontroll och kan göra precis vad tusan en vill! Riktigt mäktig känsla. Skidan går (i detta bra före i alla fall) riktigt bra i brant, teknisk terräng såväl som långt carvande på snöfält. Carvea på en femöring, inga problem, hoppsvängar inga problem, lägga elvor inga problem helt enkelt. I bra före kan jag gå i god för att det är en skida som klarar allt galant. Jämfört med mina K2 hardside är den (inte så förvånande kanske) betydligt mer modern i hur den vill drivas och har en betydligt mer centrerad och balaserad känsla. Här får skidan helt enkelt högsta betyg!

Om jag fick välja skulle jag vilja testa skidan också i lite skrotigare före. Det är trots allt en carbon-skida med, för en sådan här skidas snitt, rejält tilltagen rocker i både tip och tail samt lite kortare radie (19-ish meter om jag inte minns fel?). Min erfarenhet säger mig att det kan vara jobbigare att ha att göra med vid strulare före, speciellt i mer teknisk och brant terräng.
 

MnO

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Så här när sommaren har släppt greppet och det börjar dra sig mot vinter tänkte vi att det är dags för en uppdatering om vad som har hänt med Opinion den senaste tiden. Opinion har ju som bekant gått från att vara en modell till att bli en hel serie skidor och efter en del testande i vintras och nu under hösten på glaciärer är ytterligare utökningar på gång, vilket tidigare har antytts i tråden. Ett flertal nyheter, som alla är baserade på Opiniongeometrin är i startgroparna. Det är i viss mån sånt som redan har sagts i tråden, men iom att en del saker har förändrats sedan senast är det lika bra att gå igenom vad som kommer att hända den närmaste tiden:

I korthet:
* Lättviktarna Opinion 98 och 108 Carbon lanseras 1:e december. Planen är 179, 186 och 193cm, men det är inte säkert att alla längder finns i den limiterade första upplagan.
* Opinion 108 Charger lanseras. En metallstinn laddarskida för den som kör hårt.
* Opinion 108 (standardversionen) utökas med 193cm
* Opinion 88 i standardkonstruktion och carbon kommer att testas under vintern för lansering 2016/2017.


Opinion Charger och Carbon

Lite mer ingående om respektive punkt:

OPINION 98 CARBON och 108 CARBON

Under senvintern byggde skidfabriken ett antal prototyper i syfte att lätta upp de två smalare Opinionvarianterna 98 och 108. Tanken är såklart att de ska optimeras för toppturer eller för friåkare som föredrar skidor med låg vikt av andra anledningar. Opinion är relativt lätt redan i originalkonstruktionen, så med ett antal tweaks finns det möjlighet att bygga riktigt lätta skidor. Den konstruktion som presterade bäst är en avancerad lösning med en hybridkärna baserad på poppel, men med stringers av isocore, bok och en mindre mängd bambu. Utöver det består laminatet av två lager pre-preg glasfiber, två lager formskuren pre-preg kolfiber samt en, i jämförelse med standardOpinion, lite större andel tubecomb i tip och tail. I våras testade xJonx skidan ingående och kunde då verifiera att konstruktionen känns mycket lyckad.

Under sensommaren och hösten har testerna fortsatt på glaciärer och konstruktionen har trimmats en aning, framförallt med en mindre andel bok. Det ger en ytterligare viktminskning på ca 100 gram per skida jämfört med vårens utvalda prototyp, utan att åkegenskaperna försämras. Jag har själv inte testat den senaste varianten än, men det låter onekligen lovande. Den kommande produktionskonstruktionen är därmed spikad. Vikten för Opinion i carbonvarianterna kommer att bli 1500 g för 98:an i 186cm och 1600 g för 108:an i samma längd.

Ett gäng från Åre Skidfabrik var i helgen på Juvasshytta i Norge och testade de båda nya carbonOpinionerna. Intrycken var mycket positiva. Mycket hög pistprestanda för viktklassen, bra svar i skär både på hårt och i eftermiddagens höstslask var mer oväntat än kommentarer om otrolig åkglädje och mycket ”pop” i svängövergångarna. Naturligtvis blir skidor som är så lätta aningen oroliga när det är slagigt på plana skidor, men så länge man kör på kant fanns mycket stabilitet att hämta även i uppkört "halvslask" ala Juvasshytta. Skidfabriken har efter dessa lyckade tester beslutat att gå snabbare fram än planerat när det gäller lanseringen av carbonmodellerna. Egentligen tillhör de 2016/17 års sortiment, men eftersom de känner att de är så långt fram i produktutvecklingen kommer en Limited Edition lanseras redan den här säsongen. Opinion Carbon 108 och 98 släpps därmed 1 december (grafik är på gång just nu).

