Här är Juryn i Freeride Video Awards 2015

Vi kan nu stolt presentera vår eminenta jury i Freeride Video Awards 2015. Juryn skall förutom att välja ut finalister även titta på månadspriserna bästa krasch, bästa ladd och bästa luft. Vi har i sedvanligt manér fått till, i vårt tycke, en kompetent jury vars olika anblickar bidrar till en bred och rättvis bedömning av era filmer. Vi hoppas att ni håller med oss

 

Här är juryn

Jacob Wester

Med erfarenhet från de största skidfilmsproduktionerna både i parken och de stora bergen vet Jacob vad han snackar om. I över 12 år har han varit en progressiv åkare som fört sporten framåt. På senare tid har han producerat sin egen filmserie ”Unfiltered” där vi får följa Jacob runt i världen. Hans grafiska öga har inte gått många förbi och förutom skidåkare och skribent kan Jacob även titulera sig som både duktig och passionerad fotograf.

I nuläget rehabiliterar Jacob sin fotled efter att han bröt den i Chamonix tidigt på säsongen. Perfekt tajming för oss då han har mer tid att se på skidfilmer än i hans vanliga hektiska reseschema.

 

 

Julius Aspman

Förutom att vara en av de mest reko killarna Sverige har framavlat sedan Dackefejden och en inspirerande skidåkare livnär sig denna Orsabo till viss del som filmare och fotograf. Musikhjälpen-Julius har starka åsikter vad han gillar och inte gillar på ett par skidor.

Julius låter hälsa lycka till då han vet hur det är det är att deltaga i Freeride Video Awards. Just nu är han i Frankrike där han samlar XP till att döma Big Mountainkategorierna genom att logga faceshots på löpande band.

 

 

 

 

Nick Waggoner

Med produktioner i ryggen som Valhalla, Afterglow samt jobb för National Geographics vet denna man mer än någon vad han pratar om. Nick har med sitt produktionsbolag Sweetgrass productions i stor utsträckning omdefinierat skidfilmen som vi känner den och vi är stolta att ha med honom i panelen. Nick kommer vara enhällig domare för just priset Ambilight som tittar på det bidrag som bäst använder sig av ljuset i filmen.

 

 

Freerideredaktionen

Vet bäst i alla lägen. Har alla svaren likväl som den erfarenhet som krävs. Är hårdare men också mer rättvis än de flesta andra. Redaktionen kommer som de övriga i juryn att döma efter fyra olika kriterier som vi tycker behövs för att skapa en bra skidfilm. Med dessa kriterier i åtanke bedömer juryn helhetsintrycket av filmen de ser. Nedan kan ni se de fyra kriterier som bedöms.

JURYN DÖMER EFTER FYRA KRITERIER:

– Kreativitet
– Bild/Foto
– Ljud
– Åkning

 

Delkval två..

..är nu öppet och ni deltar i tävlingen genom att ladda upp era filmer. Ni kan ladda upp era filmer fram till den sista februari och det kan ni göra här:

Delta i tävlingen

Det går inte längre att delta i tävlingen. Sista dag var 2015-02-28.


Strax presenterar vi de nominerade i kategorin bäst krasch där ni får rösta fram en vinnare som får fina priser som plåster på såren efter kraschen. Bästa krasch är månadspris för januari och vi kommer att ha olika individuella priser varje månad. Mer information om månadspriserna hittar ni här >>

Mer information om tävlingen och priserna hittar ni här >>

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.