Ulricehamn

Skidorter i Sverige
Ulricehamn Ski Center har alla förutsättningar för en riktigt rolig skidåkningsupplevelse. Med sju stycken liftar och sex nedfarter är det lätt att hålla ihop hela gänget och samtidigt njuta av varierad åkning. Med ett omtyckt parkområde och ett särskilt barnområde med lift kan både de yngsta och de äldre åkarna ha kul. En glad nyhet är att Ulricehamn Ski Center strax kommer bli en del av Branäsgruppen. Detta öppnar såklart upp för ännu mer skidmöjligheter.

Den högsta fallhöjden i Ulricehamn Ski Center ligger på 140 meter och av de 6 nedfarterna är hälften större med längder på cirka 500 meter. Just parkområdet är också väldigt omtyckt, här finns mängder av roliga hopp och rails att trixa på. För dig som gillar röda pister finns Bogebacken, en skön nedfart på 850 meter. Fallhöjden ligger på 138 meter och denna kan du även njuta av kvällstid.

Ulricehamn är tillsammans med Isaberg-Hestra de bästa alternativen för dig som vill göra en dagsutflykt från Göteborgsområdet.

Ulricehamn Snöprognos

 • Fredag
  0,2 in regn
  Molnigt
  63°F
  10 mph
 • Lördag
  0,1 in regn
  Lätt regn
  61°F
  6 mph
 • Söndag
  0 ft
  Halvklart
  59°F
  7 mph

Fakta om Ulricehamn

Nedfarter (Totalt: 8)
Grön Väldigt lätt:4
Blå Lätt:3
Röd Måttligt svårt:1
Svart Svår:0
Kvällsskidåkning:6 st nedfarter
Konstsnö:6 st nedfarter
Längsta nedfart:2789 ft
Total pistlängd:3,1 miles

Liftar (Totalt: 7)

Fallhöjd
Ulricehamn Fallhöjd
Högsta punkt: 997 ft
Fallhöjd: 459 ft
Lägsta punkt: 538 ft

Längdskidåkning
Spår:18,6 miles
Upplysta spår:2,5 miles
Konstsnö:3,7 miles

Områden
Snowparks:1
Barnområden:1
Land: Sverige
Region: Västra Götalands län

Recensioner av Ulricehamn

Vad tycker du om Ulricehamn?
5
4
3
2
1
JEZ-revived
2019-03-12
Ulricehamns skidanläggnings största fördel är att den överhuvudtaget existerar så långt söder ut. Tre backar som är tillräckligt stora för att man ska komma igång lite innan backen är slut och en park som för en oinitierad verkar helt ok.
Jag och familjen har ägnat trevliga heldagar här när hela anläggningen har varit helt öppen. Liftköerna har alltid varit ok, till och med riktigt bra om man kan tänka sig att ta självbetjäningskön för ankarliften.

Den största nackdelen är att backarna snabbt blir uppkörda och vissa dagar är det riktigt dåligt. Sist jag var där 2019 var det isgata avbruten med rejäla drivor av slush puppie. Med lite skidvana kan man ta det som en utmaning, men jag hörde flera barn som uppgivet klagade på underlaget inför sina föräldrar.

Restaurangen gör nog få vuxna speciellt glada. Långa köer, trångt och det som erbjuds liknas bäst vid bamba-mat. Minifiket är en lika stor besvikelse, inte mycket att njuta av i den tidiga vårsolen om man inte vill ha kexchoklad och läskeblask.

En sista grej att se upp med är bilderna på deras instagramkonto. Det visar nästan aldrig hur det faktiskt ser ut i backen även om man ibland kan tro det på hur de skriver.

Med alla nackdelar med i beräkningarna måste jag ändå säga att det är bra att det finns ställen som Ulricehamn när man inte kan åka i fjällen.

Overdoze
2017-09-18
Helt ok med tanke på 45 minuter från Göteborg.
Ha Inga stora förväntningar, så kommer Ni bli överraskade.