Här ses ett ett kort videoklipp på Opinion 98 Carbon, där Stefan Cederberg (aka Extrem-Stefan) kör i hård pist på Juvasshytta: https://www.facebook.com/Extremskis/videos/907473809288931/

OPINION 108 CHARGER

I prototyptillverkningen för Opinion 118 snubblade vi över en riktig prestandaversion med samma grundkonstruktion som Project 110 i en av de mest biffiga varianterna. Lätt poppelkärna, två lager 0,4 mm titanallager och gummidämpning i tip och mail var receptet. I 118mm:s bredd blev det lite för maffigt, men vi blev också sugna på att testa den konstruktionen i ett smalare format. Vi testade den i 108-bredden och det är en mycket lämplig bredd för den typen av skida.

I våras byggdes ett antal prototyper som bl.a. testades av mig, MarkusO, xJonx, PNyberg och LawndartGustav (Gustav Olin) i både Alperna och Åre. De konstruktioner som testades var olika varianter av träkärnor och olika varianter av tip/tail-material. En efter en gallrades ut och kvar fanns till slut en skida som i princip är idenstisk med grundkonstruktionen i Project 110 om än med en helt annan geometri. Prototypen hängde sedan med Extrems åkare Alexander Olofsson upp till NM i Gränsen där det slutade med en respektfull 14:e-plats. Extrem har nu beslutat att inkludera 108 Charger i linjen, vilket ger ett mycket bra tillskott för hårt åkande, eller stora personer som tycker att den vanliga Opinion är för snäll. I och med detta finns alltså Opinion i tre varianter i bredden 108: Opinion 108, Opinion 108 Carbon och Opinion 108 Charger. Dessutom lever Project 110 kvar, vilket ger ett digert utbud i breddklassen från Extrem.

Tanken med de tre modellerna är logisk. Opinion 108 är utgångspunkten i sin karaktär av en modern, lekfull friåkningsskida. Carbonskidan är för dig som vill ha en ännu snärtigare och poppigare upplevelse och som vill ha lättast möjliga skida när du går uppför. Charger är en skida som ha behållit mycket av lekfullheten tack vare geometrin, men den har en bastant pondus som härstammar från ökad dämpning och metalltillskottet. Det är framförallt på hårt och krävande uppkört underlag som Chargern verkligen kliver fram. I det läget känns arvet från Åredundraren Project 110 med stabilitet i skär och lugna karaktär över stök och bök. Chargern kommer inte att passa alla, men för de som säker en modernt formad skida med mycket stuns i rekommenderas ett test. Helt enkelt en väldigt modern Chargerskida.

Rent formellt tillhör även Chargern 2016/2017 års sortiment, men även i detta fall har Extrem bestämt sig för att släppa den tidigare. I detta fall i samtliga längder (179, 186 och 193cm) den förste december. Grafiken kommer att vara en svart-grå-orange version av årets Opiniongrafik som jag personligen håller för en av de snyggaste varianterna.

OPINION 108

Här kommer 193cm att lanseras samtidigt som ovan nämnda skidor. Formarna tillverkas just nu.

OPINION 88

På teststadiet finns även en riktigt litet glädjepiller. Skidfabriken har byggt och testat Opinion 88 samt Opinion 88 Carbon. Varken jag eller någon annan i åkargruppen har hunnit testa dessa ännu, men initala rapporter tyder på en reptilsnabb kantrespons och en fullt acceptabel offpistprestanda. Speciellt i alpländerna är lite smalare friåkningsskidor populära och Extrem vill med den här bredda sitt utbud till nya kundgrupper. Dessa kommer båda att prototyptestas i vinter och sen lanseras 2016/17 vid ordinarie tidpunkt. Fabriken hälsar att det bara är att hojta till om ni är uppe i Åre så kan ni testa prototyperna i vinter.

/MnO
 
Senast ändrad:

Glisseur

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
108 Charger = I approve of dis.

