Castle Mountain

Skidorter i Kanada

Snöprognos

 • Fredag

  1,9 mm regn
  Sol

  1 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Sol
  11°
  1 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Halvklart
  14°
  3 m/s
Vad tycker du om Castle Mountain?
5
4
3
2
1
jan sjögren
jan sjögren (Gäst)
2011-09-12
Var i Kanade inklusive Castle med kompisar vintern 09 och 11 på en road trip. Superförhållanden båda gångerna. Sjukt bra snö och hur mycket som helst att åka i. Lite rufft men härlig stämning och som sagt, ingen trängsel. Ligger avsides så när liftarna stänger tror jag stället dör. Risk för tuff vind. Plus för puben som måste upplevas. Åker gärna dit igen.

TexMurphy
2009-04-14
Förmodligen en av Kanadas bäst bevarade "hemligheter".

Ett grymt roligt berg som i princip har allt. Skogsåkning, öppna ytor och raviner nås med två liftar. Man åker upp med dom två gamla (du bör ej ha problem med lite primitivare liftar) liftarna och når toppen. Från toppen går en travers runt i princip hela toppen. Från den är det bara att välja linje och köra hela fallhöjden i fallinjen. Väl nere så går det transporter tillbaka till den första liften.

Lätt tillgängligare offpist är svårt att hitta.

Enda nackdelen är att det tenderar att blåsa rätt mycke på berget. Men eftersom du i princip alltid kommer att åka till Castle på dagsturer så är det upp till dig själv att inte ta en för blåsig dag.

Du kommer att trängas med max 50-100 pers på berget en vanlig vardag. Lördagar så kanske det kommer lite mera då det ligger bra till från Calgary.

Åker du en husbilsturne så är det helt klart värt det att stanna förbi i ett par tre dagar.

Betyget 5 "världsklass" är satt ifrån en till tvådagars berg inte säsongs berg. För att göra säsong i Castle är nog långt i från världsklass då det skulle tvinga en att bo i Pincher Creek.

Carin Hernskog
Carin Hernskog (Gäst)
2004-10-13
Castle mountain ar ett paradis nar det kommer till lossno skidakning.Jag har akt skidor pa manga platser men jag har aldrig upplevt ett mer paradis som castle.
Jag ar en f.d freestyle skidakare med bla brons fran O.S i calgary dar jag numera ar bosatt sedan 11 ar.
Har precis inskaffat mig ett hus mitt i backen och ser fram emot skidsasongen.Jag kan varmt rekomendera detta skidomrade.

Halsningar
Carin Hernskog

Hawk100
2003-09-02
Är Du i Fernie så missa inte en dag här! Väl värt att pröva. Ingen trängsel, stora ytor, men inte så brant som man kan önska. Have a goooood one!

2003-07-02
Ville bara kommentera föregående, Pincher Creek är väl inte närmsta stad, det måste vara Banff som inte ligger långt därifrån alls skulle jag vilja ha det till annars har jag inte åkt i Castle M så nån recension blir det inte, ville bara leka messerschmitt.....

fogy
2003-06-26
Hyfsat okänd och faktiskt mycket bra skidort som överaskade mig väldeliga. Jag var här under min vistelse i Fernie -02. Efter två dagars regn i Fernie beslöt vi oss att åka hit för att testa om åkhöjden skulle hjälpa oss att få puder. Riktig sån tur hade vi dock inte.
Jag måste ändå säga att själva berget var mycket lättåtkomligt. Lite som Åre och Trysil. Allt finns på en och samma topp. Det är bara att skråa runt till alla åk.
Jag tycker faktiskt att det är bättre än Fernie. Man kommer åt alla åk mycket enklare här och trängseln är inte så stor. Systemet känns dock mindre men jag tror att åkytan är större här. Fallhöjden är ju också större, och in bounds är brantare.
Liftarna är sega och få men i och med den föga trängseln så har det inte så stor betydelse.
Har du vägarna förbi så tycker jag definitivt att Castle är värt ett besök.

BobDog
2003-04-22
En ganska okänd skidort i Kanada. Ligger ganska avsides. Kanadensarna känner knappt till stället. När vi var där var det tyvärr lite dåligt med snö. På högzon erbjuds riktigt brant offpiståkning i någerlunda kontrollerade backar. Vill du åka brant offpist och någorlunda säkert åk hit. Kul att det är så okänt.
-Lite dåliga liftar.
-Väderkänsligt.
-Få liftar.
-Långt till närmsta stad. (Pincher Creek)
-Inga hopp.
+Brant.
+Okänt = få som åker här
+Billigt.
+Stor fika/resturang stuga.

Mest populära foto

Åkare: Christer Hällare Foto: Johan Ögren

Pistkarta

Pistkarta Castle Mountain

Närliggande skidorter

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer