Magiska Koreanska Illusioner inför OS

Inför vinter-OS i PyeongChang i vinter har en sydkoreansk världsmästare i magi fått i uppgift att genom “magiska filmupplevelser” promota de olympiska spelen. Dagens mest underhållande och förbryllande filmer är resultatet.

Den Koreanska Kultur och Informationstjänsten är ett initiativ inom den sydkoreanska regeringen som inrättats för att uppmuntra spridningen av koreansk kultur utomlands. De gav illusionisten Yu Ho-Jin uppdraget att utöva vintersport på sommaren i landet för att producera material att använda i marknadsföringssyfte inför de kommande olympiska spelen i PyeongChang i februari 2018.

Resultatet är fyra filmer med idrotterna snowboard, längdskidor, skridskoåkning och backhoppning samt en film som fint sammanfattar alla sporter. Magikern gör allt från att åka skridskor på vattnet till att åka längdskidor ner för en fasad på ett höghus och åka snowboard på en buss.

Det är nu bara 197 dagar kvar till invigningen av OS i Sydkorea och filmerna släpptes för tre dagar sedan för att fira att gränsen för 200 återstående sprängts.

Att avgöra om det hela är ett stort skämt eller på fullt allvar är lite av tjusningen med filmerna. Populära är de i alla fall i och med att de uppnått nästan 3 miljoner visningar på bara några dagar. Se, njut och skratta åt de avancerade illusionskonsterna…

Winter Sports in Summer? Why Not? A Magical Experience.

Text: Gabriella Edebo
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.