Recensioner om Engelberg

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Engelberg?
hp
2003-02-27
Var där i början av februari när den stora snödumpen kom. När snön faller som den gjorde är det ingen större idé att hålla till uppe på Titlissidan utan det är Brunni som gäller. Mycket trevliga alpängar att åka på och som går ända ned till byn om man fuskar lite genom att åka i snödrivor på slutet.
Brunni bjuder inte på så mycket mer än ett par ängar, någon brantare sluttning och lite skog. Perfekt vid dåligt väder.

När det väl sprack upp så var Titlis på sitt bästa humör. Javisst, man ska beakta lavinfaran efter snöfall och man bör inte ta sig utanför pisterna när snön vräkt som den gjorde utan sond, spade och transciever. Nåväl, det började med några trevande repor längs piserna för att se eskalera i allt större offpistrepor och avslutas med åket LAUB med stort L. Vad ska man säga om Engelberg. Makalöst bra, när snön var som den var.

Jon_Wredmark
2002-11-28
till alla er som ska åka skidor i vinter,, tyska vädergubbar-
förutspår osedvanligt lite snö ivästra och centrala delar av
europa - dvs åk till italien , det ska bli snörekord på alla
orter.
det finns en bra pub på detta gudsförjätna ställe. porrklubb-
allt e sagg , och alldeles för mkt trötta skibums , som inte
har åkningen närmast hjärtat
hitta ett nytt eget ställe,
Våga satsa-våga vinna

Putte_the_skibum
2002-11-18
Har bara en bunt skiddagar i denna härliga by. 2000 var året, och helt fantastisk åkning... Byn är väl sådär och Schweizare är ju alttid Schweizare :-)

Men det är en härlig ort!

Jocke_S
2002-06-10
OK, efter en säsong i "Änglarnasby" är det dags att sumera. Engelberg är en liten och behändig by. Utelivet nattetid är i det närmaste obefintlig, afterskin lite bättre (2 för 1 mellen 17-18!) Ska du ut och ösa så se till att va riktigt "Knallpulver". Dock finns det "en skatt" på nattklubben Spindeln, Kebaben! Kocken är kung! och halvfet!

Skidåkningen är i en klass för sig! Du har möjlighet att åka på samma dump i flera dar, inga turistresor. Och de flesta Schweizare håller sig i pisten! I januari fick vi tyvärr vänta på snön förgäves... men sen kom det! åkningen anser jag vara bäst i Feb. och mars. Ett säsongkort kostar ca:5200kr.
Schweiz är ett ganska dyrt land, jämfört med Sverige är t.ex. kött ett par gånger så dyrt.

robRhino
2002-04-22
Engelberg är kanske inte den roligaste byn,men vad fan jag kommer då dit för den grymma åkningens skull!!Har man varit där en tid och kört åk som tex.Lauben,wasserfall,framsidan Titlisglaciären,åken från Jochstock ner mot isfallen,videre till trubseesjön mm.Så vet man att dessa åk i PUDER (vilket det varit gott om i ÅR,feb,mars)är riktigt GRYMMA.Och för alla dom som säger att det inte finns någon skogsåkning(förutom Brunni)har nog aldrig kört skogsrännorna vid Obertrubsee till untertrubsee!!!!Som sakt Engelberg bjuder på grymt lättilgänlig offpist av VÄRLDSKLASS!!!

Jep
2002-03-24
Var man än vänder sig hörs hyllningar till skidorten Engelberg, men akta er, det finns åtskilliga negativa sidor som du bör räkna med innan du låter dig lockas dit av alla överdrifter.

Det finns ingen skogsåkning, så när det är platt ljus (nästan jämt) måste du sitta och stirra in i en vägg, kanske i en hel vecka. Räkna inte med några andra aktiviteter.Det finns abolut ingenting att göra.

Tjejerna är fulare och hårigare än vad någon svensk vågar fantisera om. Det finns otroliga historier om svenka bums som som vaknat upp vid sidan av de mest hiskliga monstren.

