Recensioner om Engelberg

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Engelberg?
Lins
2005-10-05
Jag lärde mig åka skidor i Engelberg på 80-talet. Jo, det är sant, innan den stora HYPEN... Då man kunde prata svenska i liftkön utan risk att någon förstod ett dugg. Då folk stannade hemma i lägenheterna när det såg ut att vara dimma på berget och man fick hela berget för sig själv ovanför molnen. Då pudret kunde ligga kvar till och med i pisten en hel dag. Inte direkt så nu... Det myllrar ju av svenska offpistare. Och det är på tiden att detta underbara ställe upptäckts, bara synd att man måste dela med sig...!!
Snön, fallhöjden, utsikten, det långa åket från Titlis ner till byn... Vad ska jag säga - mitt hjärta är fortfarande i Engelberg!

Martin Steijer, www.cine.se
Martin Steijer, www.cine.se (Gäst)
2005-03-14
Engelberg var kanon - i en vecka!
Som ovan offpist-åkare skulle det bli intressant och framförallt inspirerande att få åka till lössnöns paradis.
Backarna var otroligt fint preparerade, långt i på eftermiddagarna kunde man fortfarande se stråk av pistmaskinerna. Under en vecka stod jag aldrig i en enda liftkö (trots högsäsong). Liftarna var relativt snabba och moderna.
Näst sista dagen hyrde vi en guide som verkligen tog oss till otroliga ställen. Eller vad sägs om orörd snö med 1400 meter i fallhöjd?
Maten är inget att hurra för, likaså staden. Parken innehöll en del rails samt två riktiga dåliga hopp. Backarna är få och räcker inte mer än en vecka.
Jag var trotsallt otroligt nöjd. Sol varje dag och gått om snö (350 cm).

Knatte
2005-02-21
Engelberg har blivit väldigt omtalat och uppskrivet, men gör byn skäl för hypen? Njae... Fallhöjden är ok på sina ställen, men det är inte speciellt brant. Är det dåliga förhållanden finns det inte mkt att åka, eftersom det saknas riktig skogsskidåkning. Dessutom blir många sluttnigar spårade dagen efter snöfall, det råder en viss hets bland säsongana. En bra sak med byn är monster-burgarna på Yucatan. Sjukt stora!

loffis
2004-09-22
Oooh vad bra det var... Var där 10 dagar i vintras. Dag 1 - spöregn. Dag 2 - vind 150 km/h i byarna. Dag 3 - strålande sol och two feet of fresh... åkte på det plus ett litet dump till resten av veckan. Inte en dag utan orörda spår! Lättillgängligt är bara förnamnet och grymt kul landskap är väl efternamnet då. Små hopp, drops, långa svepande rännor & smala hårnålar bla bla bla. Det finns allt! Nattlivet var som sagt sådär men prickade man in rätt kväll gick det att bli hur full som helst i trevligt sällskap ändå.

Rukas
2004-03-20
Snälla svenskar?Engelberg börjare bli för litet för att ta hand om alla säsongare inga lägenheter.. svenskarna börjar fa sämre och sämre rykte tack vare vissa som lämnar allt av vett och sans hemma.. det är därför lägenhets uthyrare gott ihop och vägrar hyra ut till oss svenskar.Säger inte att alla av oss som varit nere är svin men tydligen är det lätt att dra oss alla över en kam..Skidakningen ar bra men det börjar bli som Chamonix.. powderhour en timme efter att det öppnar är det mesta uppakt..
Nanders och Bo

jpow
2004-02-18
Kommentar till offpistrepan "Ner mot sjön från Stand" av "hp":

Det beskrivna åket går genom ett naturskyddsområde. Respektera det! Visserligen åker folk här, men bara för att det finns spår betyder det inte att det är tillåtet. Ett åk här kan resultera i ett indraget liftkort och onödigt bråk med liftpersonalen.

Eftersom är väldigt få områden är avspärrade, är det otroligt korkat att inte respektera dem! Ge inte oss svenskar ännu sämre rykte än vi redan har här i byn genom att bryta mot avspärrningarna!

På senare tid har det tyvärr blivit allt vanligare att folk åker just genom naturskyddsområden, bla på Laub. Detta kommer, om det fortsätter, resultera i en hårdare attityd från Titlisbahnen vilket direkt påverkar möjligheterna att åka off-pist här. Vilket naturligtvis ingen vinner på...

Ännu en gång: Respektera avspärrningar, beakta lavinfaran och uppträda som man bör i högalpin miljö!

/Johan

Kuckels
2004-02-16
Skidmässigt haller Engelberg mattet som en av de bästa orterna i alperna!! Grym utsikt över dalen och massa lättillgängliga off pist möjligheter. Off pist reporna har olika solexponering sa det är lätt att hitta bra snö oavsett vilken tid pa dagen det är.

Laub är riktigt, riktigt bra. Fran Jochstock finns en massa olika möjligheter om man bara traverserar litegranna. Colouir S var ocksa ett trevligt ak!!

Byn gar tyvärr inte att jämför med Verbier , St. Anton eller nagot at det hallet vad det gäller nattliv. Men det finns ända ett par hyfsade vattenhal!

Eric_W
2004-02-16 (Ändrad: 2006-08-29)
Masvvis med snö, långa åk och ofta solsäkert.
Hade turen av att komma dit dagen efer ett monster dump för något år sedan. Sol hela veckan efter.

Dock är inte själva byn någon höjdare i sig själv ... totalt stendött..
Att snacka in sig med folk som kan berget gör gott.
Då kan man få otroliga upplevelser.
Engelberg är utan tvekan ett favoritstället i alperna!

Marius
2003-03-06
Obeskrivligt bra!! ca. 1 vecka utan att ha åkt pist en enda gång! Offpist möjligheterna är i världsklass. Vet inte så mycket om pisterna, då jag än inte åkt där! Säger bara LAUB!! enormt område med ca. 1200m fallhöjd, skuggsida! Det finns många andra repor lätt tilgängligt, men var försiktig, där är brant med stor ofta lavinfara.

hp
2003-02-27
Var där i början av februari när den stora snödumpen kom. När snön faller som den gjorde är det ingen större idé att hålla till uppe på Titlissidan utan det är Brunni som gäller. Mycket trevliga alpängar att åka på och som går ända ned till byn om man fuskar lite genom att åka i snödrivor på slutet.
Brunni bjuder inte på så mycket mer än ett par ängar, någon brantare sluttning och lite skog. Perfekt vid dåligt väder.

När det väl sprack upp så var Titlis på sitt bästa humör. Javisst, man ska beakta lavinfaran efter snöfall och man bör inte ta sig utanför pisterna när snön vräkt som den gjorde utan sond, spade och transciever. Nåväl, det började med några trevande repor längs piserna för att se eskalera i allt större offpistrepor och avslutas med åket LAUB med stort L. Vad ska man säga om Engelberg. Makalöst bra, när snön var som den var.