118 Charger = ja tack. Föredrar
@AreSkidfabrik kanelbullar eller vetelängd? Eller ska jag göra hembesök hos Sverre direkt?
 

erik_lagg

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Ser intressant ut.
"Charter är en skida som ha behållit mycket av lekfullheten" - har ni breddat målgruppen med den nya charterversionen av opinion? Kanske dags för Stig-Helmer att köpa nya skidor ;-)
 

bootfitta

Medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
erik_lagg sa:
Ser intressant ut.
"Charter är en skida som ha behållit mycket av lekfullheten" - har ni breddat målgruppen med den nya charterversionen av opinion? Kanske dags för Stig-Helmer att köpa nya skidor ;-)
Freudiansk felskrivning? Håller MnO på att bli en charter-hjälte?
 

Mountain_Man

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Mountain_Man sa:
Som om det inte fanns nog med lagg ...

Måste säga att det inte känns speciellt nyskapande att sätta ihop ännu en onequiver/everyday skida. Det blir lite som att skärpa morakniven i ett fåfängt försök att få den att matcha ett multifunktionsverktyg. Och ärligt talat är det ju så mycket roligare med kompromisslösa specialverktyg som verkligen glänser inom sitt användningsområde.

Mitt råd är, skit i everydaykonceptet och lös det problem som vi alla stöter på när det ska ut och köras stora och små berg. Vilken skida ska jag ta med idag? Det är oftast något som hindrar att man får med sig alla fyra skidorna utan av plats eller viktskäl får nöja sig med ett par.

Ta fram ett koncept där man lätt och smidigt kan få med sig 3 skidor utan större vikt eller utrymmesproblem. Vad jag tänker mig är ett kit/quiver med 3 olika skidor och en bindning. Bindningen ska kunna fraktas separat och med ett lätt handgrepp flyttas mellan skidorna. Skidorna förvaras i ett specialtillverkat multifodral vilket gör det lätt att transportera och hantera dem. Visst är det det här vi alla egentligen vill ha ... eller?

Jag tänker mig ett grundkit med tre skidor och en bindning (gärna med gåfunktion). Skidorna ska vara special inom följande område.

A. Pistskida
B. Offpistskida
C. Lössnöskida

Tänkte inte fördjupa mig i detaljerna, men varje skida bör vara "top of the line" i sin kategori.

Tänk nytt - tänk rätt!
;-) /MM
Tar mig friheten att citera mig själv (2012-09-28), vi närmar oss ... dags att paketera? :)

/MM
 
Senast ändrad:

PatrickSthlm

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Kul att ni forsätter att tänka på oss lite längre och tyngre åkare! Ser fram emot att testa de tre varianterna av 108an i 193cm för att komma fram till en lämplig ersättare till mina LDE 194.
 

waxoff

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Mountain_Man sa:
Mountain_Man sa:
A. Pistskida
B. Offpistskida
C. Lössnöskida

Tänkte inte fördjupa mig i detaljerna, men varje skida bör vara "top of the line" i sin kategori.

Tänk nytt - tänk rätt!
;-) /MM
Tar mig friheten att citera mig själv (2012-09-28), vi närmar oss ... dags att paketera? :)

/MM
Fast egentligen håller ju inte din kategorisering A. B. C. heller eftersom det serien nu består av:

Offpistskida (98mm)
Offpistigareskida (108mm)
Offpistigastskida (118mm)

vidare har vi:
Offpistigareturskida (108mm carbon)
Offpistturigareskida (98mm carbon)

samt rundar av med:
Offpistigarebrännarskida (108mm titanal)

Dessutom pågående påfyllning av Knapptoffpistskidor I 88mm-varianterna.

I övrigt bifaller jag
@Glisseur i en hemställan om en Offpistigastbrännigareversion 118 Ti.
 

MnO

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
erik_lagg sa:
Ser intressant ut.
"Charter är en skida som ha behållit mycket av lekfullheten" - har ni breddat målgruppen med den nya charterversionen av opinion? Kanske dags för Stig-Helmer att köpa nya skidor ;-)
Haha, det var ju en riktigt rolig felskrivning. Jag hade inte märkt att Windows 10 har en alldeles egen autocorrect även om man skriver med tangentbord. Briljant. Eller också inte. Men inte desto mindre borde ju 108 Charter faktiskt ha en helt egen målgrupp...
 
Senast ändrad:

MnO

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
JohanSundstrom sa:
Kul att det händer lite! :D

118 är oförändrad antar jag?
Ja, version 2.0 lever kvar i oförändrat skick. Focus har lagts på utvecklingen av de övriga eftersom vi är mycket nöjda med 118 i nuvarande format.
 