När tyskarna har sportlov har de sportlov och skiter i om du vill åka lift De är så jävla många, så du kan lika bra gå upp, eller åka hem och stirra i väggen även om det är bra väder.

På helgerna kommer varenda Schweizisk medborgare att ställa sig framför dig och bilda en liftkö utan slut.

Lägenhet är nästan omöjligt att hitta, men det finns hotell om du har råd.

Folk är ganska otrevliga och världsmästare på att ta betalt.

När det är lunch stänger allt i flera timmar t.o.m. vissa liftar! Det spelar ingen roll hur gärna du vill upp i de uselt pistade backarna, är det lunch så är det stängt! Det där tror ni säkert att jag hittar på men det är fan sant!

Där pistmaskinerna dragit fram är det stora hål och knöligheter i backen, där kan ingen åka.

På våren kan man fiska i en sjö som heter oertigen lake, du kommer antagligen tjuvfiska och hamna i trubbel med polizei som har anor och rutiner kvar från Gestapo. Många gamla gestapo män arbetar nu i den schweiziska poliskåren.

Ja ja det finns fler anledningar att inte åka till Engelberg, men gör som du vill.

/ REDRUM

Carin Holmberg
Carin Holmberg (Gäst)
2001-03-17
Engelberg ar ett mycket trevligt stalle att semestra pa. Det ar iofs. ganska lugnt, men som sagt mycket trevligt. Engelberg har med Titlis en bra skidakning att erbjuda, samtidigt som atmosfaren i bergsbyn ar mycket gemytlig. Jag har sjalv tillbringat manga skidsemestrar dar och har planer pa att aka dit igen, kanske till pask. Paskveckan i Schweiz ar underbar, nere i byn borjar forsommaren komma, uppe i bergen ar det bra sno, inte for kallt. Det ar dock att rekomendera att aka pa hoga hojder denna arstid! Den som funderar pa att aka till Engelberg: Kor till!

Jonas & Mattias
Jonas & Mattias (Gäst)
2001-03-03
Jag skulle vilja ställa en fråga till dig som läsare, men innan dess ska jag berätta om ett ställe i Schweiz. Vi var i Engelberg under v 9 -01 och fick uppleva några magiska snödagar med ett par djuriska offpiståk i världsklass!!! Åk som rekommenderas av oss är Galtiberg och givetvis Lauben, de vita puderåken som inbjuder till att ta en extra dextrosol...
Vi tycker inte att Brunni har mycket att erbjuda i skidväg, men som familjebackar är de säkert helt OK (Det finns dock möjligheten till att uppleva fin skogsåkning för den som är idogen). så till frågan:
vill du åka heroinvit pudersnö i Engelberg eller carva i Dalarna?
Jag kan garantera en trevlig upplevelse i Schweiz så här års, men...
Romme är ju alltid Romme!

Jacob Danielson
Jacob Danielson (Gäst)
2000-11-15
Engelberg har väldigt bra sommarskidåkning uppe på glaciären och ligger dessutom bra till eftersom det bara är ca 40min resa med bil från Zurich. Däremot så är området inte så stort så om man vet att det finns snö på andra större orter så bör man åka dit i första hand. Ruskit många japanska turister på sommaren.

Per Gustafsson
Per Gustafsson (Gäst)
2000-10-19
Ganska så okänd vacker klassisk skidort med två bergssidor. Soliga och lilla Brunni. Skuggiga och stora Titlis, med 2000 meter nordsida. Stora ytor med seriös skidåkning på sprickiga galciärer, i smala rännor och på stora fält. Galtiberg och Laub är de två stora offpist åken, men ack så farliga. Förra året när jag satte frukosten i halsen och många gånger tidigare har hela sidan på Laubs 800 fallhöjdsmeter åkt iväg. Inte mycket folk på vardagarna, men på helgerna invaderas orten av Schwizare från alla närliggande städer. Nästan bara då blir det lite röj i byn.