Hantera rädslan och hitta linjen

I den nya skidfilmen ”Finding The Line” får vi följa med systrarna Nat och Anna Segal i hur de genom skidåkning undersöker hur rädslan påverkar dem i deras liv, tillsammans med svenska filmaren Bjarne Salén. Nu på fredag 30 mars har filmen europapremiär i Chamonix.

Ska jag åka? Kommer jag att klara åket? När är rädslan irrationell och när ska du lita på din magkänsla? Är rädsla något som får dig att tappa fokus eller ett verktyg som vi kan använda för att komma längre? Alla hanterar rädsla olika. Även systrar med delvis samma gener.

En X-games vinnare och en Freeride World Tour-åkare, två australienska systrar, uppväxta i samma hem har lärt sig att hantera rädsla på motsatt sätt. I filmen Finding The Line får vi följa med Nat och Anna Segal i hur de genom skidåkning undersöker hur rädslan påverkar dem i deras liv, tillsammans med svenska filmaren Bjarne Salén.

I Whistler har filmen nyligen haft premiär och det är även här i British Columbia som början av filmen utspelar sig. Anna Segal har tagit sig ända till OS och lyckats vinna X-Games i Slopestyle och Nat är big mountain-åkaren som tävlat på högsta nivån. Vad kan de lära av varandra? Efter Kanadas puder och pillows åker de tillsammans mot Chamonix branta berg och filmen slutar på nordamerikanska kontinenten i freeride-meckat Alaska.

– Genom varandras närvaro på berget finner vi kanske balans mellan vår comfort zone och att ta en för stor risk. Man vill ju ligga någonstans där emellen, pusha sig men aldrig pusha för mycket, berättar Anna Segal när jag träffar henne och Nat i Whistler efter premiären av filmen.
Tjejerna är inspirerande och berättar att de själva kom upp med idén till filmen då rädslan både har hjälp och stoppat dem genom deras karriärer som professionella skidåkare.
– Kanske måste du förstå vad som håller dig tillbaka för att kunna ta dig framåt mot ditt mål, fyller Nat Seagal i. 

Fredag 30:e Mars har filmen europapremiär i Chamonix på Chamonix Adventure Festival. Det är ännu inte bestämt om eller när filmen kommer till Sverige men håll utkik här.


Trailer ”Finding the Line”


Galleri med bilder från filmen och inspelningen

Text: Sofia Lewerin
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.