Falköping Alpin – Mössebergsbacken

Skidorter i Sverige
Falköping Alpin i ligger precis i utkanten av Falköping. För att vara en svensk lokalbacke är den väldigt väl utbyggd, med totalt 4 liftar, 5 nedfarter (vara en svartmarkerad!) och en park. Det finns också möjlighet att hyra utrustning (både som totalpaket och enstaka artiklar för den som behöver komplettera med något) och skidskola för den som vill få hjälp med att bättra sin teknik. Ett riktigt bra ställe för de flesta helt enkelt, från total nybörjare till mer luttrade carvers. Alla nedfarter är dessutom belysta, så det är inga problem att få ordentligt med åkning under hela vintern.

Det finns café för den obligatoriska fikastunden och en värmestuga för de som föredrar att äta medtagen mat. För den som inte vill åka utför finns det flera olika längdspår uppe på toppen av Mösseberget. Spåren varierar från helt platta till mycket kuperade, 2 st av dem är elbelysta och den totala belysta sträckningen är 5 km.

Falköping Alpin – Mössebergsbacken Snöprognos

 • Torsdag
  0 cm
  Lätt molnighet
  24°
  3 m/s
 • Fredag
  0 cm
  Halvklart
  26°
  2 m/s
 • Lördag
  0 cm
  Halvklart
  27°
  5 m/s

Fakta om Falköping Alpin – Mössebergsbacken

Nedfarter (Totalt: 4)
Grön Väldigt lätt:1
Blå Lätt:1
Röd Måttligt svårt:1
Svart Svår:1
Kvällsskidåkning:5 st nedfarter
Konstsnö:5 st nedfarter
Längsta nedfart:500 meter
Total pistlängd:1 km

Liftar
Liftar (totalt):4

Fallhöjd
Falköping Alpin – Mössebergsbacken Fallhöjd
Högsta punkt: 310 m.ö.h
Fallhöjd: 60 meter
Lägsta punkt: 250 m.ö.h

Områden
Snowparks:1
Barnområden:1
Land: Sverige
Region: Västra Götalands län

Recensioner av Falköping Alpin – Mössebergsbacken

Vad tycker du om Falköping Alpin – Mössebergsbacken?
5
4
3
2
1
JEZ-revived
2021-02-01
Trevlig anläggning som utnyttjar sina ringa 60 meters fallhöjd maximalt. Här finns blått, rött och till och med svart (typ). En liten barnbacke har de klämt in också. Gott om rejäla snöhögar som man kan åka mellan, men inga hopp trots att pistkartan säger att det finns en park.
Jag var där när det var mycket folk och huvudbacken hade rätt lång liftkö, övriga liftköer var bra. Det tog horribelt lång tid att få tag på ett par pjäxor i den coronaanpassade skiduthyrningen. Personalen var i alla fall trevlig.

Vi åker från Göteborg och på samma avstånd finns det flera ställen med bättre fallhöjd att välja mellan. 60 meter är ju trots allt rätt snabbt avverkat. Vi hade dock en bra eftermiddag där.

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Pistkarta

Pistkarta Falköping Alpin – Mössebergsbacken

Närliggande skidorter