Halvsmurfen

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Det hade varit kul att veta hur bra Opinion serien säljer. Jag förstår att man inte kan lägga ut försäljningssiffror men något uttalande i stil med "bra men intresset ökar nu när vi har fler varianter" hade varit intressant.
 
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Hej alla, här är grafiken på Opinion 108 Charger (den slutgiltiga), samt Limited Edition-grafiken på Opinion 98/108 Carbon2. Tänkte att det är kul om grafikerna släpps först här.

OPINION 108 CHARGER
Håller på att byggas just nu i fabriken i längderna 179, 186 och 193 cm. Färdig för leverans 1 november.

OPINION 98 & 108 CARBON2 - LIMITED EDITION
Printade topsheet anländer till skidfabriken ca 10 november och sedan gör vi en handnumrerad Limited Edition (likt LDE) på denna grafik som bara släpps en gång. Upplaga ej helt bestämt än, men ca 10 par per modell och längd. Skidorna kommer att numreras #1 OF #10 och sedan kommer inga fler att göras. Till nästa år är det sedan en ny grafik. Skidan med grön ton är 98:an och skidan med brun ton är 108:an. Färdig för leverans 1 december.

Ovanstående skidor, samt vanliga Opinion 108_193 cm, kommer att finnas med på alla försäsongstester.@Halvsmurfen: Försäljningen på 118 är bra för sin bredd (även om många på detta forum tycker att 118 mm är en normalbred friåkningsskida så tycker inte gemene skidåkare det). Försäljningen på 98 och 108 har gått jättebra, vilket känns väldigt roligt. Även utomlands har dessa två modeller fått fantastiskt mottagande. Var t.ex. i England i går och besökte en skidspecialistbutik söder om London. Ägaren tyckte att Opinion 98 var årets roligaste skida i all-mountainsegmentet.

@Hasse-Lindborg: Vi får se. Ska vi göra kortare längder än 179 cm så måste göra om rockerkilarna helt, annars blir det så liten åkyta kvar på skidorna. Med andra ord så innebär det en ganska rejäl investering, men vi har tänkt på det!

// Calle och de andra på skidfabriken
 

bootfitta

Medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
AreSkidfabrik sa:
@bootfitta: Förstår inte riktigt frågan.
Om du tar en skida som är 188cm av märket k2 och en skida som är 188cm från Atomic och ställer de mot varandra så brukar det skilja ganska mycket längdmässigt, det jag undrar är om Opinion-skidorna är långa eller korta för sin längd.
 
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION

@bootfitta: Ah, ok. De mått som vi anger på skidorna är det mått som uppstår då vi ritar dem i CAD. Alltså den längd som sedan belaget kommer att få.

När man sedan lägger till rocker och spann så "krymper" ju skidorna lite. Är man t.ex. exakt 186 cm lång och står bredvid en Extremskida så kommer man vara ca 2 cm längre än själva skidan.

Det finns ingen direkt branschstandard på detta (tyvärr), utan alla skidmärken har sitt eget sätt att mäta. Vanligast är dock att mäta som vi gör eller helt enkelt "eftermäta" och se hur lång skidan blev.

// Calle
 

Hasse_Lindborg

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
AreSkidfabrik sa:
@Hasse-Lindborg: Vi får se. Ska vi göra kortare längder än 179 cm så måste göra om rockerkilarna helt, annars blir det så liten åkyta kvar på skidorna. Med andra ord så innebär det en ganska rejäl investering, men vi har tänkt på det!

// Calle och de andra på skidfabriken
Danskan är besviken och säger att hon inte kan åka på något annat skidmärke....

Jag säger att du skall skicka ner en 108 Carbon till mig.

//Hasse
 
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION

@DrJ: De kommer att finnas hos några utvalda skidbutiker i Sverige från 1 dec, så kontakta den butik där du normalt handlar prylar och förboka ett par.

// Calle
 

DrJ

Medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
AreSkidfabrik sa:
@DrJ: De kommer att finnas hos några utvalda skidbutiker i Sverige från 1 dec, så kontakta den butik där du normalt handlar prylar och förboka ett par.

// Calle
Ok men det är alltså bara carbon 98:an som kommer att ha den gröna limited ed grafiken? Jag vill ju ha den vanliga 98:an. Eller jag hade ju gärna tagit båda, är ju lite sugen på nya turlagg också :) Men riktigt så djupa fickor har jag nog inte...