Olivia
Olivia (Gäst)
2015-01-26
Det som sänker betyget mycket är att Ulricehamn har en av de mest ineffektiva kösystem nånsin sett. Man står i kö 15 minuter, medan en tredjedel av liftarna åker tomma. Det gör inte liftkortet prisvärd tycker jag, man åker väldigt lite till slut.
Det finns roliga hopp att göra där, och på varje backe. Det gillas.

Ares
Ares (Gäst)
2012-12-04
Detta var backen där jag lärde mig att hantera och faktiskt åka snowboard på bara några dagar. Ett bra ställe om man vill lära sig att åka helt klart! Miljön är oerhört mysig och utsikten över Ulricehamns stad förstärker känslan av att man befinner sig mycket längre norrut. Restaurangen är jättefin och den utsökta Bogesundsölen sitter fint efter några åk. I shopen levereras superservice och allt går fort. Hade sönder en av mina bindningar på brädan men det åtgärdades på 5 minuter för 50 kronor, suveränt!

Helger blir det dock ganska mycket folk under högsäsong så kan man ta sig hit en vardag är det att föredra. Det är ingen jätteanläggning men definitivt ingen puttekula heller. Det är inte dem längsta backarna men dem är helt klart roliga och suveräna att lära sig åka i som sagt!

jallven
2011-01-27
Är min hemma backe och jag tycket att det är helt ok, inte något stort eller spektakulärt men passar perfekt för att åka av sig lite för stunden.
Finns också några roliga gömda ställen som kan vara kul...

Alexander
Alexander (Gäst)
2010-10-27
Säsongen 2009/2010 var otroligt bra för Ulricehamn! Mycket snö och mycket folk. Själv tycker jag ibland det blev för mycket folk. De borde skaffa en sittlift. Även 1 eller 2 till backar hade varit uppskattat. Annars gillar jag Ulricehamn mycket! Bra restaurang, uthyrning och backar. Kan givetvis inte mäta sig med tex Sälen eller Åre. Men för att vara en relativt liten anläggning i södra Sverige så är det riktigt bra!

Saaaajmon
Saaaajmon (Gäst)
2008-02-14
bästa året för ulricehamn var 06/07 när det var som mest snö, bra med feta hopp och sköna rails. men nu så är det ju för vartm, så ingen snö ännu i uchle !

(orkade inte logga in )

simonakesson
2007-11-21
Uce är fina fisken, men som sagt vardagarna är det som gäller! annars kan du lika väl åka på någon åker eller nåt! men som sagt ett bra ställe, bra pistat och hyffsad park för de som åker sådant:P, hoppas på en längre säsong iår/nästa år!

ekdahl
2006-08-25
ja vad ska man säga om hemmabacken.

kvällsåkningen är ju klart bäst då man slipper dumma danskar och alla skolresor som är på dagarna.

bra pistade och det finns rätt så många jibb grejjer i backen tex kullar,dropp åså.

förra året sket dom fullständigt i parken. men jag hoppas på en bra park iår.

sandstrom-91
2006-01-14
Asgött hopp nu längst ner i backen men det är ett litet hopp precis till höger om de(me samma landning) som massa små åker upp på och glider över.. varannan gång får man avbryta sin inåkning till hoppet för massa små kommer åkande snett från sidan och plogar upp för hoppet. PÅ morgonen är det dock bra, som sagt mycket folk i vägen på eftermiddan och hoppen förstörs.. ÅK TIDIGT!

Visa fler recensioner (24)

Mest populära foto

Åkare: Edmund Eriksson Foto: Emil Johansson

Pistkarta

Pistkarta Ulricehamn

Närliggande skidorter

Mullsjö Alpin13 miles
Västerlidsbacken23,6 miles
Falköping Alpin – Mössebergsbacken24,9 miles
Kesberget26,1 miles
Isaberg28 miles
Järabacken30,4 miles
Strutsabacken31,7 miles
Tidaholms slalombacke32,9 miles
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer