”–Mer än en dalahäst som pris när man riskerar livet!”

Freeskiern Oliver Karlberg är på banan igen efter skada och har ett nytt event på gång i Ramundberget. Det pengastinna och vitlöksdoftande arrangemanget såsar till sig som bäst inför showtime under avslutningshelgen i april.

Hej Oliver Karlberg, hur är läget just nu?
– Tjenare! Jo det är bra, jag har precis börjat åka igen efter en skada. Så det känns riktigt bra!

Ni var ett gäng och körde i Ramundberget, hur kom det sig att ni hittade just dit?
– Ja det stämmer, jag tog med mig några åkare dit över en helg i februari för att filma en team-edit. Att det blev just Ramundberget är för att jag har varit där väldigt mycket under min uppväxt och tycker att det är ett gött ställe att vara på! Det är äkta och go stämning på hela fjället, lagom liksom!

Vilka åkare är det vi ser i filmen från Ramundberget?
– Det är ett gäng som åker för märket Lead Fabrics, bestående utav Emil Granbom, Freddie Grann, Anton Lindén, Joel Magnusson och Vilmer Ivarsson. En grupp av åkare med makalöst olika stilar!

Varför blev det fågelkvitter istället för musik?
– Oj, denna frågan borde egentligen ställas till Freddie Grann som har klippt ihop filmen. Men jag tycker det är coolt!

Du ska tillbaka till Ramundberget senare i vinter för ett event: Vad är det som du har på G?
– Ja, i mitten av april kommer jag tillsammans med Ramundberget att ha ett event som vi kallar ”Aioli Cashout” där vi kommer bjuda in riktigt duktiga åkare som kommer filma och tävla tillsammans under Ramundbergets avslutningshelg. Det kommer även vara två stycken ”tricks for cash” tävlingar under lördagen, en för kids och en för de äldre, båda kommer vara öppna så alla som vill får vara med!

Händer det något mer?
– De inbjuda åkarna kommer sedan ha ett private shoot under några dagar tillsammans med riktigt duktiga filmare och fotografer. Vi kommer sedan sammanställa allt material och släppa en film. Jag är riktigt spänd och helt övertygad om att det kommer bli en helt galet bra film med riktigt hög nivå på åkningen.

Varifrån kom idéen till detta?
– Jag har alltid haft en dröm om en egen invitational och att nu få chansen på ett ställe som Ramundberget känns väldigt speciellt för mig. Jag tror att jag med många saknar event med en mer avslappnad stämning där man är med för att ha kul liksom. Där det inte finns massa press från alla möjliga olika håll. Vi vill skapa ett event som man vill komma tillbaka till och längtar efter under säsongen.

Blir man mer peppad när det är tricks for cash tror du?
– Jo men det tror jag! Jag tycker att om man kastar sig ut för ett hopp eller upp på ett rail och riskerar lajfet är man värd mer än en dalahäst som pris!

Fakta Aioli Cashout 2018

När: 13-15 April
Var: Ramundberget Snowpark
Vilka: Hugo Burvall, Måns Bertz Wågström, Kalle Bogren, Joel Magnusson, Vilmer Ivarsson, Freddie Grann, Anton Lindèn, Kim Boberg, Edvin Molund med flera.
Anmälan: ”Ingen anmälan, inga konstigheter! Det ska vara så kul och avslappnat det bara går, gött häng!”
Kostnad: Absolut inte!
Mer information:Facebook evenemang Aioli Cashout

Team-edit från Lead Fabrics inspelad i Ramundberget februari 2018

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.