Edit: Hur stor skillnad är det mellan carbon och icke carbonvarianterna? Är det bara jättekorkat att ta carbonvarianten för en allround sverigeskida med någon enstaka turvecka? Om man jämför skillnaden mellan carbon och icke-carbon opinion jämfört med skillnaderna mellan carbon och icke-carbon projekt 100?
Jag knappt 80kg, 190 cm rätt medioker åkare som trivs fint på mina opinion 118.
 
Senast ändrad:
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION

@DrJ: Yes, det är enbart Opinion 98 Carbon2 Limited Edition som kommer att ha den gröna grafiken.

Opinion vs Opinion Carbon2: Samma "grundkänsla" i skidorna, alltså flex-stabilitet-kantgrepp-åkkänsla, men framförallt två skillnader (1) Carbon2-varianten ger en mycket mer ofiltrerad åkupplevelse jämfört med den mer dämpade "vanliga" Opinion, samt (2) Carbon2-varianten har även mer "pop" i framförallt svängövergångarna än "vanliga" Opinion. Inte direkt samma nivå av skidanalys som Mno & Co, men jag hoppas du förstår.

Project 100 vs Opinion Carbon2: Väldigt stor skillnad. Project 100 är ju en väldigt dämpad skida (mycket mer än "vanliga" Opinion) och på grund av dess shape och rockerprofil är den ju mer pistprestandaorienterad än hela Opinionserien. Egentligen två modeller på varsin ände av all-mountainsegmentet om jag ska vara ärlig. Därför svårt att jämföra dem.

Alltid svårt att ge råd, men bästa tipset är väl att testa skidorna mot varandra på något av försäsongstesterna?

// Calle
 

xviggenx

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Tror det är dags att inom kort ta med bullpåsen förbi fabriken en eftermiddag och gå in och live-klämma lite på min älskling Opinion 98an. Ska bli rejält kul att få se den och Carbon2:an i sin slutgiltiga form, har ju mest stiftat bekantskap med dom i sitt Vita Blixten™ utförande i diverse prototyp-stadier.

Bra jobbat hörni!
 

Piglet55

Medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
AreSkidfabrik sa:
@DrJ: Yes, det är enbart Opinion 98 Carbon2 Limited Edition som kommer att ha den gröna grafiken.

Opinion vs Opinion Carbon2: Samma "grundkänsla" i skidorna, alltså flex-stabilitet-kantgrepp-åkkänsla, men framförallt två skillnader (1) Carbon2-varianten ger en mycket mer ofiltrerad åkupplevelse jämfört med den mer dämpade "vanliga" Opinion, samt (2) Carbon2-varianten har även mer "pop" i framförallt svängövergångarna än "vanliga" Opinion. Inte direkt samma nivå av skidanalys som Mno & Co, men jag hoppas du förstår.

Project 100 vs Opinion Carbon2: Väldigt stor skillnad. Project 100 är ju en väldigt dämpad skida (mycket mer än "vanliga" Opinion) och på grund av dess shape och rockerprofil är den ju mer pistprestandaorienterad än hela Opinionserien. Egentligen två modeller på varsin ände av all-mountainsegmentet om jag ska vara ärlig. Därför svårt att jämföra dem.

Alltid svårt att ge råd, men bästa tipset är väl att testa skidorna mot varandra på något av försäsongstesterna?

// Calle
Hmm det börjar ju faktiskt rycka lite i köptarmen....

Vad ligger ett par Opinion 98 Carbon2 på? Går dom att få under 10k inkl med ett par kingpin ? ;-)
 

DrJ

Medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
AreSkidfabrik sa:
@DrJ: Yes, det är enbart Opinion 98 Carbon2 Limited Edition som kommer att ha den gröna grafiken.
text text

Project 100 vs Opinion Carbon2: Väldigt stor skillnad. Project 100 är ju en väldigt dämpad skida (mycket mer än "vanliga" Opinion) och på grund av dess shape och rockerprofil är den ju mer pistprestandaorienterad än hela Opinionserien. Egentligen två modeller på varsin ände av all-mountainsegmentet om jag ska vara ärlig. Därför svårt att jämföra dem.

Alltid svårt att ge råd, men bästa tipset är väl att testa skidorna mot varandra på något av försäsongstesterna?

// Calle
Jo att skillnaden är stor mellan opinion och projekt 100 vet jag men jag tänkte om man kunde göra någon sorts jämförelse mellan carbon projekt 100 och den vanliga projekt 100, tyckte att carbon projekt 100 gick fint i lite stökig pist ändå trots kolfibern men jag antar att carbon projekt 100 ändå är mer dämpad än carbon opinion 98?

