Recensioner om Engelberg

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Engelberg?
5
4
3
2
1
SvenTumba
SvenTumba (Gäst)
2018-01-09
Classic! Fantastiskt lättillgänglig snösäker nordsida som levererar år efter år. En favorit tidigt på säsongen.

Maria Jonasson
Maria Jonasson (Gäst)
2017-12-20
Jag har varit i Engelberg två gånger (senast i februari 2017). Det är en väldigt mysig by och enkel att ta sig till med tåg från Zürich.

Sist var jag och min sambo där med mina föräldrar och barn på 3- och 2 år. Vi insåg rätt snabbt att just Titlis kanske inte är ett så bra område för nybörjare eller ovana åkare. Det är nästan bara röda ganska smala backar och åker man upp på toppen så måste man ta sig ner i en puckelpist. Så för barn och oerfarna åkare rekommenderar jag liftsystemet Brunni där det finns många ståband och även pulkor och kälkar att hyra.

Jag har gjort mina bästa offpist-åk i Engelberg. 2013 var det massor med snö och vi gjorde flera underbara åk i Laub (3 km offpist).

Om du man är ute efter party och afterski så ska du välja en annan skidort. Här ligger fokus på skidåkning.

vlamo89
2017-12-04
Har varit där en gång och fick kanonväder samt mycket snö i mitten av februari!
En trevlig ort där de mesta finns nära till hands samt att det är väldigt enkelt att ta sig dit. Flyg till Zurich flygplats för att sedan ta tåget på ca 1,5-2h till Engelberg,där det anländer mitt i byn. Bra backar med varierande svårighetsgrad.
Inramningen av byn och skidsystemet känns väldigt bra där du inte behöver transportera dig så långt till de olika nöjen som finns. Många fina offpist backar med olika svårighetsgrad! Så är du ute efter offpist kombinerat med familjeåkning så är detta stället att åka till!

Plus:
-enkelt system
-Bra med offpist
-Roliga backar
-Bra utbud av hyrutrustning
-Snösäkert


Minus:
-Priserna, kan kännas dyrt i vissa fall


Mike
Mike (Gäst)
2017-11-05
Varierande terräng. Finns transport som kan vara seg.....mycket off-pist! Hoheneck after-ski är inte dumt heller:)

Emil Henricsson
Emil Henricsson (Gäst)
2017-02-06
Mysig liten alport som är perfekt ifall du vill vara iväg på en lugn och skön veckas semester.

Som tidigare skibummare dock tycker jag att liftsystemet är alldeles för litet. Det är inte alltid offpisten är åkbar och då kan det vara härligt att shredda lite pist. Men det görs snabbt på de ca 15-20 pisterna som finns.
Vad gäller offpisten finns det med säkerhet massvis att erbjuda om du antingen är där som säsongare eller tar en guide. Att enbart köra en veckas semester i Engelberg räcker inte för att lära sig alla åk och våga sig ut på några speciella trappatser. Så åker du dit för offpisten så får du allt se till att ha kontakter där nere som kan visa dig eller som sagt, hyra en guide.

Vad gäller nattliv i Engelberg så gäller det inte alls. Det är inget ställe du åker till för att supa skallen av dig. Då är det bättre att hålla sig till de stora orterna. Det finns ett gäng restauranger och pubar som vart mycket trevliga. Men det är inte precis något håll i gång.

Johan1967
2016-04-26
Trevligt ställe! Bra lut på backarna och fin off-pist. Systemet är förhållandevis litet, men trots det väl värt ett besök.

DouglasThorell
2010-08-20
Var i Engelberg i 5 dagar i februrari. Otroligt vackra berg. Bra lutning i pisterna men det är utanför som Engelberg briljerar. Områdena kring Jochpass och Jochstock är grymma för offpiståkning, passa på att boothika runt toppliften vid Jochstock och åk ner skiersleft till Engstienalp, typ 600 fallhöjdsmeter puder(iaf nöär vi var där), Rikigt grymt!

Stället får en fyra då jag och min kompis fick en böter på typ 200 euro för att ha åkt ner i ett naturskyddsområde...

cookiedough
2010-03-23
jag har varit där en gång och då var det riktigt dåliga snö förhållanden så det sög men det fanns ganska bra park även fast det var sten hårt över allt, till och med i offpisten därför en 2

jp2000
2010-03-23
Vi hade det sanslöst bra. Snö bidrog så klart. Mkt trevlig och tillgänglig off pist. Laub i all ära, men vi fastnade mycket i terrängen kring Jochpas/Jochstock

Olindby
2009-09-09
Engelberg har oftast bra med snö och några riktigt fina offpist ställen som tex Laub, som är det bästa offpist åk jag har åkt. Gällande pister så finns det inte alls mycket att välja på så åk inte dit för att åka pistat inte heller har parken så mycket att bjuda på.

Engelberg är ett perfekt ställe för mycket lössnö och fin offpist åkning något jag rekommenderar starkt.