Får se om jag kommer iväg på testhelg i år så man får testa!
 
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION

@DrJ: Du har helt rätt i din jämförelse mellan Project 100 Carbon och Opinion 98 Carbon2. Project 100 Carbon är ju egentligen en väldigt lätt all-mountainskida, medan Opinion 98 Carbon2 är en mer renodlad toppturskida. Detta återspeglas även i vikten då en Project 100 Carbon @186 cm väger 1850 g och en Opinion 98 Carbon2 @186 cm väger 1500 g. Men eftersom Project 100 är mer dämpad än Opinion 98, så är kanske steget mellan "vanlig" och kolfiber ungefär lika stort.

Carbon2-konstruktionen är vår hittills mest avancerade konstruktion med bl.a. två formskurna lager av pre-preg kolfiber, samt en hybridkärna av poppel, bambu, isocore och bok. Detta gör konstruktionen väldigt dyr och försäljningspriset kommer att landa på 7995 kr (@Piglet55).

// Calle
 

xviggenx

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Kan väl ta och lägga in testrapporten på serien från säsongens prylnummer.
118:

108:

98:
 

MarkusO

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
xviggenx sa:
Kan väl ta och lägga in testrapporten på serien från säsongens prylnummer.
Känns som de prickat beskrivningarna bra får jag säga. 118 som det lite matigare alternativet, 108 som den lättåkta lillebrorsan och 98mm som det lekfulla alternativet till Project 100 med turpotential.

Väl skrivet! :)
 
Senast ändrad:

badtant

Medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Någon som testat både vanlig Opinion 108 samt Charger 108? Står i valet och kvalet...

Har bara teståkt den vanliga som jag gillade för dess lekfullhet och lite kortara radie (jämfört med många andra skidor av samma bredd). Det jag inte gillade att den var lite fladdrig i höga farter. Så, hur mycket lekfullhet går förlorad om man kliver upp till Charger?
 

Corin

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Inte varigt inne och kikat här på ett tag, detta var ju väldigt kul! Går ju verkligen att bygga upp en hel quiver med bara Opinion-varianter. Man blir ju sugen.
 

Jon

Medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Jag läste också ikapp mig lite i tråden, och det här är ju fantastiskt. Och när jag nu börjar snegla lite på turgrejer, blir man ju inte lite sugen på Carbon 108:an...
 

xviggenx

Aktiv medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Jag kan ju säga efter att fått hålla i den rätt flångnya Carbon 88an:
Det nära jag skaffar Dynafit superlight 2.0 och spandexdräkt nu.
 

niillle

Medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
Jag tänkte skaffa nya lättare prylar till denna vinter. Har bestämt att det blir Opinion 108 med kingpin eller g3 ion. Frågan är Carbon2 eller inte.. Åker idag på K2 obsethed (+duke och Lange xt) så kommer ju bli en väldigt mkt lättare uppsättning oavsett.
Kommer Carbon-varianten bli för "vek"(odämpad kanske är ett bättre ord) att använda som huvudsaklig skida i Alperna och toppturande i Sverige/Norge, tänker på de dagar med uppkört och lite hårdare?

Planerar en topptursresa (ca 4 dagar i vår) där jag givetvis inte vill släpa på för mycket, talar ju för Carbon...

Jag är ingen bjässe, väger in på 80*182..
 
Senast ändrad:

ExtremHacke

Ny medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
niillle sa:
Jag tänkte skaffa nya lättare prylar till denna vinter. Har bestämt att det blir Opinion 108 med kingpin eller g3 ion. Frågan är Carbon2 eller inte.. Åker idag på K2 obsethed (+duke och Lange xt) så kommer ju bli en väldigt mkt lättare uppsättning oavsett.
Kommer Carbon-varianten bli för "vek"(odämpad kanske är ett bättre ord) att använda som huvudsaklig skida i Alperna och toppturande i Sverige/Norge, tänker på de dagar med uppkört och lite hårdare?

Planerar en topptursresa (ca 4 dagar i vår) där jag givetvis inte vill släpa på för mycket, talar ju för Carbon...

Jag är ingen bjässe, väger in på 80*182..
Tänk på att Carbonen inte blir lätt att få tag i....bara 45 par tillverkade (25 98:or,20 108:or) och en hel del går till utlandet.
 

badtant

Medlem
MnO&Co presenterar: PROJECT OPINION
De finns ju att lägga i korgen på extrems hemsida vilket jag tolkar som att de finns i lager...
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp